Reklama

Reklama

Film vypráví skutečný příběh profesora Jamese Murrayho, prvního editora Oxfordského slovníku angličtiny. Nejvíce mu se sepsáním slovníku pomáhal americký chirurg a veterán, kterého pronásleduje strašlivá minulost... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Možno na tento film treba správnu náladu, v inej konštelácii by mi možno prekážala dĺžka filmu či ťažší (pre niekoho možno nezáživný) obsah. Veď koho dnes zaujíma príbeh nejakého Oxfordského výkladového slovníka? Možno ma zaujalo, že ide o životopisný film a hlavne - Sean Penn. Nádherný výkon, tie jeho oči! Cítila som sa spolu s ním zle a šialene a nevedela som prečo. Bravo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Dejová linka síce obsahuje niekoľko hluchých miest, čiže miestami to má tendenciu skĺzavať k nude, no tento problém vo veľkej miere vyvažuje sympatické herecké osadenstvo (vrátane Natalie Dormer) a nečakane emotívny záver, ktorý celý tento príbeh krásne podčiarkol. Taktiež výprava s kamerou boli veľmi pekné, hotový balzam na oči pre každého fanúšika dobových filmov. Možno to ale chcelo príbehovo ešte potiahnuť ďalej. Predsa len došli až po písmeno "T". Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Skvost! Přestože vše začíná vraždou je to film nesmírně pozitivní, dojemný a duši hladící. Nikdy by mě nenapadlo, že film o něčem tak nudném, jako je sestavování a sepisování anglického slovníku mi připraví takový zážitek. K tomu všemu ještě výborné výkony obou hereckých hvězd v hlavních rolích. Maximální spokojenost! ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Famózny Sean Penn a výborný Mel Gibson (až tak ho nemusím) sú hlavnými zbraňami tohto filmu. Uznávam, že zrejme mnohí namietajú, že pomaly odsýpa, ale že by sa v ňom nič nedialo, to nesúhlasím. Krásne spracovaný príbeh nezvyčajného priateľstva, pričom každý z nich je na úplne odlišnej strane spoločnosti. A oboch spojuje láska k slovíčkam... Veľkým plusom filmu sú vkusne zapracované zábery z psychiatrickej liečebne. V úvode oveľa viac baví dejová so Seanom Pennom, ale keď sa pretnú osudy dvoch hlavných hrdinov, je to ešte lepšie. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat sbírání slov pro anglický slovník může napadnout jen totálního Nevimužkudykama. Nezajímavým tématem se s tím dá samozřejmě obstojně konkurovat veškerým dramatům východního bloku, která na ČSFD dostávají vysoká hodnocení, ale buďme trošku soudní, chceme tomu věnovat 2 hodiny našeho času? Angličtina už takhle tápe ve své nepřesnosti a po shlédnutí tohoto dramatu se tomu ani nedivím, když většinu slov dával dohromady nevyzpytatelný magor trpící schizofrenií a zarputilec, který paradoxně nedodělal ani základní vzdělání? Oba je představují luxusní herci (Sean Penn a Mel Gibson) s ještě luxusnějšími šedivými plnovousy, ale to by stačilo spíš na propagandu Islámského státu, jelikož holiče by jim záviděl i Usama bin Ladin. Film mne evokoval spíš k zamyšlení nad tím, zda mají vůbec teroristi nějaké kadeřnictví nebo zastřelí každého, kdo je chce oholit. A když už to v půlce vypadalo, že to bude mít nějaký spád a znuděný divák bude ochoten i tu slzu uronit, hned se to pro jistotu vrátilo zase na začátek bez konce. Sečteno a podtrženo: bravurně zahraná nuda bez nějakého výsledného envoi. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Snímek nabral dvouleté zpoždění kvůli sporu ohledně práv k filmu. (Duoscop)
  • Mel Gibson a režisér Farhad Safinia požadovali od produkce povolení dotáček přímo v Oxfordu, které by film vykoply o level výš, na ty ale producent kvůli prý už přestřeleným nákladům nekývl. A začaly právní spory a hádky, které nakonec Gibson s režisérem prohráli. A tak film nepromovali (režisér se ani nepodepsal). [Zdroj: Moviezone.cz] (Spiker01)

Související novinky

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

Mel Gibson a Colin Farrell se budou mstít

01.08.2018

Mel Gibson (Odplata, Ve jménu krve) a Colin Farrell (Fantastická zvířata a kde je najít, Miami Vice) si společně v thrilleru režiséra Tommyho Wirkoly (Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, 7 životů)… (více)

Reklama

Reklama