Reklama

Reklama

VOD (1)

Když všichni jsou prohnilí, je pro ně zločin jediná naděje na změnu. Lupič-gentleman německého původu, známý jako Doktor, se specializuje na vloupání ve velkém stylu. Po návratu z vězení hodlá se svojí bandou uskutečnit loupež v hodnotě jednoho milionu dolarů. Brilantní plán se jim podaří uskutečnit. Udržet uloupené peníze v tajnosti je mnohem těžší úkol. Členové bandy se snaží jeden druhého navzájem využívat a také za sebou zamést stopy... Kriminální film Johna Hustona je přepisem stejnojmenného detektivního příběhu spisovatele a scenáristy W. R. Burnetta. Jeho děj se odehrává v Chicagu ve 40. letech. Herec Sterling Hayden se představí v úloze lupiče Dixe Handleye, James Whitmore jako jeho zločinecký kolega Gus Minissi. V malinké roličce se v příběhu doslova mihne Marilyn Monroe, která ztvárnila roli Angely Phinleové. Hudbu k filmu napsal známý skladatel maďarského původu Miklós Rózsa. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Topco 

všechny recenze uživatele

Noir, ktorý položil základy heist filmu a čiastočne tak ide o predobraz kultového Rififi či Melvilleových krimi... Keď jediným východiskom je zločin. Jeden sníva o uháňaní mexických dievčat, ďalší o odvrátení bankrotu a iný zasa o vrátení sa na rodinnú farmu a jej obnovení. Ciele sú rôzne, prostriedok rovnaký. Skvelý výstižný názov, rovnako dramaturgický obluk. Možno by som uvítal viac exteriérových scén, ale vývoj príbehu predsa len zvádzal k interiérom, kde sa dobre pracovalo s viacerými obrazovými plánmi. Po cca 10 rokoch som údel hrdinov precítil hlbšie, hlavne Sterlingov koniec ma celkom dojal. 4,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John Huston dokázal skvěle zachytit temnou atmosféru světa zločinu, vytváří vrstvy zločinnosti, které zde jsou zastoupeny jednotlivými postavami. Marylin Monroe je zde krásně nevinná a možná je jen dobře, že se objevuje pouze ve vedlejší roli. Herci však celkově skvěle natočený snímek táhnou. Jen to tempo je někdy nesmírně pomalé. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Žiaden veľký zážitok sa nekonal. Celý film mi pripadal príliš neodlíšiteľný od iných, ktoré som videl predtým. Okrem toho bol príliš zostarnutý a pri niektorých scénach a hereckých výkonoch som sa cítil trápne. Ani pri najlepšej vôli nemôžem dať viac ako tri hviezdičky a aj tie sú najmä za filmárske remeslo a nie za celkový dojem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film, který se přímo podílel na definici žánru heist, u mě ztratil ve své první třetině (kdy mě mírně uspal). Byl bych pro zrychlit fázi dealování financí, přesunul se k samotné vloupačce a snaze utéct s kořistí. Drama je to časem solidní, herecky a po stránce charisma bez výtek, ba naopak, v kontextu letošních událostí mě pobavilo poselství o nutnosti policejních strážců pořádku a bezpečí - byť jeden ze sta bude podmazaný :) "It’s a dark realisation, one that would drive film noir again and again thereafter: the desperate escape from a scenario where, even by chief of police’s own admission, the jungle wins." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poctivej noárek se vším, co do něj patří. Přidejte výtečný dabing brněnského studia ČT s hvězdami typu Ladislava Lakomého, a dál neváhejte. Info pro dabingforum: Česká televize uvádí americký film Asfaltová džungle. Hrají v českém znění: Jaroslav Kuneš, Zdeněk Junák, Ladislav Lakomý, Drahomíra Kočová, Jan Grygar, Ladislav Běhůnek, Zdeněk Dvořák (to je chyba, podle hlasu je to na tisíc procent Jiří Dvořák), Jiří Brož a další. České znění: Zvuk Rudolf Večeřa, Asistentka režie Božena Kubíková, Výroba Ivana Kroupová a Alexandra Čapčuchová, Dramaturgie Ladislav Kadlec a Hana Kašparovská, Překlad Pavel Doležal, Dialogy Miroslav Skala, Režie českého znění Aleš Jarý. Vyrobila Tvůrčí skupina převz... (dál záznam chybí). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (18)

  • Dix Handley (Sterling Hayden) sa pred koncom filmu vracia na farmu v automobile typu Plymouth Coupe z roku 1939. (westerns)
  • Zpětně se na plakáty dostal slogan: "And this is the picture that first brought fame to Marilyn Monroe." Obdobným způsobem se měnily plakáty i k filmu Love Happy (1949). (NinadeL)
  • Marilyn Monroe svoj výkon v tomto filme považovala za jeden zo svojich najlepších v jej kariére. (westerns)

Reklama

Reklama