Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spletité vazby v jedné rozhádané rodině sice daly zabrat na zapamatování, horší však je celé pojetí filmu, Příliš natahované, vsuvky z Egypta (dost laciného vzhledu) tomu nepomohly. Detektiv mdlý. Způsob řešení nevýrazný, spíš se pachatel tak nějak vyloupl, než že by ho detektiv odhalil. Konec useknutý a odbytý. SHRNUTÍ: Další honosné sídlo, které obývá klubko zmijí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kvituji že byly zachovány všechny prvky klasické anglické detektivky i když se na výrobě podíleli Němci a Američané.Dala bych celých pět ,protože výběr a výkony herců byly velmi kvalitní ale ubírala tomu kamera záběry jakoby ze spodu.To se kameraman plazil po zemi?Už mě iritují nekonečné  pokusy s filtry na kamerách a nereálných záběrech.Můžeme zde potkat hodně známých tváří , kde se maskéři zas ukázali :-(.....Chvílemi mi to přišlo jakože se dívám na Adamsovic rodinku!Měla jsem co dělat abych se soustředila jen na děj. ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to úplně v pohodě. Není to žádná špička ledovce, místy je i nuda, ale příběh jako takovej a zápletka s nečekaným koncem mě celkem bavila. Musíte prostě přepnout na to, že je to Agatha Christie a nečekat násilí, krev a akční scény. Prostě příběh o jedné zajímavé rodině, kde je podezřelej úplně každej. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš schematické podľa zaužívaných zvyklostí hľadania páchateľa vo veľkom dome, kde všetci žijú na jednej hromádke. Oceňujem hlavne ľahkú orientáciu v postavách, no na druhú stranu to však mohlo mať vplyv na pomerne rýchle a jednoduché odhalenie páchateľa. Celý čas som si hovoril, že dúfam, že sa mýlim... no žiaľ nemýlil som sa. Častá nuda celého pátrania sa pretavila aj do atmosféry, ktorá mi prišla taká nijaká a pomerne nevýrazná. Po filmárskej stránke ma to teda moc nechytilo, ale nechcem krivdiť, kniha môže byť zaujímavá. Slabší priemer. 55/100 ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené kriminální drama jako vystřižené z minulosti kinematografie. Takhle angličané točili své detektivky v sedmdesátých, osmdesátých letech a šlo o snímky, které měly atmosféru, napětí a dobrý příběh. Hadí doupě toto vše má také a k tomu skvělé herecké výkony. Hlavně musím pochválit mladičkou Honor Kneafsey, která svému jménu dělá skutečně čest. Bude zajímavé sledovat její hereckou kariéru dál. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama