Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zajímalo, kvůli čemu si Leo odskočil od filmů. Stal se z něj bojovník za ochranu naší planety a tím pádem i ochranu všech jejích obyvatel. Tato role mu celkem slušela. Vzhledem k tomu, že se jedná o problém celosvětový, tak Leo navštíví takřka celý svět. Zajímalo by mě, nakolik upřímní jsou lidé, kteří Leovi poskytli rozhovor. Či to nebyla jen taková maska pro zachování dobré imidže před diváky. Každou snahu o zlepšení životního prostředí musí snad každý divák hodnotit maximálně kladně. Dokument strádá vyloženě jen po filmové stránce. Trošku mi vadilo, že Leo celý problém divákům zjednodušuje. K vyléčení planety rozhodně nestačí pouze přestat žrát hambáče. Nicméně, jako taková základní osvěta je snímek více než fajn. Je fajn pozorovat, že celebrita dokáže zužitkovat svůj status a zasvětit svůj život dobré věci. V mých očích už neuznávám Lea pouze jako vynikajícího herce, nýbrž i jako charakterní osobnost, které není osud lidstva lhostejný a činí vše, kam až sahají jeho možnosti. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když mi takto naléhavou zprávu tlumočí Leonardo DiCaprio, tak holt prostě ten palmovej olej žrát nebudu. Filmařsky to nijak převratné není, kolikrát ani úplně zábavné, ale zaujalo mne, že nepoužíváme obnovitelnou energii převážně díky lobby uhelného průmyslu. Budu tedy doufat, že Elon Musk vyrobí ten megazdroj a ze světa se nestane postapokalyptická pustina. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento DiCapriův dokumentární počin má tu vlastnost, že vás donutí přemýšlet o našem světě. O tom, jak si jej vědomě i nevědomě ničíme a postupně si stahujeme smyčku kolem krku. Pakliže se něco v dohledné době nezmění, bude lidstvo litovat. Není sporu o tom, že se Země otepluje (kdo tvrdí, že ne, tak je buď slepý, nevnímavý či hloupý, neboť úbytek sněhu v posledních zimách a smazávání rozdílů mezi ročními obdobími je jasným důkazem toho, že se něco děje i v našem bezprostředním okolí), byť podobné cykly se v historii opakují (za Karla IV. se prý v oblasti Polabí pěstovaly melouny), je nutné si uvědomit, že v tehdejších dobách nedocházelo k masivnímu kácení deštných pralesů, neexistovaly monstrózní továrny, jaderné elektrárny, motorismus, letecká doprava, atd., tudíž člověk do přírody zasahoval daleko méně a přirozené cykly tedy nebyly tolik ovlivňovány lidským činitelem. Ale dost o tom. "Je s námi konec?" je záslužným počinem, který sice nic nezmění, ale na problémy je třeba upozorňovat a čím vážnější jsou, tím je potřeba být hlasitější a zapojovat do volání po změnách i známé tváře, jejichž slovo má, chtě nechtě, delší dozvuk než hlasy prostého lidu. Je příjemné, že i taková primadonka, jakou je Leonardo DiCaprio, není zabedněný a budoucnost života na modré planetě mu není lhostejný. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio není vědec, tudíž, tento jeho styl, beru jako amatérský pohled, na současnou situaci, pohled, skoro každého z nás. V současném světě, se dělá většina věcí pro to, aby Země zanikla, co nejdříve. My sami, jsme její zkázou. Země se otepluje, ledovce tají a vody stoupají. Tři nevyvratitelné fakty, které budou mít katastrofální dopad. Politika je veliký problém. Je to byznys, ve kterém je jeden kamarádíček, vedle druhého, který je zrovna majitelem obří firmičky, která vyrábí produkty, z palmového oleje, díky kterému se vypálí snad všechny současné, zbylé pralesy. Tohle je bohužel realita, se kterou jednotlivci moc nezmůžou. Muselo by se stát něco velkého, něco od základu. Všichni to ví, všichni to vidí, a přesto málokomu, to není ukradené. Co se týká tohoto dokumentu, jeho zpracování Vás neoslní, i tak lze říci, že je natočen celkem profesionálně. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Otázkou je, zda dokážeme včas změnit směr." DiCaprio si zaslouží vážně obrovitánskou pochvalu za svou angažovanost a díky masovému šíření tohoto dokumentu se možná zvýší povědomí o problémech sužujících naši planetu, ale řešení celé situace (tedy způsob, JAK směr změnit) tvůrci příliš nenaznačili... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama