Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Řekla bych vcelku opomíjený snímek podle zdejšího hodnocení, za to opravdový skvost. Takhle si představuju, že by měla vypadat romantická komedie, ne ty sračky, co se dneska v USA točí. Má to hlavu a patu - prostě děj běží, nějaká zápletka, rozuzlení blablabla...jo normální...ale je to tu doplněné naprosto vynikajícím humorem, takovým nenásilným ale přitom vkusným a k tomu tu jsou výborní a příjemní herci. Velmi pohledná a napohled zajímavá Molly Ringwald, jejíž postava je ještě zajímavá i svým charakterem aneb mírně sarkastická (takové postavy mám vždycky ráda), troufalá, ale přitom trošku v pozadí. A.M.Hall tak ten neměl chybu, většího outsidera byste těžko pohledali, ale přitom se choval jako kdyby byl naprostý borec, to na něm bylo to skvělé. Ale co se týče M.Schoefflinga, který měl být asi 3. nejdůležitější, tak ten tam byl spíše jen pro okrasu. Každopádně charakterové typy na střední jsme tu měli úplně všechny, střelenou rodinu k tomu aneb ten její brácha, Mike myslím, byl naprosto boží....ty jeho kdyby kdyby lezla z mých úst ve vhodné chvíli, tak to by bylo super......prostě whole package. Tomuto filmu nic nechybí, nic nepřebývá.... Dodatek 3.3.2013 V 17. episodě Go on, se na film několikrát naráží. A to mě přimělo přemýšlet o tom, že v podstatě pořád se mi poslední dobou stává, že se podívám na snímek, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela a najednou se všude začne objevovat? Buď v narážkách, scénkách nebo o něm někdo píše či mluví. Tak jen takový malý poznatek jsem tu chtěla dopsat. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať. Je to neuveriteľne cheesy. Má to v sebe tú neprekonateľnú atmosféru 80 rokov. Skvelú hudbu a pekne vytvorené charaktery. Ringwaldová je krásna a Anthony Michael Hall pohoďák. Tiež poteší štek Johna a Joan Cusackovcvov. Ale línia so svadbou celému filmu uberá na atraktívnosti, pútavosti a tempe. V konečnom dôsledku je strašne rušivá a pre mňa osobne narúšala hlavnú líniu. Pravdou ale je, že aj tak sa nejedná o žiadny veľký zázrak. Hughes teenagerom rozumie a má cit pre akúsi emocionálnu vypointovanosť. Nikto nie je úplne nagatívny, každý viac menej hľadá a túži. A v tomto to funguje. Suma sumarum je to príjemný a oddychový film. Keby som ho videl ako mladý tak by som ho zbožňoval, takto ma trocha hodnotovo obišiel. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Sixteen Candles je důkazem, že základní šablona teen komedií se od 80. let do dnešních dnů zase až tolik neliší (i samotný prvek sázky byl později, zejména v 90. letech, častokrát opakován). Rozdíl je v tom, že tehdy se to obešlo bez exkrementů, vulgarit, sexuálních pomůcek či rovnou orgánů a především - těchto projektů se zúčastňovali schopnější tvůrci a herci. Příjemná, nenásilná, trochu romantická, trochu ujetá, komedie s výborným soundtrackem a přirozenými herci. Režijně debutující John Hughes hned napoprvé předvádí, že to s mladým publikem bude umět. Molly Ringwald uhrančivě a přirozeně krásná, úsměvné miniroličky Johna a Joan Cusackových pobaví. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hughesov debut je mixom mnohých jeho budúcich hitov. Skoro to vyzerá, že všetky línie, ktoré tu naznačil, neskôr len rozvinul do samostatných filmov. Základom je romantika, aj keď vzťah medzi kráskou Molly Ringwaldovou a nudnou kópiou Matta Dillona, je tu len platonický a až na konci si prvýkrát niekam spolu výjdu. Línia so zabudnutými narodeninami pripomenie zabudnutého Kevina. Divoká párty pripomenie šialenosť Weird Science, ale tu mi to pripadalo vtipné. Sú tu aj nejaké vážnejšie chvíľky v ktorých sa trochu viac dostaneme pod kožu tím teenagerom, ale nie je tu toho toľko ako v Breakfast Club. Okrem sympatickej Molly tu zažiari hlavne Hughesov obľúbenec Anthony Michael Hall ako dosť sebavedomý a otravný geek. Tie jeho kúsky skoro pripomenú Ferrisové eskapády. Scéna s Mollynymi nohavičkami, ktoré uctievajú prváci je fantastická. Komediálna stránka sa fakt vydarila. Mihne sa tu kopa budúcich hviezd. Bavila ma hlavne zadrátovaná Joan Cusacková. Zato jej brat John tu dokazuje, že na toho búrliváka v Breakfast Club, ktorého si zahral Nelson, herecky fakt nemal, aj keď vekom by zodpovedal viac. Celkovo to je zábavný, trošku nesúrodý mix viacerých žánrov. Predsalen mám radšej tie vážnejšie Hughesove kúsky, ale rozhodne to je film, ktorý pobaví aj v dnešnej dobe. 7/10. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama