Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní žárovka, která si na nic nehraje a chce především pobavit. Určitě lepší než přepálená dvojka. Schematické, předvídatelné, ale zábavné příběhové zákruty, s kouzelnou představovací scénou dědy Nolteho rodině, vedou k nařachanému finále. Butler už není nejmladší, ale pořád si to ještě dává. Za mě spokojenost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pád anjela sa rozhodol málinko obmeniť už trošku okukanú formulu. Miesto zachraňovania prezidenta, ktoré by už tretíkrát najskôr vyzeralo trošku úsmevne, tak dostávame variáciu na Utečenca. Samotný Butler sa zase dostal celkom do formy, hlavnou hviezdou je tu však Ric Roman Waugh. Režisér Waugh od začiatku do konca nedá dole nohu z plynu a nenechá človeka premýšľať o tom, čo sa na obrazovke deje. A tak doslova snímku napchal akciou, ktorá vrcholí dlhou a veľmi dobrou prestrelkou v nemocnici, pri ktorej sa človek čuduje tomu, že celá táto sranda stála údajne len štyridsať miliónov dolárov. Waugh však zvláda aj kontaktné bitky, naháňačky a všeobecne akčné remeslo. Jeho oldschoolový a poctivý prístup je skrátka niečo, na čo sa veľmi dobre pozerá. Pád anjela dáva zo všetkých troch dielov najviac priestoru Butlerovi ako akčnému hrdinovi a vzhľadom na to, že za kamerou sedel človek, ktorý svojej práci evidentne rozumie, je výsledkom veľmi fajn akčná prehliadka. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování prvních deseti minut je vám jasné, jak to všechno dopadne. Jde pouze o to, kolik Butler vykostí padouchů a jestli vybouchne jeden barák a nebo víc. Chválím osvěžení v podobě Nicka Nolteho aka táťky zálesáka a pár dobrých momentek, resp. dobrých akčních nápadů. Především pak úvodní scénu na řece a poslední souboj, který byl paradoxně asi nejvěrohodnější ze všech a také velmi krátký. Je nezáviděnihodné, že zbourání nemocnice vypadá superrealisticky a mraky ostatních sekvencí je čistokrevná fušeřina. Na jedno pokoukání pro fandy série, potažmo akčních filmů asi ještě OK, ale prosím po čtvrté ať už nic nepadá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné akční béčko, které diváka vrátí do 80. let, kdy se nehrálo na příběh ale na drsné hrdiny a výbušnou akci. Gerard Butler, už trochu stárne a na tom postavil celou postavu, u které nikdy nevíte, jestli jí skolí nepřítel nebo infarkt, ale i díky tomu má postava nový rozměr a divák jí tak rád fandí. K tomu si připočtěme velice slušnou akci s minimem digitálních triků a máme tu žánrovku, která neudělá díru do světa, ale fandy rozhodně potěší. Klidně si dám i čtvrtý díl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ach ten Butler a ty jeho akčnáky... nejdřív na mě prskne otřesný Den of thieves, pak snad ješte otřesnější Hunter killer a do třetice stihne dokurvit společně s Frýmenem (panem zapomenutá vedlejší postava po celý život) celou tuhle sérii. Akce může bejt super jak chce (za tu taky nechávám jednu hvězdu) to nic opět ale nemění na tom to, že mě vůbec nezajímalo, kdo tu akci přežije, koho oddělaj, co se bude dít dál, protože to je prostě nezáživný, suchý, hudba je děsná bída a opět jsem odhalil záporáka během první minuty, opět twist vokatej jak voči pičo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 69 milionu dolarů, celosvětové pak 146,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama