Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimná osobná spoveď hlavnej postavy? Áno, môže byť. Mňa však najviac upútalo akým spôsobom bol celý ten príbeh mladého, talentovaného spisovateľa vyrozprávaný a jeho nelineárna skladba. To sa stalo základom pre celkom slušnú depresívnu atmosféru, ktorá tu vydržala celý ten dlhší čas od začiatku až do konca. A to je ďalší bonus, pretože takýchto filmov veľa nie je. Silný nadpriemer. 85/100 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je přesně zářným příkladem toho, proč mám rád filmy s příběhem. Nádherně poskládaná mozaika, která do sebe zapadne až v posledních minutách celé stopáže, proto je nezbytná divákova pozornost od první do poslední minuty. Silný zásah do srdce, několikrát jsem se otřásl, protože ten film je o lidech žijících sinusoidně čili aktuálně pro mě jak stvořený. Logan Lerman fantastický, Elle Fanning roztomilá a rozkošná, Michelle Monaghan k nakousnutí. Zážitek par excellence. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že už nejaký čas som hľadal film, ktorý by ma zase posadil na zadok. Kde by som pozeral a po dopozeraní potreboval nejakú chvíľku na to, aby som ho ešte celkovo vo svojom vnútri spracoval a dal si všetko dokopy. V mojich očiach je "The Vanishing Of Sidney Hall" vynikajúcim filmom. V celej svojej podstate podľa mňa funguje skvele a keď sa jednotlivé detaily na konci ku všetkému pripoja a dostaneme dokopy kompletný obraz, tak som si uvedomil, že celý čas ma film zavádzal k niečomu úplne inému a pritom som mal možnosť vidieť film tak silný, tak úprimný a tak od srdca spracovaný, že na mňa vysoko zapôsobil. Logan Lerman je vynikajúci hlavný hrdina a jeho postava Sidneyho je na tom rovnako. S Elle Fanning sú podľa mňa veľmi zlatí a neskutočne im to pristane. Obaja boli úžasní a majú spolu veľa pekných, no neskôr aj veľmi silných momentiek. Lebo nie je to len o tom, čo sa deje, ale aj o tom všetkom, čo sa už stihlo medzi nimi stať. Kyle Chandler je rovnako skvelý. Nebudem o ňom veľa prezrádzať, lebo je to celkom príjemné prekvapenie, ale musím povedať, že ma to veľmi nadchlo ho opäť vidieť v skvelom filme. Atmosféra filmu je vynikajúca. Možno v prvých častiach to môže byť trošku nudnejšie, no čím viac sa blížime k vrcholu, tým viac ten film funguje a dokáže v nás vybudovať všetky potrebné emócie. Je tu obrovské množstvo momentov, kde som mal v očiach slzy a film na mňa veľmi zapôsobil. Niektoré veci som vedel celkom odhadnúť, iné ma nakoniec prekvapili, ale nebol tu ani jeden moment, o ktorom by som sa vyjadril ako nezaujímavý alebo zlý. Všetko do seba zapasovalo perfektne. A ak film na mňa dokáže takto zapôsobiť, tak ide o skutočne silné dielo. A osobne môžem len odporúčať. A dúfam, že to na vás zapôsobí rovnako ako na mňa. Hodnotenie: A ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall... posera a lůzr. Tak velký, že děvče jako Elle Fanning musí obléci kalhoty. Tři linie příběhu, z nichž za snesitelnou a jakž takž funkční se dá považovat jen ta adolescentní a to především díky spontánnosti Melody. Zbylé dvě, založené na osobních tragédiích (hlavních postav) se díky nedostatečné propracovanosti zcela minou s divákem a ona tragédie působí jen uměle vykonstruovaným dojmem a díky tomu je posledních 15-20 minut nesnesitelných a snad i na kýbl. Banálnost dialogů (monologů) je v některých momentech až vražedná - "Připadalo mi, když jsem se díval na všechna ta světla velkoměsta, že jsem jedno z těch milionů světel, jen malinkatý pixel, pohřbený v bílém šumu života, co bliká jen malou chviličku." - ovšem toto je zřejmě moderní umění :) Dvě smířlivé hvězdy, jinak odpadovému filmu, uděluji za přirozenou Elle a vcelku příjemnou hudbu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak tu uvedl uživatel Enšpígl. Film roste a padá na Sidneym. Největší deviza filmu pramenící z tajuplného samotářství Sidneyeho v přítomnosti, je utopeno v paralelním vyprávění jeho minulosti, které rozebírá to, proč se ze Sidneyeho stal samotář. Po shlédnutí jsem byl ale poměrně na rozpacích. Nevím, jestli jsem v těch myšlenkách, co film nabízel, dokázal najít něco, co by mě víc vtáhlo do děje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama