Reklama

Reklama

Key Largo

  • USA Key Largo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Frank navštíví krachující hotel, který vede zmrzačelý James Temple a jeho snacha Nora, vdova po Frankově příteli z války. Vládu nad hotelem přebral Johnny Rocco a jeho gang. Zpočátku je Frank k Roccově chování k jeho milence-alkoholičcce lhostejný, avšak vražda dvou Indiánů ho dovede k přesvědčení, že Rocco musí být zastaven. Frankova jediná šance přichází, když ho Rocco donutí, aby mu pomohl doplavit se i s gangem na Kubu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, mistrně stavěný noir, jenž graduje v jedné místnosti, odříznuté od světa zuřícím hurikánem. Bogart jako hrdina z nutnosti, jenž si svým "posláním" minimálně zpočátku není zcela jist a především jeho naprosto rozkošný protihráč Edward G. Robinson ve zcela uhrančivé roli bezskrupulózního mafiána. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V přímořském hotýlku je dusno bez ohledu na klima a až se zavřou okenice, přibude i temno. Je vyhlášen storm warning na hurikán, nicméně divák tuší, že pro bandu upocených gangsterů z Milwaukee to slovo storm znamená Bogart.. Přenášet divadelní hru na filmové plátno může přinášet úskalí v oblasti sevřenosti prostoru a času, ale jakmile Bogie zase přijme cizí válku za svou a vezme pár přátel na projížďku lodí, je vše odpuštěno. Apropo, štáb může být rád, že od jisker mezi ním a Bacall neshořela loděnice.. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Key Largo doplácí na jednu jedinou, zato však velmi podstatnou věc - slabý scénář. Pomalejší úvod slibuje přípravu na dusnou a napínavou podívanou, bohužel se ale příběh líně vleče bez nějakých nepředvídatelných zvratů až k naprosto obyčejnému a nezajímavému konci. Mysleli to snad tvůrci scénáře (John Huston a Richard Brooks) vážně, nebo byli jenom spoutáni okovy patetické divadelní předlohy? Nevím, a radši to ani nechci zjišťovat. V tomhle stínu se pak ztrácí herecké výkony - zejména gangster Edwarda G. Robinsona - a nápaditá režijní práce mistra Johna Hustona. Škoda, ten blížící se hurikán sliboval mnohé... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

U Hustona a Bogarta idem vždy na istotu. A hoci interiérové scény pôsobili miestami už ťažkopádne, zvyšok filmu mal v sebe takú tú dravosť, akú vidím len pri týchto starých filmoch. Každá postava má svoj vlastný archetyp. Či už mĺkvy hrdina alebo ukecaný gangster. Byť uväznený počas hurikánu s notorickým gangstrom určite nie je žiadna sranda. Hlavne keď si jeden nesie duševné jazvy z druhej svetovej vojny. Síce s Lauren Bacall sa na ten svet pozerá trošku lepšie, ale to svoje miesto na svete si predsa len treba vybojovať. Vo filme boli v rovnakej miery zastúpené aj tie kladné a aj tie záporné postavy. Huston s presnosťou, aká je u neho povestná, pomaličky odkrýva studnicu pohľadov, úsmevov a odvážnych činov, ktoré veľmi logicky smerujú k veľmi napätému finále. A to svetlo na konci je síce dnes už trošku na smiech, ale do toho filmu sadne ako riť na šerbeľ. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mistrovský thriller uzavřeného prostředí přístavního hotelu během běsnící bouře. Charismatický Humphrey Bogart ve své obligátní roli férového drsňáka opět exceluje, Lauren Bacall je snad nejkrásnější hvězdou filmů noir a Edward G. Robinson je coby autoritativní gauner Rocco rovněž vynikající. Napětí s přibývajícím časem houstne a vrcholí v nikterak dlouhé, ale úderné a realistické finále. 95%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Lionel Barrymore v čase natáčania filmu trpel pokročilou artritídou (viditeľné na prstoch rúk) a bol skutočne priviazaný k vozíčku. Z tohto dôvodu má scéna, keď starý pán Temple v hneve vstáva z vozíka a pri snahe napadnúť nenávideného gangstra padá na zem, veľmi silný emotívny náboj. (beso74)
  • V scéne v prístave, keď prichádza hurikán, si je možné všimnúť, ako sú Norine (Lauren Bacall) vlasy a konáre stromov v popredí bičované vetrom, palma v pozadí sa však ani nepohne. (beso74)
  • Postava Gaye Dawn (Claire Trevor) bola vytvorená na základe skutočnej Gay Orlovovej, priateľke známeho mafiána Lucky Luciana, údajne zastrelenej nemeckou popravnou čatou. (fishki)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama