Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidný život jedné kalifornské rodiny naruší síly z onoho světa, které se zabydlí v jejím domě na předměstí. Zpočátku jsou vetřelci jen dva, ale brzy se celý dům změní ve strašidelný zámek. "Návštěva" se v žádném případě nechová přátelsky - a naší nešťastné rodince nejspíš nezbude nic jiného, než co nejrychleji vyklidit pole, aby nepadla za oběť přízrakům. Poltergeist je fascinující, hrůzostrašná a hlavně dynamická podívaná, která vám naočkuje koňskou dávku napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

castor 

všechny recenze uživatele

Roztomilá "šílenost" aneb americká hororová komedie, která na začátku příjemně zachutná, ale s přibývajícími minutami trestuhodně chybí svižnější tempo a střihačovy nůžky. Režijní a maskérské nápady jsou přesto vynikající, herci se do rolí doslova pokládají.. no, dialogy vedle toho nepotěší, atmosféra nevyrovnaná, některé scény působí jako vytržené z kontextu, nelogicky nalepené na scény jiné - a to tempo? Nemůžu jinak.. 60%!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neodpustím si zmínku o soundtracku, protože ten byl pro horor skutečně velmi netypický. Přesto docela pěkný. Jako horor film nepůsobí ani vzdáleně. Za celou stopáž se před kamerou prožene snad pouze pár dost špatně udělaných světýlek. Atmosféra téměř nulová. Film se dostal na výsluní spíše díky několika skutečným úmrtím kolem filmu. Sám o sobě se mi nezdá příliš povedený. Sympatičtí herci jsou snad tím jediným, co bych zde mohl vyzvednout. A ještě se mi líbilo pánovo pózování u zrdcadla ve stylu before - after. Myslím, že ani ty 2* nedovedu vykouzlit. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Výtečný rodinný spielbergovský horror, který byl přístupný dětem. No nevím, vidět tohle tehdy v šesti či sedmi, tak už v životě nespím v posteli sám. Ovšem film to mohl být ještě o řád lepší, kdyby se tolik neopájel tehdejšími technickými vymoženostmi a nevršil efekty jen pro efekty, které však dnes chtě nechtě působí směšně. Chybí jim punc nadčasovosti a ruší to jinak pečlivě budovanou atmosféru. Přitom když si tvůrci vystačí čistě se šuměním televize, modrým světlem zpoza dveří, vědmou citlivě rodiče informující o "Bestii za oponou", nehybným šášulou u dětské postýlky (s vetřelčím plakátem v pozadí), Goldsmithovou hudbou. praktickými efekty či rovnou pravými lidskými ostatky, tak to umí být řádně působivé i dnes. Je v tom prostě cítit určitý rozpor, který se projevuje v nejednom aspektu. Nejznatelnější to v závěrečné půlhodině, kdy se nejdříve dostane ke slovu regulérní finále (Aťka Janoušková versus Záhrobí) a konec. Jenže místo titulků následuje rovnou druhý díl v podobě druhého regulérního finále, které se však nese ve zcela jiném duchu. A obě jsou výtečná, byť mnohem raději mám to druhé. Poltergeist měl být kratší, měl se méně spoléhat na „CGI“ efekty a neměl na něm být tolik znatelný nesoulad mezi Hooperovou a Spielbergovou vizí. I přesto (či dílem právě proto) je to dodnes film, který spolehlivě najdete v každém pořádném žebříčku nejzásadnějších žánrových filmů. A najdete ho tam právem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10,7miliónaTržby USA $76,606,280Tržby Celosvetovo $123,606,280Horrorová Klasika dosahujúca takmer pompézne rozmery slávnejšieho Vymítača diabla! Po dlhých rokoch som sa k tomuto filmu vrátil a jasal som nadšením ako perfektne dokázali tvorcovia na tú dobu tento horror zvládnuť. Rovnako ako príbehová stránka je aj technická ozdobou filmu, taktiež niektoré momentky sú až nepekne stiesňujúce a vytvárajú siný efekt strachu. Samozrejme že nechýba tu aj trochu naivity ale našťastie je to v znesiteľných medziach, lebo neznáme herecké obsadenie tu podáva nadštandartne výkony. /95%/ ()

Rover 

všechny recenze uživatele

No tady ale vskutku chybí žánr komedie (hlavně mutující chlapeček - soused v českém dabingu :-). Některý scény ale hodně strašidelný (před zrcadlem), další zase hodně trapný (hroby). Na vcelku malý město měli tři velký hřbitovy, zajímavý... zaujal (a náležitě vyděsil) mě osud Heather O'Rourke... HUDBA: Jerry Goldsmith - správně skřípavá. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (67)

  • Běžný překlad německého slova Poltergeist je "dunící duch". (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy klaun chytne Robbieho (Oliver Robins) rukou, můžeme hned v další scéně vidět, že Robbieho žádná ruka nedrží, ale následně mu ta samá ruka obmotá krk.
    (Chuckymaster)
  • Herečka Heather O'Rourke, predstaviteľka malej Carol Anne Freelingovej, hovorila, že keď od nej chceli na scéne vystrašený pohľad, predstavovala si, že sa jej stratili jej mačičky, domáce zvieratká, ktoré milovala. (8HitBoy)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

Del Toro a Raimi: Návrat k hororům

29.04.2012

Přestože dnes točí vysokorozpočtové trikové podívané pro masové publikum (Sam Raimi dokončuje fantasy Oz the Great and Powerful, del Toro právě zahájil natáčení monster filmu Pacific Rim),… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Reklama

Reklama