Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o globálním oteplování. I když musím říci, že nevěřím tomu na 100%, v tomhle jsem tak 50 na 50, protože je i dost lidí, kteří říkají, že žádné globální oteplování není. Ale většina těch faktů, které je zde uvedeno, je pravdivých a něco by se opravdu mělo změnit. Ale co mě opravdu dostalo, jak Obama s Kerrym tam kecají, že chtějí lepší planetu a přitom vyvolávají války... ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio poutavě vypráví o problémech moderního světa, zejména pak o průmyslové devastaci přírody člověkem a klimatických změnách. Jistě, je to všechno velmi alarmující, nicméně zde není vytyčeno žádné konkrétní řešení, takže se zde, stejně jako v mnoha dalších dokumentech, pořád chodí jenom kolem horké kaše, která má navíc jen minimální dopad na samotného diváka. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velký dík a respekt Leovi, takovéto lidi teď opravdu potřebujeme. Už je skutečně nejvyšší čas něco pro tu naši Zemi udělat. Nikdy nepochopím, proč velká část lidí věří raději mudrlantům typu Klaus nebo Trump, namísto opravdovým odborníkům, vědcům, kteří jsou 100x kompetentnější se k tomuto vyjadřovat. Faktických důkazů o globálním oteplování už "naštěstí" přibývá natolik, že již nebude možné to populisticky bez jakéhokoliv vysvětlení smést ze stolu s tím, že nic takového se neděje. Dokument doporučuji všem! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Důležité, k zamyšlení, reálné, povinně k vidění, zajímavé, poutavé. Dobře a jednoduše udělaný dokument o hrozbách konce planety, konce lidstva. Narážky na Lea mi nepřijdou úplně vhodné, kdyby dokument dělal Franta od vedle, tak by si to asi nikdo nepustil. Leo láká svojí známostí, i většinovou oblíbeností, a tím je tu šance, aby se toto "poselství" dostalo k co největšímu množství obyvatel. Dokument je udělaný logicky, nenásilně a zajímavě, vhodné pro laiky. Neřeší se pouze otázka ekologie, obnovitelných zdrojů, upozornění na kácení pralesů, všemi oblíbený palmový olej, ale také právě o korupci vysoce postavených lidí. ..takže bych začala asi tím, aby si všichni přestali každej den vozit zadky v autech a přemýšleli o tom, co nakupují k jídlu, tj. žádné polotovary a kalorické sračky.. #nebudignorant ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama