Reklama

Reklama

V utajované americké vládní laboratoři probíhají experimenty s podivuhodným obojživelným monstrem nalezeným v Amazonii. Ví se o něm velmi málo – domorodci jej uctívali jako boha, může dýchat na vzduchu i pod vodou, podobá se člověku a je považován za nebezpečného tvora. V laboratoři jej drží a bezohledně zkoumá ambiciózní vládní agent Richard Strickland (Michael Shannon). Zachází s ním spíše jako s biologickým materiálem než s živou bytostí. Jeho experimenty neberou ohledy na to, zda objekt zkoumání zůstane na živu. Ve stejné laboratoři pracuje němá uklízečka Elisa (Sally Hawkins) a když se náhodou střetne s uvězněným stvořením, dokáže s ním navázat takovou komunikaci, k níž není potřeba žádných slov. Stačí jim gesta a emoce. Elisa jej nevnímá jako nebezpečnou zrůdu, cítí především jeho strašlivou osamělost. Je to i tím, že tato záhadná bytost má jednu základní vlastnost vody. Jak voda přijímá tvar nádoby, tak stejně tento vodní tvor přijímá vlastnosti každého, s kým se potkává, a odráží tak jeho agresivitu i osamělost nebo bezpodmínečnou lásku. Díky tomu se mezi ním a vnímavou Elisou vytvoří silné pouto. V okamžiku, kdy hrozí další brutální pokusy, Elisa pochopí, že je čas na společný útěk. A protože jsme v 60. letech minulého století, neobejde se to bez účasti sovětských špiónů. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

Věř mi, Toro přesně chtěl aby si lidi mysleli přesně to co si všichni včetně mě myslí... :)

Tak jinak, pokud nejsou amputované končetiny do 2 hodin přišity spět namísto... 

Už není třeba se o ně starat protože jak píšeš, tělo už mrtvou tkáň nepřijme. 

podle toho jak měl obvázanou ruku ty prsty skutečně neměl. 

Takže mu vyrostli... to že z nich tekla krev svědčí o tom že byli živé a prokrvené... né žádná nekróza, Prostě TORO, nechutnosti a absurdity.. to je jeho ZNAČKA.  

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Byli černé, protože se neprijmuly, nebyly prokrvene, ale mrtvé, coz je normalni cerna barva.. Jak rikam, může tam byt vice variant a divak se muze jen domnívat a hledat v tom treba to co pises ty..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

A proč byli černý... a proč je tenhle film především dokonalou přehlídkou lidských předsudků a xenofobie. 8)

Na zastrašení měl přece zbraň... ;)

na příspěvěk reagoval rounen

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

Retro mi nevadí ale celá ta stylizace do zelené.... Dort, zdi, auto prostředí... všechno to tak asi mělo vypadat... 

Ale no, tohle období asi nebylo zrovna mé oblíbená paleta. :)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

rounen

Ano.. když někoho pokouše.... tak ano. Ale mě to přišlo spíš takový rasistický... že si zrovna v neggerské domácnosti urve pčed Neggerskou občankou sví dva černý prsty a hodí jí je k telce jako že tam asi patří... :D

 

No to tam ani nebylo že mu je přišily... Myslím že mu je nepřišili.

Když se po nich scháněli, tak už měli uklizeno takže na to nechvátali. 

Takže mu zrgenerovali. 

Oni mu i tak narostli... Jenže byli smíchaný z DNA toho žabáka.. podle toho i změnili barvu, možná i strukturu. 

Já čekal že se bude spíš přeměňovat (jak pčišel domů a hned projevil ty svoje zvířecí city, vysazenej na něm"ky atd.. ) a že nakonec na tom pitevním stole skončí on sám... KARMA SVINĚ VOLE!  :D

Nějaký malí žabí finální souboj... bohužel na to asi Toro už neměl koule. 8)

 

Jinak to z tím vejcem musím zkusit... já blbec ho vždycky loupu.... a ona jak Kindervajco ne? :D

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Někomu retro sedne nekomu ne.. Ale celkově to bylo dobře natočené.. Nic mi tam nevadilo a scenaristicky jsem podobný film neviděl, takze mozna i proto hodnotím líp..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Možná i z důvodu, ze se mu neprijmuly.. Nejspíš to monstrum umělo léčit (dobrym lidem) a zlym lidem prihorsovalo, proto se mu ty prsty nezahojily..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tradiční dávka specifického Totova hnusu... navíc v nejvyblitějiších barvách 90let... Z té zelené mi skoro zvraceli oči. O_o

Každopádně po stránce příběhu to zas až tak špatně nedopadlo... takový groskní drama.. ze známkou životní erotiky kdy ráno řešíte kromě par vajec i pořádně si hezky vyhonit... každý den až nakonec řešíte.. jak přefiknout želváka co nejabsurdnějším způsobem.  Vytopit sousedy a dostat Villiho zpátky domů... Mnoo... Ztráceně. Když pominu všechny ty absurdní fakty... a opravdu otravného dědka... Tak některé ty nápady, jako emocionální luminiscence na anální naštěstí nedošlo,  uzdravování... poznávání jiného živočišného druhu velmi, velmi zblízka... naprosto tupého a slepého masochisticky založeného šéfa... ujetého na mořské panny a toporných zbytečných postav kdy bych snad jen vystihnul postavu dvojitého agenta jeho oprávněné pohnutky v tomhle praštěném kolotoči marnosti... Vyjima toho trochu prapodivného mokrého pohádkového konce.

To na ty tři hvězdy bude.

Ale na OSCARA?! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD... Co tam za tím oceánem hulej? O.o

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

.. A ještě bych upomenul zmínit důležitou informaci.. Zde podhodnoceny film.. 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

5* Celkově je to zvládnuté na jedničku.. Hlavně práce režiséra a hudby.. Herecké výkony perfektní, nenašel jsem tam nějaké negativa.. Možná filmu i hodně pomohlo retro prostředí.. Celkově to působí nádherně.. Pro mě spolu s Wind River, Blade Runner 2049 filmy roku..  

na příspěvěk reagoval Prometheus69

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Zakletý film? Myslíš jeho verzi Krásky a Zvířete? Trochu pozdě, už existují dva filmy na toto téma za posledních deset let a trochu více temnější verze Krásky a Zvířete v seriálu Bylo, Nebylo... :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

mm13

až sestoupí mezi nás, lid ho bude milovat, bude ho uctívat, děkujme mu za jeho záři, která na nás dopadá. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Takové lehce nadprůměrné béčko. Ale sakra jak to mohlo vyhrát 4 oskary mě hlava nebere.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

sem rád za ty Oscary jednak del Toro si je zaslouží a za druhé může to obnovit důvěru v něm a on může konečně natočit onen film, onen zakletý film, který zkouší natočit už dlouhých jedenáct let, ohhh byl bych velice rád, kdy se to konečně povedlo. 

na příspěvěk reagoval mm13, Pilda17, yinloveyang

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

Del Toro dohlédne na další horory a fantasy

05.04.2018

Guillermo del Toro natočil spoustu děsivých i zábavných fantasy, pořádnou slávu mu však přinesla až ta poslední. Tvář vody letos získala čtyři Oscary, mezi nimiž nechyběly dvě sošky pro del Tora … (více)

Reklama

Reklama