Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni komedie Leonarda Di Capria? Rezie Cislo 5 zije? Nejlepsi song Trenta Reznora za poslednich x let? Ale jinak zasadni poselstvi, nicmene to ze Gloupu Woupu je realne uz vime preci od roku 1999 kdy nam to vysvetlila Futurama ve famoznim kratkometraznim dokumentu Global Warming - None Like It Hot! 9/10 ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Povrchné pozlátko,tisíc krát omielané,len tentokrát s konečne Oscarovo doceneným Leom...Je zbytočne to nejak obkecávať,no toto komerčné zhrnutie otrasného stavu planéty je až príliš všeobecné...DiCaprio je pán herec,avšak toto PR som mu proste neuveril...Ak si niekto chce rozšíriť v rámci tejto témy obzory,tak určite odporúčam dokument Cowspiracy: The Sustainability Secret.... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu rozmazávat názory, že se takhle chtěl Leonard zviditelnit. V tomhle případě je to úplně vedlejší fakt oproti tomu, co sleduje zřejmě opravdu vážně a publikuje to, kde se dá. Mluvil o klimatické katastrofě s mnoha zajímavými lidmi. Mohla jsem tak například vidět jak mluví s Obamou, ale tady by Oskara za herecký výkon dostal president USA. Na druhé straně mě zaujal například Leonardův rozhovor s kosmonautem s obrazy naší zeměkoule z vesmíru. A nakonec samotný projev Lea na konferenci s doprovodnými snímky míst, kde je ničeno životní prostředí ve velkém, tak ten by měl mít velký dopad na naší mozkovnu. To byla síla, která se mnou docela solidně zacloumala i když to pro mě není úplně neznámé téma ! Škoda, že v tomhle směru jsem pesimista a nevěřím, že lidé jsou schopni něco změnit. Ano je mnoho jedinců, kteří se počínaje tříděním odpadů přece jen trochu snaží, ale pak je tady druhá strana, ta "po mně potopa", hlavně když se sypou peníze do mojí kapsy. Mám ráda Bosche, ale ze seriálu a knih Michaela Connellyho, který se jmenuje právě po malíři jménem Hieronymus Bosch. Jeho obrazy nejsou extra mojí parketou, ale od dnešního dne je budu vnímat přece jen trochu jinak. Doporučuji. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Jojo, ledovce tají, za bambilion let tu bude horko... Co je mi po tom?" - Já, před Before the Flood. Ano, otevřelo mi to oči, bylo zmíněno plno věcí, o kterých mě nikdy nenapadlo přemýšlet a na to, jak mě to téma vůbec nezajímalo, tak teď mě nezajímá o trošičku méně. Bohužel, jsem líné, pohodlné a rozmazlené děcko a tláskat se palmovým olejem a svítit si doma elektrikou budu dál. Nejen to, dokonce nechám rozsvíceno v kuchyni, když tam zrovna nebudu. Až takový rebel jsem. Ale jako filmu tomu dávám 4*. Tři hvězdy za Lea a jeho snahu a hvězdu za tu dokonalou hudbu. Soundtrack je asi to jediné, co si z filmu opravdu odnáším. Leovo poselství je sice dojemné, ale že by tento dokument způsobil nějakou zelenou revoluci ve světe, to si nemyslím. 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vážim si Lea za jeho prístup k ekológii. Pravdepodobne si je vedomý toho, že jeho popularita prispeje k tomu, aby si ľudia dokument pozreli a ukázali aspoň malú snahu pri riešení tohto problému, ktorý sa týka nás všetkých. Leo toho videl dosť a diváci mnoho z toho čo videl, môžu vidieť práve v tomto dokumente. Každý, kto má aspoň 30 rokov, môže tieto zmeny vidieť. Stačí si spomenúť koľko snehu sme mali v detstve, aké kruté zimy boli vo vojnových rokoch atď...a porovnajte to s dnešným zimným obdobím. Ako sa spomína v tomto dokumente, je možné, že naši potomkovia uvidia sneh len vo vysoko položených miestach. Dokument je fajn, poukazuje na problémy, ale málo hovorí o ich riešení. Koľko energie spotrebovala práčka kedysi a koľko dnes? Koľko energie spálila žiarovka kedysi a kam sme sa dostali vďaka led technológii. Začína sa vo veľkom výroba áut na batérie a dokument obsahuje niekoľko minút práve z veľkotovárne Tesla.Výroba energie zo slnka, vetra, vody sa stále zvyšuje. Bolo tu miesto aj pre pár pozitívnych správ, ale je jasné, že tých zlých je podstatne viac. Každý z nás môže niečo málo urobiť. Separovať odpad, šetriť energiami, nepodporovať výrobky, ktoré majú na ekológiu zlý dopad. Za posledných 100 rokov sme planétu Zem riadne "vykuchali" a mnohým to začína dochádzať až teraz. Verím, že ešte máme čas na záchranu a že sa poučíme. 80%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama