Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když mi takto naléhavou zprávu tlumočí Leonardo DiCaprio, tak holt prostě ten palmovej olej žrát nebudu. Filmařsky to nijak převratné není, kolikrát ani úplně zábavné, ale zaujalo mne, že nepoužíváme obnovitelnou energii převážně díky lobby uhelného průmyslu. Budu tedy doufat, že Elon Musk vyrobí ten megazdroj a ze světa se nestane postapokalyptická pustina. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Předem budu mluvit o rádoby ekolozích v komentářích. Já rozhodně taky nebudu hodnotit naši situaci na toto téma, protože tomu nerozumím, ale po tomto filmu tomu právě rozumím. Jde mi o to, že všichni dělají jakože znají skutečnou pravdu a chápou jak je naše situace ve skutečnosti v pořádku. Nevím. Buď filmu dali "odpad!" s tím, že to ani neviděli a nebo při tom honili a koukali v druhém okně na porno. "odpad!" a nebo podobné ohodnocení může dle mého dát jen ignorant a nebo někdo, kdo jen z principu nemá rád Lea. Takže v každém případě buran. Proč? Protože za prvé: tenhle film je neuvěřitelně kvalitně natočen. Hned první scéna, kde Leo vypráví o Boschově obrazu mne vtáhla a tak to bylo i celý film. Obrazová a scenáristická stránka věci je podaná dokonale. I lépe než u normálních hraných filmů. No a za druhé: ten film plní veškeré požadavky k tomu, aby to byl dobrý dokument. Informace jsou podány jednoduše a srozumitelně. I já bych kupříkladu celý onen problém pochopil a dokázal o tom sám mluvit celé hodiny. Samozřejmě pak záleží na člověku, pokud ho film nějak oslovil výjimečně, ale mne ano. Po tomto filmu mám chuť chránit životní prostředí a chci svět zachránit. Jen je škoda, že nám ve filmu nějak přímo ani neřeknou jak. Krom toho, že by jsme měli omezit kravské maso. Navíc je film pro mne lahůdka už kvůli práci mých oblíbenců a to Reznora a Rosse, kteří i s písní A Minute to Breathe odvedli úžasnou práci. Taky tu nejde jen o globální oteplování, ale i o rozkrývání korupce velkých společností s fosilními palivy pro americkou politiku. Tenhle film není špatný. Rozhodně ne. Ten kdo by řekl, že je, tak podle mne nechápe závažnost problému. Jinak nevidím jiný relevantní důvod. Jeden z nejlepších dokumentů vůbec. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byl trochu otráven, protože Before the Flood opravdu není kdovíjak informativní dokument, který by šel do hloubky a zkoumal předkládané informace z několika hledisek. To tady ovšem není tak úplně cílem. Tenhle dokument má především přesvědčovací funkci a snaží se vyburcovat ke změně co největší množství lidí, což dokazuje i fakt, že je zdarma dostupný na Youtube a láká diváky na známé hollywoodské jméno. Myslím, že to funguje. Předkládané obrázky totiž nejsou příjemné (zdevastovaná Indonésie zafunguje vždycky) a ačkoli se divák, v případě, že se o problematiku alespoň okrajově zajímá, nic moc nového nedozví (i když mě osobně třeba překvapila informace o dobytku a metanu), film v něm přeci jen něco vyvolá. Leo je borec. Ve filmu sice toho moc neřekne, pořád se něčemu diví a evidentně není nějak echt nabiflovaný informacemi, ale snaží se něco změnit a bojuje za své přesvědčení. A už jen tohle je mnohem víc, než co kdy udělá každý z nás. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Další upozornění na neoddiskutovatelný problém, kterému čelíme a čelit budeme. Dokument poutavě předkládá zdroje problému (oteplování planety, tání ledovců, zvedání hladiny moře) a krásně ukazuje následky, na které se můžeme těšit (hlavně simulace teplotních zón a vliv Golfského proudu umlčí všechny). Moc něco zvrátit určitě máme, to dokument připomíná také, nicméně Leo tak dělá velice povrchně - cestuje snad elektrickými auty, lítá vrtulníkem/letadlem na solární pohon, když cestuje všude po světě, aby různým civilistům předložil scénář, který se mají naučit a zopakovat na kameru? Proč nepadla ani jedna zmínka o těžbě ceru, který je tak nezbytný pro výrobu baterií k uchovávání energie? A co ta protitrumpovská agitka? Kážu vodu, piju víno... ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Důležité, k zamyšlení, reálné, povinně k vidění, zajímavé, poutavé. Dobře a jednoduše udělaný dokument o hrozbách konce planety, konce lidstva. Narážky na Lea mi nepřijdou úplně vhodné, kdyby dokument dělal Franta od vedle, tak by si to asi nikdo nepustil. Leo láká svojí známostí, i většinovou oblíbeností, a tím je tu šance, aby se toto "poselství" dostalo k co největšímu množství obyvatel. Dokument je udělaný logicky, nenásilně a zajímavě, vhodné pro laiky. Neřeší se pouze otázka ekologie, obnovitelných zdrojů, upozornění na kácení pralesů, všemi oblíbený palmový olej, ale také právě o korupci vysoce postavených lidí. ..takže bych začala asi tím, aby si všichni přestali každej den vozit zadky v autech a přemýšleli o tom, co nakupují k jídlu, tj. žádné polotovary a kalorické sračky.. #nebudignorant ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama