Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Jadro 

všechny recenze uživatele

Po rozpačitom začiatku, v ktorom je kopec symboliky terajšieho sveta, sa prenášame do fantasy sveta, kde sa pobaví každý - od najmenšieho diváka až po každého, čo chce malý úlet od reality. Kopec aj humorných scén a veľmi poučný koniec... Škoda len, že Kostej mi pripomína generála z Death snow 2... Inak dosť dobré. 75%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pod dohledem Disney studia se v ruské kinematografii objevilo jedno velké filmové překvapení a tím je tento snímek nesoucí se na poli známých pohádek a fantasy. Ano, je tu mnohé, co nejen český divák už léta letoucí moc dobře zná. Byly použity kulturní motivy jak ruské, tak i americké a světe div se, funguje to. Mnohé pobaví a v mnohém i překvapí. Slovanský folklór a lidové příběhy jsou velice dobře zachovány a jsou srozumitelné i přes mezinárodní styl humoru. Americký vliv je samozřejmě velmi patrný. Některé anglicky zpívané písničky zamrzí nejvíce. Dobře napsaný scénář, dobrá výprava, masky, a hlavně speciální efekty. Herecký ansámbl neznámý, avšak tím lépe. Role zvládli dokonale a tím, že jsou právě neznámý nebudí na sebe přílišnou pozornost. Vidíme v nich pouze dané postavy. Spousta zvratů, romance, pevný příběh, nenáročný děj, který pochopí i děti. Mnohé asi zarazí hned začátek ukazující akční scénu, která jakoby přímo vypadla z hongkongského akčního snímku. Nic se neděje, tím je pouze poukázáno na fakt, že se jedná o příběh striktně moderní a zásadní. Tohle má ohromnou šanci stát na výsluní jako žánrově podobné americké. Ale co si budeme povídat. Je to ruské, tudíž televizemi a distribucí neakceptovatelné. P.S. Mojí nejoblíbenější postavou je stejně Baba Jaga. Asi z nostalgie k Mrazíkovi. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělé Ruské Fantasy! Není to sice řežba ve stylu zaklínače je to spíše pohádkovějšího rázu, ale přesto výborné a třeba ocenit fakt, že Fantasy žánr pomalu vymírá. Film má celkem dobrý a neokoukaný příběh o muži, který se ze současnosti přenese do fantastické země Bělohoří a líbí se mi, že tam může využívat schopnosti, které zná z normálního života. Z klasických pohádkových prvků je tu toho dost. Dojde na vodníka, obra, ježibabu s chodícím domem, mocného čaroděje i draka a filmu se daří kombinovat tenhle svět i svěžím humorem, což bylo vítané. Skvělý vizuál a sympatičtí hlavní hrdinové jsou samozřejmostí. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. Solidní. 8/10. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Mix klasické ruské pohádky s Babou Jagou, Kostějem Nesmrtelným a domečkem na kuřích nožkách s moderním akčně komediálním stylem a pokažený vlivem studia Disney. Naštěstí milovníkům klasického Mrazíka se to určitě bude líbit. Troška fantasy, troška humoru, troška akčnosti a naštěstí žádný Zdeněk Troška. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Počáteční, překvapivě povedený a zábavný díl rodinné pohádkové fantasy trilogie ve kterém se to hemží ruskými bohatýry, kouzelnými dědečky, chodícími chaloupkami – a pochopitelně nesmí chybět Kostěj Nesmrtelný a baba Jaga se svým létajícím (zde dokonce víceúčelovým) sudem. Filmové propojení dvou světů, současného a bohatýrského, je příležitostí k mnoha vtipným momentům a situacím, a snímek až do překvapivého finále neztrácí dech a zůstává pohádkově napínavý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno