Reklama

Reklama

V mysteriózním thrilleru se skupina studentů medicíny snaží získat odpověď na otázku, zda existuje život po smrti. Opakovaně se dostávají do stavu klinické smrti, avšak stále nebezpečnější experimenty si na každém z nich vybírají svou daň... (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (259)

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoľko som ešte nemal tú možnosť vidieť pôvodnú verziu filmu "Flatliners", tak sa nebudem púšťať do porovnávania, a jediné čo urobím je to, že ohodnotím tento film sám o sebe. Možno je to trošku výhoda a možno po zhliadnutí originálu svoje hodnotenie posuniem nižšie, no nechcem súdiť. V prvom rade som chcel tento film vidieť, nakoľko sa v ňom objavuje Ellen Page. A vidieť filmy s ňou je pre mňa povinnosť. Nech by to bola aj absolútna katastrofa. Tento film už stihol získať absolútne katastrofálne ratingy od amerických kritikov a všetci ho zakopávajú do zeme. Ja osobne si nemyslím, že je ten film až taká katastrofa. V rámci možností sú herci okey a myslím si, že Ellen Page tu funguje z nich najlepšie. A úvodná scénka mi naznačila, čím bude asi jej postava prechádzať. Nápad filmu, či už originálu alebo remaku je podľa mňa veľmi dobrý. Vedieť čo sa deje počas klinickej smrti a skúsiť to zdokumentovať je super nápad. Cestovanie za hranice ľudského chápania a vidieť, čo nám mozog po smrti ešte vysiela je super nápad. A rovnako je super aj to, že všetci budú nakoniec musieť bojovať so svojim vlastným vnútrom, alebo to nazvime lepšie, so svojim svedomím. Lebo práve to ich začne postupne prenasledovať. Držalo ma to v pozornosti, no mám pocit, že miestami som sa vo filme nudil. A prečo? Lebo používa klasické opozerané metódy strašenia. Kedykoľvek majú nastúpiť hororové elementy, tak to prestáva fungovať. Myslím si, že keby to viac udržali iba v role halucinácií a výčitiek a trošku psychológie do našich postáv, tak by to bolo lepšie. No jediné čo to ku koncu spraví je fakt, že príde to s riešením problému a bum. Už je pokoj. Len bolo by pre mňa zaujímavejšie, keby sme mohli do toho ísť hlbšie. Keby ich myseľ preniesla do tých momentov. Keby sme to s nimi prežili a pochopili ich rozhodnutia a podobne. A občas sa niečo stane, ale je to strašne málo na to, aby sme sa zaujímali o tých hrdinov. Miesto toho z toho urobili lacné skákačky a tie už nebavia dnes nikoho. Ale nápady a aj rozuzlenie je pre mňa solídne. Hodnotiac film sám o sebe teda. Nemyslím si, že sa k filmu vrátim, som rád, že som ho videl aspoň raz, no rozhodne si myslím, že Ellen Page má na to skončiť v lepších filmoch než je tento. Cítim trošku sklamanie, lebo som sa úprimne na film tešil a výsledkom je podľa mňa pozerateľný okey film, na ktorý čoskoro zabudnem. A to som od "Flatliners" nechcel. Hodnotenie: C+ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pätica ambicióznych medikov sa rozhodne využiť znalosti z učebníc na vlastnej koži a vyskúšať nevídaný experiment. Chcú zažiť smrť a s pomocou spoločníkov chcú byť po pár minútach oživení. Tento experiment je pre nich zábavou plnou adrenalínu a dokonca zisťujú, že ich životy svojím spôsobom zlepšuje, ale po opakovaných pokusoch zisťujú, že nie všetko je také príjemné, ako to vyzerá, a že z ich výletov na druhú stranu si neprinesú len pozitívne objavy, ale aj temné zážitky. - V podstate úplne neškodný horor, ktorý je vhodný skôr pre nenáročných divákov k oddychu. Paradoxom je, že tu celkom dobre funguje všetko, až na jednu vec. A tou je hororová stránka, ktorá má byť klúčovou. PG-13 rating je v tomto prípade až príliš výrazný a ani jedna scéna nedokáže vydesiť. Herci sa snažili a spolupráca medzi nimi fungovala, miestami to bolo zábavné, napínavé, akčné a experimenty ma nútili rozmýšlať, čo sa asi tak deje, takže by som tento počin úplne nezahadzoval, aj keď by sa hodil skôr k vydaniu na DVD / Blu-Ray, než v kinách. + herečka z The Final Girls + herec z