Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Bill & Ted se mohou stydět, páč tohle je nejvíce v čase zamrzlý snímek, který jsem kdy viděl. Ale tak nějak roztomile, vlastně tím perfektně pasuje do filmografie strýčka Hughese, kam zapadá nejenom usazením do obligátního Chicaga, ale i hravostí a opětovnou dětskou naivitou. Uznávám, že vjemů bylo příliš a že tuhle jízdu musím, vlastně i chci, vidět znovu. 60 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Breakfast Club ve mně vyvolal zájem o režiséra Hughese. Snídaňový klub je ale jen jeden. Weird science je jediný další jeho film, který mne bavil. Je to sice jen nablblá komedie o dvou šprtech co touží sbalit holku, tak si vytvoří jednu kočku na počítači, ta se zhmotní a ukáže jim zač je toho loket, zábava to ale je. 70% ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ďalší smutný príklad čo sa stane, keď dostane talentovaný režisér po svojich úspechoch voľnú ruku, nevie čo so sebou a napráska do filmu všetko čo ho napadne a výsledkom je maglajz. Stalo sa to Spielbergovi (1941), Burtonovi (Mars Attacks) , Jacksonovi (King Kong) a mnohým ďalším. V tomto prípade bol ten neuvážlivý a zbrklý John Hughes. 5/10 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Synthpop, kožené oblečení, trvalé, zmutovaní zabijáci, sexbomba a dva puberťáčtí outsideři ve stylu 80. let, kteří nemůžou najít babu. Do toho trošku sci-fi, hodně mejdanu a ještě jednou hodně synthpopu. Ale já čekal trošku více sci-fi nebo aspoň něco trošku víc zábavnýho, ne jenom se koukat na holky a mejdan a poslouchat muziku. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Solidní bláznovina. Musím říct, že kam se na tuhle osmdesátkovou slátaninu hrabou dnešní Prcičky a podobné. Tohle opravdu nemělo ani hlavu ani patu a přesto to bylo dosti zábavné. Kelly LeBrock je skutečně dokonalá do role. Moc mě bavil mladý Downey a ještě mnohem více mě zabavil Paxton, ten byl dokonalý! Učitel Berryman byl taky dobrý vtip. Příjemná věc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama