Reklama

Reklama

VOD (1)

Když všichni jsou prohnilí, je pro ně zločin jediná naděje na změnu. Lupič-gentleman německého původu, známý jako Doktor, se specializuje na vloupání ve velkém stylu. Po návratu z vězení hodlá se svojí bandou uskutečnit loupež v hodnotě jednoho milionu dolarů. Brilantní plán se jim podaří uskutečnit. Udržet uloupené peníze v tajnosti je mnohem těžší úkol. Členové bandy se snaží jeden druhého navzájem využívat a také za sebou zamést stopy... Kriminální film Johna Hustona je přepisem stejnojmenného detektivního příběhu spisovatele a scenáristy W. R. Burnetta. Jeho děj se odehrává v Chicagu ve 40. letech. Herec Sterling Hayden se představí v úloze lupiče Dixe Handleye, James Whitmore jako jeho zločinecký kolega Gus Minissi. V malinké roličce se v příběhu doslova mihne Marilyn Monroe, která ztvárnila roli Angely Phinleové. Hudbu k filmu napsal známý skladatel maďarského původu Miklós Rózsa. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,AJ KAŽDÝ ZLOČIN JE VLASTNE URČITÁ FORMA ĽUDSKEJ SNAHY." __ Oscarové nominácie pre režiséra alebo kameru poukazujú nielen na kvality tohto filmu, no takisto na niektoré jeho inovatívne, v dobe vzniku moderne pôsobiace postupy. Hoci bol vtedy Miklós Rózsa všeobecne uznávaným skladateľom, pre celý film zložil dohromady asi päť minút hudby, ktorá doprevádza úvodné titulky a niekoľko záverečných minút, čo jej pridáva na výnimočnosti a snímke ako celku na realistickosti. Predovšetkým druhá polovica filmu od spáchania lúpeže je po diváckej stránke mimoriadne vďačnou a má čím zaujať. V deji nemožno určiť jednoznačnú hlavnú postavu a tí viacej všímaví určite spoznajú v hrbatom Gusovi v podaní James Whitmora starého kriminálnika Brooksa zo ,,Shawshanku", kde akoby išlo o identickú postavu zostárnutú za roky väzenia. (524. hodnotenie, 44. komentár k filmu) ()

Gianni_B 

všechny recenze uživatele

NOIR FILM KOKOŘÍN 2013. Na tomto filmu oceňuji především to, jak si i v poměrně velkém množství postav dokáže udržet přehlednost. John Huston to prostě umí. Ještě než se začne schylovat k loupeži, kolem které se celý film točí, jsou nám krásně představeny jednotlivé postavy i vztahy mezi nimi. Pak už je jenom radost koukat. Jo a kdybych nevěděl, že jednu z postav hraje Marilyn Monroe, tak bych ji nejspíš ani nepoznal :) ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poctivej noárek se vším, co do něj patří. Přidejte výtečný dabing brněnského studia ČT s hvězdami typu Ladislava Lakomého, a dál neváhejte. Info pro dabingforum: Česká televize uvádí americký film Asfaltová džungle. Hrají v českém znění: Jaroslav Kuneš, Zdeněk Junák, Ladislav Lakomý, Drahomíra Kočová, Jan Grygar, Ladislav Běhůnek, Zdeněk Dvořák (to je chyba, podle hlasu je to na tisíc procent Jiří Dvořák), Jiří Brož a další. České znění: Zvuk Rudolf Večeřa, Asistentka režie Božena Kubíková, Výroba Ivana Kroupová a Alexandra Čapčuchová, Dramaturgie Ladislav Kadlec a Hana Kašparovská, Překlad Pavel Doležal, Dialogy Miroslav Skala, Režie českého znění Aleš Jarý. Vyrobila Tvůrčí skupina převz... (dál záznam chybí). ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Film je zhruba o tom, že z vězení je propuštěn věhlasný zločinec-gentleman německého původu, známý jako Doktor, který se specializuje na vloupání ve velkém stylu. Jedno takové naplánoval už před svým uvězněním a teď ho chce jenom uskutečnit a pak vyrazit užívat stáří do Mexika. Plán vypadá brilantně a tak pro něj Doktor sežene finanční podporu a najme i lidi, které potřebuje. Jenže ne všichni hrají s čistými kartami... Asfaltová džungle legendárního Johna Hustona je pokusem o realistický vhled do světa zločinců. A dá se říci, že pokusem velmi vydařeným. Je pravda, že bad guys se zde chovají možná příliš uhlazeně a ne všechny herecké výkony jsou aspoň mírně nadprůměrné - kdo zde však předvádí solidní práci je Sterling Hayden (šílený generál z Dr. Divnolásky), který hraje jednoho z hlavních hrdinů, nebo jeho kolega ztvárněný Jamesem Whitmorem. Na závěr ještě malé upozornění: kdo se těší na Marilyn Monroe, nesmí se během projekce pro nic shýbat pod sedadlo, jinak hrozí, že jí kompletně propásne - je na plátně totiž dohromady asi 40 sekund. A hraje jako vždy příšerně. Ale když jde o Marilyn - komu na tom sejde, no ne! ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...., z níž pokouší se "odlepit," ale nemůže odejít, na pláži se mít, ani božská Norma Jeane. Na sofa to nevinné kotě spí, teď se kočka probouzí. Všichni jsou z ní paf, když cupitá v kalhotovém kostýmku nebo svůdných koktejlkách... Všechny ten třpytivý klenot oslní, mysl omámí, rybník vypálí. Pokolikáté v historii už, zrádný to lu/m/p? Stínoví hráči krouží, baží, mžitky z té marnosti mají. Nepřející, nezkorumpovaní jim nohy podrývají. Tužby, co klenuly se pod kůží, vidím černě, muži. Obrali nás o ně, a tím utrpěl tým loupeživý s nejlepšími úmysly, nejvyššími ambicemi, co zbohatl ve smrti. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (19)

  • Leitmotívom diela je aj začlenenie postavy, ktorá už má pošramotenú minulosť a vracia sa i napriek tomu ako bývalý trestanec opäť k zločinu, s vidinou poslednej lúpeže pred odchodom do „penzie“. (Biopler)
  • Zpětně se na plakáty dostal slogan: "And this is the picture that first brought fame to Marilyn Monroe." Obdobným způsobem se měnily plakáty i k filmu Love Happy (1949). (NinadeL)
  • Jack Warden v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno