Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že už nejaký čas som hľadal film, ktorý by ma zase posadil na zadok. Kde by som pozeral a po dopozeraní potreboval nejakú chvíľku na to, aby som ho ešte celkovo vo svojom vnútri spracoval a dal si všetko dokopy. V mojich očiach je "The Vanishing Of Sidney Hall" vynikajúcim filmom. V celej svojej podstate podľa mňa funguje skvele a keď sa jednotlivé detaily na konci ku všetkému pripoja a dostaneme dokopy kompletný obraz, tak som si uvedomil, že celý čas ma film zavádzal k niečomu úplne inému a pritom som mal možnosť vidieť film tak silný, tak úprimný a tak od srdca spracovaný, že na mňa vysoko zapôsobil. Logan Lerman je vynikajúci hlavný hrdina a jeho postava Sidneyho je na tom rovnako. S Elle Fanning sú podľa mňa veľmi zlatí a neskutočne im to pristane. Obaja boli úžasní a majú spolu veľa pekných, no neskôr aj veľmi silných momentiek. Lebo nie je to len o tom, čo sa deje, ale aj o tom všetkom, čo sa už stihlo medzi nimi stať. Kyle Chandler je rovnako skvelý. Nebudem o ňom veľa prezrádzať, lebo je to celkom príjemné prekvapenie, ale musím povedať, že ma to veľmi nadchlo ho opäť vidieť v skvelom filme. Atmosféra filmu je vynikajúca. Možno v prvých častiach to môže byť trošku nudnejšie, no čím viac sa blížime k vrcholu, tým viac ten film funguje a dokáže v nás vybudovať všetky potrebné emócie. Je tu obrovské množstvo momentov, kde som mal v očiach slzy a film na mňa veľmi zapôsobil. Niektoré veci som vedel celkom odhadnúť, iné ma nakoniec prekvapili, ale nebol tu ani jeden moment, o ktorom by som sa vyjadril ako nezaujímavý alebo zlý. Všetko do seba zapasovalo perfektne. A ak film na mňa dokáže takto zapôsobiť, tak ide o skutočne silné dielo. A osobne môžem len odporúčať. A dúfam, že to na vás zapôsobí rovnako ako na mňa. Hodnotenie: A ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film má tři dějové roviny, které jsem ze začátku nevěděl, zda na sebe nějak opravdu navazují, nebo jde jen o hru s fantazií. Výsledná skutečnost a dílky, které po celou dobu chyběly a díky nimž byl děj poněkud tajemný, se naplno projevily až v samotném závěru a o to emotivnější dohru celý snímek měl. Tato myšlenkami protkaná romantika se špetkou tragédie, melancholie, deluzí a opravdu miniaturního nihilismu, se mě osobně dokázala dotknout a zanechala ve mně hořkosladké pocity. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak já mám tenhle specifický mystery coming of age žánr rád. Sidney Hall není dokonalý film, má viditelné mouchy, často bojuje se střihovou skladbou a cpe tam záběry, které jsou zcela evidentně pouhou výplní, než aby jejich umístění mělo logický důvod. Navdory tomu je to ale film, který mě silně emočně přitáhl a na 2 hodiny upoutal. Svá tajemství odhaluje s patřičným vyčkáváním a ač se dá namítnout, že to celé dělá vlastně jen tak na efekt, nijak mi ten lehce okázalý tón nevadil. A ač se vlastně asi jedná o poměrně typické americké indiečko, takhle nějak si představuju skvělý mainstreamový film. 8/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejupřimnější, nejopodstatněnější, nejlepší hledání sebe sama za extrémně dlouhou dobu. Barvivo v podobě lehce melodramatického/romantického nádechu tomu strašně svědčí. Mnohem více než drogy a alkohol, které obvykle na toulkách po poznání nepoznaného tvůrci používají v podobně tématicky zařaditelných filmech. Výtečná práce scénáristy a střihače při smíchání několika časových rovin a přeskakování ve vypravování příběhu. Totální bomba, na kterou člověk musí mít náladu a vzít to za správný konec, ale když se podaří, trefa do černého. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama