Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za záběr Morgana Freemana s Vladimírem Vladimirovičem Putinem. Jinak klasické schéma. Bezpečnostní složky naprosto neschopné, ovšem záporáci mají stoprocentní přesnost zásahu, pokud střílí na "řadové cíle", a nulovou přesnost zásahu, pokud střílí na hlavního geroje, což zachrání Ameriku. Tedy přesněji 0,1 %, protože občas musí téci po zpoceném čele nějaký ten hrdinský pramínek krve, že. Tomu se přizpůsobuje zápletka, zvraty a vůbec "logika", která takřka absentuje, jak už to tak bývá. Mravní ponaučení: systém je skvělý, jen občas lidé zklamou. P.S. Poslední věta v obsahu: "Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi" mi silně připomíná Eso Rimmera: "Nic extra. Zachránil jsem pár vesmírů, svrhnul pár diktátorů, odmítnul hromady nevěst a nechal si seřídit světla." ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Před šesti lety začala nová akční série, která bavila a měla svoje kouzlo. Olympus byl skvělou esencí akčních filmů. Když v téhle "Diehardovské" sérii pokračovali do Londýna, tak to stále bylo velmi dobré akční pokračování. Mike Banning (Gerard Butler) je sympaťák a akce má spád. Nikdo nic víc nečeká a ani nechce. Ovšem Pád Anděla se nedostal ani u nás do kin. Po shlédnutí možná vím proč. On ten koncept velmi rychle zhasl. Zatímco jednička fungovala a dvojka se svezla na vlně jako podařený sequel, tak závěr trilogie vůbec nefunguje. Film je příliš dlouhý a už na začátku je Mike unavený. Hlášky taky zapomněl v jiné taktické vestě a kromě otočeného konceptu zrady se nic moc nedočkáme. Všichni víme jak to dopadne a tentokrát to už není takový zábava jako dvakrát předtím. Škoda, před lety jsem byl nadšený z nové akční značky. Teď už jsem rád, že tohle je poslední a další bych nezkoušel. Butler ať si střihne další akční sólovky, ale dalšího Mika Banninga už prosím ne. (60 %) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pád anjela sa rozhodol málinko obmeniť už trošku okukanú formulu. Miesto zachraňovania prezidenta, ktoré by už tretíkrát najskôr vyzeralo trošku úsmevne, tak dostávame variáciu na Utečenca. Samotný Butler sa zase dostal celkom do formy, hlavnou hviezdou je tu však Ric Roman Waugh. Režisér Waugh od začiatku do konca nedá dole nohu z plynu a nenechá človeka premýšľať o tom, čo sa na obrazovke deje. A tak doslova snímku napchal akciou, ktorá vrcholí dlhou a veľmi dobrou prestrelkou v nemocnici, pri ktorej sa človek čuduje tomu, že celá táto sranda stála údajne len štyridsať miliónov dolárov. Waugh však zvláda aj kontaktné bitky, naháňačky a všeobecne akčné remeslo. Jeho oldschoolový a poctivý prístup je skrátka niečo, na čo sa veľmi dobre pozerá. Pád anjela dáva zo všetkých troch dielov najviac priestoru Butlerovi ako akčnému hrdinovi a vzhľadom na to, že za kamerou sedel človek, ktorý svojej práci evidentne rozumie, je výsledkom veľmi fajn akčná prehliadka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)
  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama