Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný príklad čo sa stane, keď dostane talentovaný režisér po svojich úspechoch voľnú ruku, nevie čo so sebou a napráska do filmu všetko čo ho napadne a výsledkom je maglajz. Stalo sa to Spielbergovi (1941), Burtonovi (Mars Attacks) , Jacksonovi (King Kong) a mnohým ďalším. V tomto prípade bol ten neuvážlivý a zbrklý John Hughes. 5/10 ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Z dnesniho pohledu podprumerna crazy teenage komedie o dvou pubertacich, kteri se (inspirovani Frankenstainem) rozhodnou 'sestrojit' si idealni pritelkyni, riznuta spetkou sci-fi a kouzelne zastaralymi CGI efekty. Na druhou stranu je ovsem "Weird Science" paradne ujety dobovy snimek, z ktereho primo kapou 80 leta. Najdete tu vsechny klasicke atributy: generacni vzpouru, priserne 'disco' obleceni jak z "Flashdance", sexbombu s desnym ucesem (a v prisernem disco obleceni), padouchy-motorkare vypadajici jak transverstiti (zdravime Benneta z "Commando") naivni pohled na pocitace a technicke hracicky ala Badhamovi "War Games". U nas naprosto neznamy film, pro anglo-americany co vyrostli v 'eighties' takova mala kultovni zalezitost. Bavil jsem se dobre, ale musite mit naladu experimentovat. ps: Kelly LeBrock je vazne VRRRR VRRRRR :-) ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděl až 26 let po jeho zrodu tudíž i náhled na něj nebyl takový jaký by byl znát ten film dříve. Každopádně námět, že si parta kluků vytvoří dokonalou ženu není vůbec špatný a dokázal dobře zabavit, zvlášť v kombinaci s nejednou úsměvnou scénou. Na stranu druhou akce s motorkáři či dvojice frajírků, atd.. film dost srážely. Dle men nevyrovnaný film se zajímavým tématem => 3z5 ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Weird Science byla moje další zastávka ve filmografii Billa Paxtona. Tahle bláznivá teenagerovská komedie doslova přežraná osmdesátými léty si podle mě zaslouží větší pozornost. A.M.Hall hraje skvostně, Kelly LeBrock je okouzlující (ocení hlavně pánové), a Bill Paxton má neuvěřitělně sexy zadek (lol). Efekty jsou na svou dobu propracované. O titulní píseň se nám postarala skupina Oingo Boingo v čele s Danny Elfmanem (ano, opravdu tím slavným Danny Elfmanem). John Hughes dokázal, že umí dělat skvělé filmy (ať už je točí a nebo jen píše scénář). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bláznivě ztřeštěná teenagerská komedie, až jsem se nestačil divit. Z jedné čtvrtiny celkem romantická a normálně srandovní, ze druhé trapná, hloupoučká a přisprostlá, z té třetí nepochopitelně fantasmagorická, no a zbytku jsem se smál jenom pro ten naivně nostalgický osmdesátkový feeling. Takže logicky z takového mišmaše nemůžu nemít rozporuplné pocity. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama