Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Decker (Dolph Lundgren) své ideály dávno ztratil a svůj poslední den na bojišti státního školství tráví dozorem nad těmi největšími výtržníky, kteří za trest zůstali po škole. Školní budova se má ale brzy stát bojištěm skutečným. Dobře organizovaná skupina zabijáků vyzbrojená zbraněmi a výbušninami vtrhne do školy v domnění, že je prázdná, a hodlá si v ní udělat základnu pro svou pečlivě naplánovanou loupež. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club 2 vo videobeckovom akcnom prevedeni. :) Do skoly vtrhne skupina pankačov, ktory planuju lupez, ale zabrani im v tom skupinka deti, ktore su po skole s malou pomocou svojho ucitela v podani Lundgrena. Namet je totalna blbost s mnozstvom logickych dier. Ale to je jedno pretoze to je neskutocna zabava. A tentokrat som presvedceny, ze ani tvorcovia to nemysleli vazne a tak aj vsetci herci väcsinou vtipne prehravaju. V prestrelkach sa vystriela bambilion nabojov, ale kedze postav je malo, tak az do zaveru nikto nic netrafi. Mna uplne dostala nahanacka studenta na elektrickom voziku, ktoreho nahana zaporak na motorke a samozrejme ju vyhra vozickar. Skoda, ze tu nema Lundgren nejaku bitku. Ale aj tak je vtipne ako mu ti zaporaci daju zabrat pocas celeho filmu. V inom filme by ich zlikvidoval behom par sekund. Skoro som mal pocit, ze sledujem film z parodickej serie Scary movie a jej dalsich nasledovnikov. Skoda, ze akcne sceny su dost fadne a nudne. A vdaka pouzitiu zbytocnych spomalovaciek su este nudnejsie. Ale s vysledkom som spokojny. Cakal som nudnu sracku a dostal som neskutocne zabavnu sracku, ktoru milovnikom trashu rozhodne odporucam. 3/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Profesor Sam Decker (Dolph Lungren) dává výpověď ve svém současném zaměstnání, a chystá se začít novou etapu. Ještě poslední den ve škole, strávený hlídáním poškoláků, a bude mít klid. Ten ale naruší skupinka zlodějíčků, kteří si ze střední školy chtějí udělat základnu pro svůj velký kšeft, krádež drog uchovávaných místní policií. A jelikož nesnesou svědky, začíná boj na život a na smrt - na jedné straně před ničím se nepozastavší padouši, na straně druhé učitel a skupinka žáků bojujících o holý život ... Doplh se od dob univerzálního vojáka propadal a propadal, a už se asi z béčkového bahna nevyhrabe. Ten kdo psal scénář k tomuto filmu, musel být minimálně kapku natvrdlej. Skupina studentů je přesně taková, aby byla politicky korektní (černoši, těhotná dívka, invalida na vozíku - chyběl mi tam jen nějaký homosexuál). Nechybí červený displej na bombě, který se zastaví dvě vteřiny před výbuchem. Prostě totální béčko. Obě dvě skupinky po sobě celý film střílí, ale to nic nemění na tom, že zastřelením zemře v celém filmu snad jediná postava (školní hlídač, měl tu smůlu že to by bílej chlap), zbytek kulek jde vždy vedle. I přes svoji krátkost (necelých 90 minut) je film natahovanej a natahovanej, všichni pořád pobíhaj sem a tam, občas na sebe někdo narazí, zastřílej si a běží dál, prostě ... o ničem... ()

Reklama

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Lundgren seschnul jako keřík v poušti a víc než učitele připomíná šedesátiletého školníka. Ta banda dementů, která si přijede udělat ze školní budovy svoje útočiště, má dohromady IQ 12 (jsou tam myslím čtyři lidi) a do samopalů používají zásobníky se slepými náboji nebo mají všichni devět dioptrií na každým oku a brejle si nechali doma. To je prostě něco neuvěřitelnýho, jak ti pitomci míří, resp. střílí. Distributor uvádí, že školu obsadí dobře organizovaná skupina zabijáků... Vždyť oni se neumí domluvit ani mezi sebou, natož pak držet pospolu, popř. se jistit! Logika se filmu skvělým způsobem vyhýbá, postavy se klátí potemnělými chodbami, vyřvávají věty, které trhají ušní bubínky a takhle je to celou hodinu a půl. Ubohost filmu pak potvrdí úplný závěr, kde si Lundgren myslí, že je nepostradatelný. Celkový dojem z filmu mi řádně zamíchal žaludkem a tak dřív, než se pobleju, se sám sebe zeptám, proč Lundgren v Temným andělovi nenatáhnul doopravdy brka. Ušetřil by nás těhlech šíleností, které ale stejně nakonec ztečou do filmových odpadních stok, kde se ve smradu a hnilobě postupem času rozloží (rozuměj vymažou se nám z paměti). ()

boo-boo odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a ja som si myslel, že to nízke hodnotenie je Dolphom. V každom prípade, parta stredoškolákov ktorá po všetkých stránkach vyniká (zodpovedný gangster, tehotná holka, čo ubehne pomaly maratón, vozíčkar čo sa učil od Schumachera a iní) a k tomu banda TAK DEMENTNÝCH záporákov akú som dokopy už veľmi dlho nevidel. No a k tej všetkými hanobenej streľbe - ľudia strieľajú a strieľajú a okolo cieľov to iskrí a iskrí...a všetci bežia ďalej. No a keď ten hajzel policajt konečne niekoho trafí, tak ten má v náprsnom vrecku ploskačku...Pardon, spoiler, snáď vám nepokazím dojem z filmu. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Vzpomínám, jak jsme na základce s oblibou fantazírovali o tom, jak se ve škole musíme bránit proti nějakému útoku zvenčí. Zvláštní, že nás nikdy nenapadlo něco tak logického jako svařit si malý opancéřovaný vůz a ten pak tlačit proti útočníkům (kteří po sobě likvidují stopy kyselinou). Proč asi? Asi proto, že je to kokotina, stejně jako celý MASAKR. Dementní a nudný scénář, všechny postavy nehorázně otravné, speciálně pak hlavní záporák a akční scény prachbídné. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama