Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy ji nespusť z očí. Nikdy nic nepodceňuj. Nikdy se nezamiluj... Ona je superhvězda. On je profesionál. Nedobrovolně se stává jejím osobním strážcem. Noří se do okouzlujícího světa kolem ní, připraven čelit hrozbě, nikoliv však lásce... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (477)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ja byť jej bodyguard a hentaká je na mňa odporná ako na začiatku tak jej hlavu otrieskam o stenu a zaviažem ju vo vreci na zemiaky a hodím do kanála. Toť vsjó... a pozerám tu, že veľa báb píše, že mali rady tento film ako malé?! To je vtip, že? Videla som to v 20 rokoch a vidím, že moje detstvo nebolo o nič ukrátené. Ako malá som pozerala Tom a Jerry a nie romantické drámy. ŽENY... ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Úplně mě ten film chytnul za srdce. Člověk nepotřebuje vidět vůbec celé, aby mohl "ocenit" jeho "kvality". Posledních 45 minut vypovídá za celý film. Scény s nasazením vlastního života, dojemná písnička a velmi nečekané znovushledání... Skoro jsem se rozbrečel nad tím, co jsou schopni Američani naservírovat normálním lidem a Whitney jako herečka? Co vás nemá... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých prvních filmů na videu a jeden z nemnoha popcornových romancí (i když v tomto případě spíše v akčnějším hávu), které mám rád. Velice dobrý Kevin Costner je v roli bodyguarda Franka Farmera přesvědčivý a Whitney Houston také neškodí, i když herecky je úplně někde jinde. Ústřední písnička sice začíná být čím dál tím víc vlezlá, přesto mám na film tak trochu nostalgické vzpomínky a rád se na něj dívám. Ten odstřelovač s kamerou byl úžasný nápad. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Představuje se Kevin Costner jako Osobní strážce. Film má vcelku zajímavou zápletku, pěknou hudbu a tím bych řekl, že klady končí. Romance, napětí či vášně co mi sliboval obal dvd, jsem se nedočkal. Kevin Costner svojí roli zvládá s přehledem a moje sympatie získal od prvních 10 sekund. Ovšem ta slibovaná vášeň nebo romance opravdu mezi hlavními postavami chybí. Chemie mezi nimi absolutně nefunguje a tak je pro mě velice těžké se vcítit do příběhu a prožívat ho. I když se film místy snaží být napínavý nebo sladký, na mě to prostě nefungovalo a vzhledem k tomu, že to jsou základní pilíře filmu, tak se to zkrátka minulo mému zájmu. (51 procent) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zvedavosť a chýbajúci komentár ma motivovali k tomu, aby som sa na Osobného strážcu pozrel ešte raz a zistil, prečo existuje taká silná averzia nielen k filmu, ale aj ku Kevinovi Costnerovi. Nezistil som ani jedno, ani druhé, ale utvrdil som sa v tom, že Osobný strážca je príjemný romantický film (s prienikmi z iných žánrov), ktorému pôvodné štyri hviezdičky bez problémov ponechám. Okrem iného aj preto, že ukázal Whitney Houston v poslednom dobrom období pred jej strmým alkoholovo-drogovým pádom a do slovníka bežných ľudí pridal nové slovo "bodygárd". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (31)

  • Soundtrack k filmu se 17 let po uvedení snímku stal historicky nejprodávanějším soundtrackem. (ČSFD)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) napísal scenár k pokračovaniu. Ochraňovať mal princeznú Dianu, ktorej bol ponúknutý honorár 10 miliónov amerických dolárov. Najprv váhala, no nakoniec rolu prijala. Z projektu zišlo po tragickej autonehode, pri ktorej v roku 1997 princezná Diana zomrela. (Nolanofil)
  • Kevin Costner (Frank Farmer) uvedl, že se ho lidé v době uvedení filmu často ptali, zda mu nevadí, že jeho hereckou partnerkou je zpěvačka a herečka černé pleti Whitney Houston (Rachel Marron). (Lynette)

Související novinky

Remake Osobního strážce je na cestě

Remake Osobního strážce je na cestě

16.09.2021

Oceňovaný dramaturg Matthew Lopez dostal za úkol připravit scénář k nové verzi kultovního romantického dramatu Osobní strážce. Ve snímku z roku 1992 si hlavní role zahráli Kevin Costner a Whitney… (více)

Osobní strážce princezny Diany?

Osobní strážce princezny Diany?

05.07.2019

Kevin Costner (Hřiště snů, Tanec s vlky) si v mnoha pokračováních nezahrál. Objevil se vlastně jen jako vedlejší postava v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, a nyní má hl. roli v seriálu… (více)

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

Hugh Jackman bodyguardem Miley Cyrus?

01.07.2009

Začalo to tím, že někdo „načapal“ Wolverinea a Hannu Montanu na očividně pracovním obědě (garde jim dělali seriózně vypadající kravaťáci, zřejmě agenti a producenti). Internetem se okamžitě začaly… (více)

Reklama

Reklama