Reklama

Reklama

Key Largo

  • USA Key Largo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank navštíví krachující hotel, který vede zmrzačelý James Temple a jeho snacha Nora, vdova po Frankově příteli z války. Vládu nad hotelem přebral Johnny Rocco a jeho gang. Zpočátku je Frank k Roccově chování k jeho milence-alkoholičcce lhostejný, avšak vražda dvou Indiánů ho dovede k přesvědčení, že Rocco musí být zastaven. Frankova jediná šance přichází, když ho Rocco donutí, aby mu pomohl doplavit se i s gangem na Kubu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, mistrně stavěný noir, jenž graduje v jedné místnosti, odříznuté od světa zuřícím hurikánem. Bogart jako hrdina z nutnosti, jenž si svým "posláním" minimálně zpočátku není zcela jist a především jeho naprosto rozkošný protihráč Edward G. Robinson ve zcela uhrančivé roli bezskrupulózního mafiána. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce obsadenie a dráma plná thrillerového napätia. Divadelné prostredie, ktorého dominanciou sú skvele napísané postavy. Bogard dominuje, a aj keď jeho postava toho veľa nenahovorí, práve ona je nosným pilierom tohto filmu, ktorý má veľkú výpovednú hodnotu. Na druhej strane Edward G. Robinson ako stelesnený gangster odviedol skvelú prácu. Navyše pamätná scéna, kde je Lionel Barrymore (v skutočnosti) pripútaný na vozík a pod nátlakom emócií a hnevu sa snaží prekaziť zlé úmysly líderovi gangu Roccovi je skutočne veľmi emotívna. Veľa súvislostí, ktoré robia tento film niečím viac si dnešný divák neuvedomí, ale to nevadí. Aj tak dostane skvelý film s kvalitnou réžiou, dobrým príbehom a plným charizmatických hercov. 85%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby John Huston přitlačil víc na pilu, dostavil by se možná stejný efekt jako u jeho předešlého filmu Poklad na Sierra Madre. Motiv "vězněm ve vlastním domě" s mafií na krku a živelnou pohromou nad hlavou skýtal dramatičtější průběh. Frank (Bogart) si napřed nechce pálit prsty, pak se vybičuje k činu, mě ale chyběl v jeho chování razantnější zlom, taky záporák se mi nelíbil, byl fyzicky příliš "ekl" a to je chyba, protože i záporák má být aspoň trochu charizmatický. To jsou jen kosmetické chybičky, protože film je to jinak výborný. Co však zaslouží pětihvězdičkové uznání, je výkon Claire Trevor v roli mafiánské děvky. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Uzatvorené prostredie malého prístavného hotela na Floride, starý majiteľ pripútaný na vozík, jeho ovdovelá nevesta (Lauren Bacall) a utekajúci mafián so svojou zlou partičkou. To všetko počas blížiacej sa divokej a temnej búrky. Do toho tradične férový drsňák Humphrey Bogart a zaujímavá zápletka je kompletná. Key Largo je skôr komorný thriller s prvkami noiru, pričom najmä charakter postáv má výborne vykreslený. Napätie netradične hustne ešte pred samotným záverom, spoločne s vrcholom ničivej búrky. Samotné finále sa síce už odohráva na lodi a na pokojnom mori, ale je nakrútené veľmi úderne a realisticky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč na ten uragán nevytáhnete pistole? Odpráskněte ho!" Osamělých hrdinů v boji s mafiány jsem viděl mnoho a výjimečnost vojáčka Franka McClouda v boji s gangstery krále podsvětí Johnnyho Rocca vidím nejspíš v tom, že patří mezi průkopníky této nyní již poměrně obehrané situace. Mohu pouze odhadovat, že kdysi to asi bylo hodně napínavé, ale mne spíše rušila nesmyslná lehkovážnost padouchů. Nicméně gangsterskou férovku při pistolnickém souboji jsem si užil, nepotrestanou drzost Nory taky a Frankovi jsem rozhodně fandil, když se rozhodl deratizovat svět od gangsterů. Jen jsem doufal, že mě to vtáhne víc do děje, budu chránit něžné pohlaví a budu při uragánu statečně bojovat s otevírajícími se okenicemi. Místo toho jsem jen poklidně seděl a čekal, až to všechno udělá Frank za mě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • "Santana" bolo meno skutočnej jachty Humphrey Bogarta. Mal ju tak rád, že podľa nej pomenoval svoju spoločnosť. (fishki)
  • Hlavný hrdina Frank McCloud (Humphrey Bogart) opisuje Nore (Lauren Bacall) bitku pri San Pietro v Taliansku, ktorej sa zúčastnil aj jej nebohý manžel. Režisér a spoluscenárista John Huston mal s touto bitkou osobnú skúsenosť, pre potreby americkej armády vytvoril dokumentárny film s názvom San Pietro (1945). (beso74)
  • Štvrtý a posledný film, kde hrali Humphrey Bogart a Lauren Bacall pár. Piaty film bol plánovaný na neskôr, ale Bogart zomrel skôr ako sa stihol natočiť. (fishki)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno