Reklama

Reklama

Dcery zla

  • Velká Británie Twins of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvojčata Frieda (Madeleine Collinson) a Maria (Mary Collinson) přijíždějí ke své tetě a svému strýci na venkov jako sirotci. Strýček Gustav (Peter Cushing) je členem klanu Bratrstvo, jehož členové pátrají po mladých dívkách, které se spolčily s ďáblem a následně je upalují zaživa. Obě mladé dívky se brzy dostanou do velkého nebezpečí, když se ukáže, že byla Frieda kousnuta upírem, který sídlí na nedalekém hradě. (montel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jéjej, další nostalgická vzpomínka, co jsem viděl jsem to asi v 15 v televizi s rychlodabingem. Inkvizice, upalování, mlha, temno, světlo svíček, velmi slušná atmosféra, lehké erotično, pěkné holky s pěknými dekolty kousané (většinou) do krku, i na lásku a záchranu krásné dívky tu dojde, prostě co je pro takový film potřeba. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, tak konečně to Hammer studio dokázalo. Naservírovalo mi film, který mě fakt chytl. Zajímavý příběh, zajímavé postavy, hustá atmosféra a v závěru překvapivě krvavé prvky. Cushinga v oblibě moc nemám, ale tady mu ta role fakt sedla. Ne, že by můj vztah k němu zlepšila, ale byla vážně nechutná. Proč takové nejsou ostatní filmy od Hammeru? ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Byl jsem znechucen tím, jakou Peter Cushing dostal roli - náboženský fanatik, vrchní inkvizitor, witchhunter, samozvaný vykonavatel spravedlnosti na nevinných dívkách podezřelých z čarodějnictví - co může být odpornějšího? Snad už jenom kontrolor jízdenek v MHD. Stejně jako k "čarodějnicím" se chová i k vlastní rodině. Popravdě, i když tu roli zahrál Cushing jako vždy perfektně, tak trochu jsem to přál hraběti Karnensteinovi. Jinak, tento film je prequelem k předchozím dvěma dílům (The vapmire Lovers a Lust for Vampire), ale nijak s nimi dějově nesouvisí. Lehce se tam mihne Carmilla, ale pak ani nevím, co se s ní stalo. Myslím, že to tam nebylo nijak řešený. Děj a atmosféra standartní a nebýt toho strašného Gustava a jeho bandy fanatických noshledů asi bych se i bavil a dal vyšší hodnocení. Takhle jsem se pořád musel ptát, proč mistru Cushingovi napsali tak odpornou roli. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hough je opět ve formě. ne nedosahuje kvalit jako u Legend of hell house. Ale na jeho rozjezd je to víceméně paráda. Film o upírách, čarodějnicích ajejihc lovcích. Cushing v roli lovce je parádní a byl mi fakt nepříjemnej(samozřejmě v kladným slova smyslu). Na Hammer mě celkem překvapila lehká erotika která tu perfektně sedla. Atmosféra by se dala krájet a finále nemělo chybu. Škoda že Hough je takovej divnej režisér že jednou natočí pecku a pak sračku. Nicméně dvojčata byly sexy, a uměly se zakousnout. Parádní podívaná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že tie krásne, vypučené "ciciky" museli verejnosť v 71´ ohúriť i pobúriť zároveň. Aby som bol úprimný, dohľadal som si "gotické" horory najmä kvôli atmosfére, nakoľko tie ako jedny z mála z doby pradávnej, dokážu vďaka prostrediu a kulisám vytvoriť aspoň nejakú atmosféru. Nuž ale, toto nie je jeden z nich .. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama