Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako sa z akčného obra stáva stacionár béčkovosti. Alebo respektíve takto. Od údernej, pomerne vysokorozpočtovej, skvelým žánrovým režisérom točenej akčnej selanky, cez slušne a výživne béčko, kde je cítiť východoeurópsku tradíciu započatú Seagalom, Van Dammem či Lundgrenom, až po túto na akčný kinožáner dosť nízkorozpočtovú časť, kde sa mohli vymeniť vlastne všetci predný herecký predstavitelia a nielen postava Banningovej manželkya vôbec by to nevadilo. Ide to opäť o etáž nižšie a čo je škoda, Banning je zaujatý svojimi životnými problémami a tak sa treba trochu ľutovať. Jemu to ale nesedí. Buldogovi nie. Úspech v amerických kinách možno ešte vyvolá do budúcna nejaké to akčné dávenie s jeho postavou, ale vlastne dúfam, že sa tak nestane. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Osobní strážce Mike Banning potřetí zachraňuje amerického prezidenta...a znovu je u toho Gerard Butler, kterému tato postava akčního hrdiny opravdu sedí. Scenář ala Uprchlík není sice ničím objevný, ale dobrá režie a herecká sestava to vytahují nad filmový průměr. Jedná se prostě o snímek pro chlapy a režisér Ric Roman Waugh to moc dobře ví. Celkově tedy solidní akční snímek - kvalitou těsně za první částí a jistě o dost lepší než druhý díl. Jen ať ten Gerard Butler zachraňuje dál:-o)). ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako upozornenie, že môže byť nebezpečné, keď sa do Bieleho domu dostane cvok. ktorý chce urobiť Ameriku opäť veľkou, to je fajn. Iné stránky filmu sú žiaľ zúfalo podpriemerné. Hlúpučký a neuveriteľne predvídateľný scenár, efekty ako z lacného TV filmu, ani herci (až na Nicka Nolteho) nič moc. Čiže to isté ako predošlé dve časti. Dúfam, že už nič ďalšie padať nebude. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Ric Roman Waugh má za sebou slušné vězeňské kousky a nyní servíruje nejlepší díl Trilogie, který mě upřímně šokoval, protože dle trailerů jsem příliš nečekal. Je to hodně na styl Uprchlíka a Gerard Butler je úplně proti všem. Film je intenzivní jízda od začátku do konce s perfektní hudbou, našlapanou akcí, slušným záporákem, nečekanými zvraty a pěkně nasraným Butlerem ( Scéna s drony velká pecka) a skvělý je i Nick Nolte s jeho lesními pasťmi. Velmi milé překvápko, tohle jsem si nečekaně užil a na konci roku filmu udělím cenu za béčko roku. 85% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už je zjevné co tahle série nutně potřebovala - aby z ní táhl do háje její důchovní otec, nesmrtelný břídil Antoine Fuqua. Bez něj jsou to na rozdíl od prvního dílu najednou vtipné a tak akorát nadsazené akční béčka do kterých se Gerard Butler přímo narodil. Vůbec by mi nevadilo kdyby tímhle stylem zvládal točit další pokračování až do důchodu. 7/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Film má jednu potitulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama