Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to úplně v pohodě. Není to žádná špička ledovce, místy je i nuda, ale příběh jako takovej a zápletka s nečekaným koncem mě celkem bavila. Musíte prostě přepnout na to, že je to Agatha Christie a nečekat násilí, krev a akční scény. Prostě příběh o jedné zajímavé rodině, kde je podezřelej úplně každej. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Agathina oblíbená... a moje taky. "Žil jednou jeden křiváček, ten ušel světa kraj a našel křivý pěťáček u křivých schodů, co tam maj. Měl křivou kočku, co chytla křivou myš, a všichni žili pospolu a v křivém domku měli skrýš." Rodinka je tu vylíčena pěkně pošahaně a herecké obsazení to dokonalo (Gillian Anderson si obzvláště užila afektovanou herečku Magdu), ale měla jsem trochu problém s ústřední dvojicí. Jediné momenty, které jsem jim beze zbytku věřila, byl ten večer, kdy si dali od vyšetřování off a šli se bavit do tančírny, to bylo fantastické. Jinak.. co zde máme pro ty, kdo nečetli? Jeden dům, jedna mrtvola, všichni podezřelí... rozuzlení hodné pouze královny detektivek, kterou Christie zůstane po věky věků. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené kriminální drama jako vystřižené z minulosti kinematografie. Takhle angličané točili své detektivky v sedmdesátých, osmdesátých letech a šlo o snímky, které měly atmosféru, napětí a dobrý příběh. Hadí doupě toto vše má také a k tomu skvělé herecké výkony. Hlavně musím pochválit mladičkou Honor Kneafsey, která svému jménu dělá skutečně čest. Bude zajímavé sledovat její hereckou kariéru dál. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Detektívny film pre nóbl spoločnosť. Celé je to však na nižšej úrovni. Režisér v podstate nevyužil potenciál priestoru, herci/herečky (aj tie skúsenejší) zase majú nevyrovnané výkony. Záver príliš rýchly a bez väčších emócií. Nepochybujem o tom, že kniha od A. Christie je lepšia. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Agathu Christie mám přečtenou skoro celou (na chuť jsem jí přišla ale poměrně pozdě), Hadí doupě jsem znala. Kniha je klasická dobrá Agatha, filmové zpracování je však zdlouhavé a  Max Irons bohužel nudný a nevýrazný, postrádající charisma. Zaujala mě hlavně Glenn Close. Navíc jsem udělala chybu a sledovala film na Nova Cinema. Proložený reklamami se nekonečně vlekl, takže jsem se nedodívala. Pokud bych si chtěla připomenout závěr, sáhnu si raději do své knihovny. Ale nebylo třeba. Nepamatuji si vždy všechny pachatele, ale tohoto (tuto) ano. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)
  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)

Reklama

Reklama