Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (422)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film má špičkovou technickou stránku (tam je nejvíce vidět práce Spielberga) a nominace za vizuální a střih zvukových efektů je myslím naprosto zasloužená. Konec je doslova smršť režijních nápadů, různých vizuálních vychytávek a po celou dobu filmu můžeme pozorovat mistrně udělané scény se světly. Možná kdyby měl rychlejší tempo, na hodnocení bych přitlačil. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika, která už v dnešní době tolik nedokáže diváka zaujmout. Od spojení Hooper a Spielberg jsem čekal, že se aspoň trošku budu bát, ale Poltergeist na mně působil až moc směšně a bral jsem to spíše jako komedii, ale ve své době věřím, že to byla solidní pecka. Zub času se prostě projevil. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Poltergeist mě zrovna moc neuchvátil, čekal jsem od tohohle slavnýho hororu trochu víc. Tentokrát se Spielberg zas tolik nevytáh, nemá to ani nějak zvlášť skvělou atmosféru, snad jen originalita se tomu nedá upřít a trocha slušných efektů, ale jinak jsem rozhodně nezaznamenal nějakej převratnej film. Spielberg se to snažil nakonec ješte oživit troškou brutality a troškou krve, ale to to nějak zvlášť nevylepšilo a u mě si to stojí jen jako průměrnej celkem originální horor ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdepak, z televize přijde málokdy něco dobrého. Atmosféra první poloviny je milionová (i když strom si mohli pánové Spielberg s Hooperem v klidu odpustit), s druhou už to tak bezchybné není. Člověk musí občas kroutit hlavou nad chováním postav, především, když se dobrovolně rozhodnou v domě strávit ještě jednu noc, a někdy je to až příliš přitažené za vlasy (klaun), ale klady přece jenom vítězí. Moc bych za to nedal, že Spielberg začal scénář připravovat pro Neuvěřitelné příběhy, ale bylo mu líto ho krátit, a tak Poltergeista na chvíli schoval do šuplíku (hehe). Myslím, že na výsledku je velice poznat, které scény točil on (ty nejlepší, jako třeba noční návštěvu) a které Hooper. Co mě mile překvapilo, byl svěží černý humor při příchodu odborníků do domu a výkon malé Jobeth Williams.__P.S. Jerry Goldsmith zase zabodoval a z americké hymny jde ještě větší strach než normálně. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

No tady ale vskutku chybí žánr komedie (hlavně mutující chlapeček - soused v českém dabingu :-). Některý scény ale hodně strašidelný (před zrcadlem), další zase hodně trapný (hroby). Na vcelku malý město měli tři velký hřbitovy, zajímavý... zaujal (a náležitě vyděsil) mě osud Heather O'Rourke... HUDBA: Jerry Goldsmith - správně skřípavá. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Ve scéně, kdy klaun chytne Robbieho (Oliver Robins) rukou, můžeme hned v další scéně vidět, že Robbieho žádná ruka nedrží, ale následně mu ta samá ruka obmotá krk.
    (Chuckymaster)
  • Americká hudobná skupina The Misfits zložila na základe tohto filmu pesničku "Shining", ktorá sa nachádza na albume American Psycho z roku 1997. (Jello Biafra)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama