Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak se nám do toho Leonhardo zase jednou obul. Přiznal, že jeho uhlíková stopa je značná a stal se bojovníkem za globální ochlazení. Strávené minuty člověka přesvědčí o jedné věci. To, že nebudu kupovat palmový olej to nevyřeší. Vyřeší to jen ta partička vatařů, kterých je čím dál míň a mají toho čím dál víc. Ti ale na zeměkouli zvysoka serou. Takže dokud nebude záchrana světa dobrý kšeft, nic se nezmění. Docela fajn dokument, i když trošku dogmatický.60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tým vysoko pozitívnym ohlasom ohľadom tohto dokumentu, som očakával niečo vysoko nadpriemerné. Ale v podstate to bola skôr taká esej prostredníctvom putovania a angažovania sa Leonarda DiCapria. Jeho reprezentatívny prínos v tejto globálnej ekologickej kríze mu nikto určite neberie, ale dokument sám o sebe je len výklad obrovskej spleti činiteľov a faktorov vplývajúcich na životné prostredie. Ja mám radšej dokumenty, ktoré nemusia mať taký mohutný záber, ale zato idú viac do hĺbky. Z tohto som sa prakticky až tak veľa nového nedozvedel. Aj keď niektoré postrehy a zábery stáli naozaj zato. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o globálním oteplování. I když musím říci, že nevěřím tomu na 100%, v tomhle jsem tak 50 na 50, protože je i dost lidí, kteří říkají, že žádné globální oteplování není. Ale většina těch faktů, které je zde uvedeno, je pravdivých a něco by se opravdu mělo změnit. Ale co mě opravdu dostalo, jak Obama s Kerrym tam kecají, že chtějí lepší planetu a přitom vyvolávají války... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli se budou dál točit podobné dokumenty, tak jo, je s námi konec. Leo si tu hraje na Willyho Foga a chytá se za hlavu pokaždé, když někde něco roztaje. Měl by si tenhle týden zajet do Špindlu. Já si určitě nemyslím, že my lidi děláme všechno správně a že svět je v top formě, ale taky úplně nevím, jestli je všechno vážně tak v háji. Jeden vědec říká globální oteplování existuje, druhý vědec říká globální oteplování je blbost, třetí vědec říká přestaňme žrát hovězí, čtvrtý vědec říká začněme žrát kuřecí a pátý vědec polemizuje se všemi čtyřmi předchozími kolegy. V pátek začíná finále extraligy a já bych si přál, aby to byl taky takový hokej. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Místy sentimentální a někdy se můžete přistihnout, jak vám hlavou prochází myšlenka, že je to zas další konspirační teorie založené na "pravdivých" informacích. Ale ať to někdy vypadá všelijak, fakta které jsou řečená jsou pravdivá a to je myšleno bez uvozovek. .. Leč hlavní plusem tohoto dokumentu je, že se na danou problematiku nahlíží z více úhlů. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama