Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

No do psí prdky! Čestnou cenu za nejnaspeedovanější, a vlastně dost možná i nejlepší akční film roku 2019 získává poslední díl (zatím) trilogie, kterou mám čím dál radši. Dvě hodiny mi to nedalo vydechnout, a rozhodně jsem nečekal, že se u tak nenápadnýho guilty plesure budu takhle královsky bavit. Je to pecka. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást českým distribučním názvem evokujícím telenovelu nebo porno. Trojka po vzoru trojky 96 hodin běží v módu Uprchlíka a působí levněji než předchozí díly, konkrétně z nich má nejméně epickou trademarkovou scénu atentátu (byť drony byly fajn nápad) a kde se dřív epicky demoloval Bílý dům nebo londýnské památky, tady se odpalují kaskadéři kdesi v lese. Ale scenáristi to kupodivu ještě úplně nevzdali a dostali do tradičně tupého a průhledného akčňáku plného zapomenutelné akce pár lehce emotivnějších chlapských scén jako hovory s otcem nebo závěrečné posezení se záporákem. Díky za ně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U dvojky jsem glosoval konec, ovšem napůl zakulacený Butler si vybojoval úspěch i ve trojce a co více, Lionsgate odkleply další tři sequely a seriálové spin-offy! Neuvěřitelné, jak to ta Lví brána dělá, že vždycky do světa rozprodá práva a sama riskuje minimum, a evidentně to sype. Nicméně přijde mírný spoiler, ale zde to prostě musím zmínit. Jednička byla přiznaně béčková záležitost s propracovanou krvavou akcí a přinesla navrácenou slávu nepřemožitelnému Leonidovi. Od dvojky se ale posouváme hloubš a hloubš a tahle trojka už snad bude céčko (neumim si představit ty další sequely). Nejenom, že zde má okoukaného Dannyho Hustona v xté záporácké roli, ale i stylem se posouvá někam k posledním filmům Stevena Seagala. Cílovce to samozřejmě nevadí, tím spíše když rozpočet se stále tak nějak drží, aby triky nebyly výrazně nepovedené, ale co se týče námětu příběhu, už je to tak tak na hranici únosnosti. Další tři díly mě vyloženě děsí. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama