Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Čierny humor, nechutný či nechutne tvrdý, absurdný, neopakovateľný. Hlavne v prvej polovici doslova geniálne scénky, na ktorých som sa v kuse smial. Mne osobne nesadlo "Alles gute", aj keď chápem Čechov, ze si robia radi prdel z Nemcov. Šteindler je v tomto pořadu výborný, ale čerpať len z výkonu, nie aj z obsahu, mi prišlo málo. Každopádne Česi môžu byť právom hrdí na svoju sodovku. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší satirický výplod, jaký kdy v Čechách vznikl, ten humor snad musí urazit i stoika! Škoda, že na Českou sodu nebyla ve své době ČT absolutně připravená (inu, asi po ní nemůžeme chtít, aby si nechala na hlavě dříví štípat jako třeba BBC od Pythonů :o))), protože jinak bychom snad měli alternativu k na koleni slátanému a bezzubému TELE TELE. Sodička je nepřeberná zásoba těch nejčernějších, nejnižších, nejpokleslejších gagů, jaké si vůbec dovedu představit. Pánové se nebojí vrtat ve velice živém mase a vrtat se v něm takovým způsobem, že vás prostě nutí zaujmout nějaké stanovisko (to je přeci princip satiry!). Tahle sodovka nikdy nevyšumí. Díky TV reprízám i díky tomuto filmu. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako stejnojmenný pořad má tenhle film jednu velkou nevýhodu. 10% zábavy je vykoupeno 90% nudy a vaty.. možná v době prvního vysílání měl pořad co říci a určitě zabavil narážkami na tehdejší politickou scénu.. ale pro dnešního mladého diváka jsou vtipy a gagy směřované na tehdejší události a politiky nezajímavé a nepobaví. Alespoň mě tedy ne, bohužel :/ Ta jedna hvězda je za Alles Gute ()

stainboy 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu sdílet všeobecné nadšení a srovnání s Monty Pythonem je podle mě úplně mimo mísu. Pythoni jsou totiž nejen naprosto brutálním způsobem praštění, ale zároveň neskutečně vzdělaní a inteligentní. Na to Čtvrtníček se Šteindlerem s prominutím nemají, a tak to dohánějí vulgaritami a černým humorem. Ale na druhou stranu, mnohé skeče jsou opravdu vydařené. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Český Monty Python, který sice není tak vtipný a originální jako skuteční Pythoni, ale zbytek zase nabírá na brutalitě, morbiditě a černém humoru. Navíc se díkybohu nebojí utahovat si i z dětí, nacistů, invalidů a dalších témat, která jsou většinou lidí bez nadhledu považována za oh-tak-nevhodná. Jinak jako menší mínusík bych viděl nedostatek nadčasovosti, takže pokud si nepamatujete tehdejší pořady, reklamy a politické události, tak budete občas mírně hodně ztracení. Jinak ale opravdová špica, vedle které Tele tele vypadá jako trapný příbuzný. ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)

Reklama

Reklama