Mirrors + herec z Slasher + herečka z Wish Upon ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, co si v Hollywoodu slibovali od film, jehož původní verze není žádná převratná pecka. Už na začátku je jasné, jak bude první hodinka probíhat a novinkou jsou pouze vize, prožitky v posmrtném stavu, kolem kterých se točí veškerá pointa. Hned po druhém experimentu se děje totéž opakovaně a po více než hodině chybí jakákoli hororová atmosféra, když nepočítám průměrné lekačky. Tvůrci se snažili dávat postavám velký prostor, ale horor tím trpí na od začátku na tempu. Rýsující se hlavní hrdinka překvapivě zhebne a ostatní z party jsou vesměs nudní, otravní lidé, kterým přejete smrt. Ehm a ono nic, pro mě největší překvapivé zjištění na konci filmu. Některé scény určitě potěší, o tom žádná, ale v nesmyslně dvouhodinové délce je to málo. V závěru nedojde k ničemu zásadnímu a pokusy o nápaditost, ve kterých se měl remake lišit, vůbec nevychází. Naprosto zbytečná záležitost......4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už u původních Flatliners mě zklamalo nenápadité využití jinak velmi zajímavého tématu klinické smrti. A remake je vlastně to samé v bledě modrém. Zase ta naivní pointa, která s oním stavem nemá nic společného. Ale jinak je to slušný, spíše light horor. Vizuálně pěkně zmáknutá oddychovka, která neurazí, ale ani moc nenadchne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Fantasmagorie podruhé. A tak jsem se v podstatě zase seriozně nedozvěděl, co je po Babišovi, placení složenek, exekutorech...tedy převelice krásných věcech, které tolik nádherně lidem zpříjemňují už tak zapičený život. A tak po více jak čtvrt století zde máme partu mladých mediků v počtu pěti lidí, kteří tak sveřepě touží poznat, zda lze či nelze po smrti dostát erekce, přičemž z Niny Dobrev to jde i za života, následně si bujaře zastavují srdeční sval, aby mohli spočinout ve stavu klinické smrti. A je zde i nepříjemný vedlejší účinek jejich experimentů. Zhmotněný pocit viny může do reálného světa přivolat démony minulosti. Ne, nebál jsem se před čtvrt stoletím u původní verze, nebyl důvod lézt pod deku i u remaku. No remake, on to až tak otrocký přepis originálu není. Námět film zachoval v podobném duchu, následně přidal i nemálo nápadů z vlastního ranku. Jsou zde i určité odkazy na originál - Kiefer Sutherland v roli doktora, nejedná se ale o stejnou postavu jako tenkrát, zazní zde i stejná (proslulá) replika a pár dalších detailů. A není zde nic tak ohyzdného jako Julia Roberts před 27 lety. Naopak, cast je příjemný. Nina Dobrev by sice nezvládla z jejího výrazu přečíst ani půl stránky domácího lékaře, ale ona je vždy hlavně na ozdobu. James Norton je lehce arogantní floutek, kakaová Kiersey Clemons je asi nejméně zajímavá a vůdkyně Ellen Page musela bojovat se syndromem Alfreda Hitchcocka, kdy hlavní hrdinky čeká předčasný skon. Bavil jsem se dobře, je to dáno i tím, že původní film nemusím. A výrazy herců ve stavu klinické smrti jsou super. Režisér Niels Arden Oplev dělal vše proto, aby si film zasloužil vpuštění do kin, tudíž vizuální i technická stránka má plus. Pokárat zaslouží kadeřník Diego Luny a jeho iritující účes. Určitě bych vynechal i morální prozření hrdinů, v původním filmu to bylo taky. Film mně přišel mnohem lepší než originál, moderně zrežírovaný, hororovější, určitě dobrá volba v rámci přístupných hororů. 9/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se od 11. července do 1. září 2016 a následně od 24. července do 1. srpna 2017 v Torontu a Oakville (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Když se Sophie (Kiers Clemons) podaří oživit a blíží se úklidová četa, tak je bosá. A to i ve chvíli, když ji Ray (Diego Luna) vynáší z místnosti. Když se však o pár vteřin později objeví v garáži, tak ji Ray pořád nese, ale Sophie už má na nohou boty. (BMW12)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama