Reklama

Reklama

Moje tlustá řecká svatba

  • USA My Big Fat Greek Wedding (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je jí třicet, je svobodná, má kila navíc a úžasnou rodinu! ... Nemožné se stalo skutečností a film, který stál jenom pět milionů amerických dolarů, překročil hranici tržeb 240 milionů dolarů, za kterou se nedostanou mnohé z hollywoodských megaprojektů! Za úspěch může i oscarová hvězda Tom Hanks, který zaštítil svou produkcí vtipný scénář doposud nepříliš známé kanadské herečky řeckého původu Nii Vardalosové. V divadelní hře, která se stala podkladem pro scénář, prostě jen popsala svou svéráznou rodinu. Každý její člen má strach o Toulu (Nia Vardalosová), které je třicet, není zrovna štíhlá jako proutek a doposud je svobodná. Pracuje v řecké restauraci, kterou vlastní její rodiče Gus a Marie. Toula je schopna udělat všechno, jen aby nemusela zbytek života strávit v restauraci. Chodí do večerní školy a najde si práci v cestovní kanceláři… a potká Iana Millera, učitele na střední škole. Ian je vysoký, hezký, ale rozhodně není Řek. Toula si není jista, co zraní jejího staromódního otce víc, jestli to, že je Ian cizinec, anebo to, že je vegetarián… V postavě Iana uvidíme Johna Corbetta, kterého si mnozí diváci pamatují ze seriálu Sex ve městě jako Carriina milence Aidana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak budem mať niekedy svadbu, tak tu som nabral určitú inšpiráciu. Pri niektorých scénach som sa skoro popukal od smiechu. Naozaj romantická komédia, ktorá ma príjemne prekvapila. Hlavne bola sranda to, že všetko dobré má pôvod vlastne v Grécku o čom nás otecko presviedčal. Možno trocha lacné, ale inak vtipné. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tržby přes 360 milionů dolarů, to nechápu. Nejedná se sice o žádnou vyloženou sr*čku, ale je to tuctovka. Ničím nenadchne, ničím nepřekvapipí. Holka si najde kluka, rodina jí ho neschvaluje, nakonec se vezmou. Dokonce ani žádnou tradiční zápletku an rozřešení to nemělo. Nemastné, neslané a přesto milé. Postavy tatínka a babičky, která si myslí, že je válka s Turky byly minimálně vtipné za celý film. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Príjemná, nenáročná komédia, od ktorej som však očakával viac. K plusom patrí sympatická hlavná predstaviteľka a zopár schopných gagov, k mínusom podľa mňa mizerný slovenský dabing. Ak porovnám z filmami s podobnou tématikou - nebolo to tak strašné ako podobný príbeh z Lásky nebeskej (po Englishman in USA tá najslabšia časť Ln), ale predsa len ďaleko od skvelej Taliančiny pre začiatočníkov. ()

Steelista 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý přístup k tématu, ale nulová zápletka a praktická neoriginalita ve všem sráží film na úrověň průměrného bijáku. Jediná nadprůměrná věc je všeléčivá Okena, ale sami tvůrci filmu patrně zapomněli ponořit filmový celuloid do "okenové lázně." Smůla. A přitom je to tak sympatický snímek. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Kdo porozuměl řecké mentalitě, zcela jistě pochopí i tuto romantickou komedii. V silně rozrostlé řecké rodině, která ovšem žije v Chicagu, se připravuje "mezinárodní" svatba. A právě střet řecké a americké kultury přináší řadu úsměvných okamžiků, pro druhého naopak trapasů. Plusem jsou rozhodně nadprůměrné herecké výkony u nás méně známých tváří. Neotřelá a nadstandardní zábava si zasluhuje i nadprůměrné hodnocení. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (22)

  • Rita Wilson, manželka Toma Hankse, viděla divadelní představení a přivedla svého manžela k nápadu převést námět do filmové podoby. Během pozdějšího rozhovoru pro německý časopis Cinema Nia Vardalos prozradila, že když jí Hanks volal ohledně nabídky, zavěsila mu, protože nevěřila, že je to skutečně on. (Elisebah)
  • Film vychází z původní divadelní hry, u jejíhož zrodu stála hlavní propagonistka Nia Vardalos. (Elisebah)
  • Když Toula (Nia Vardalos) vidí Iana (John Corbett) v cestovní kanceláři, je v okně velmi viditelný odraz někoho stojícího v kanceláři, přestože by v ní Toula měla být podle předchozích záběrů sama.
    (hansel97)

Související novinky

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

Jste připraveni na další řeckou svatbu?

12.11.2014

Moje tlustá řecká svatba byla před 12 lety totálním zjevením. Z pětimilionové indie se vyklubala nejvýdělečnější romantická komedie všech dob, aniž by se film byť jedinkrát dostal do čela amerického… (více)

Můj další řecký příběh

Můj další řecký příběh

23.06.2006

Existuje mnoho příběhů o ženách či dívkách, které z ošklivé kačeny se změnily na krásné labutě. Za všechny třeba Ošklivka Betty, Když jedna bota sedí, Popelka (a všechny ty filmy na ní založené,… (více)

Reklama

Reklama