Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělé Ruské Fantasy! Není to sice řežba ve stylu zaklínače je to spíše pohádkovějšího rázu, ale přesto výborné a třeba ocenit fakt, že Fantasy žánr pomalu vymírá. Film má celkem dobrý a neokoukaný příběh o muži, který se ze současnosti přenese do fantastické země Bělohoří a líbí se mi, že tam může využívat schopnosti, které zná z normálního života. Z klasických pohádkových prvků je tu toho dost. Dojde na vodníka, obra, ježibabu s chodícím domem, mocného čaroděje i draka a filmu se daří kombinovat tenhle svět i svěžím humorem, což bylo vítané. Skvělý vizuál a sympatičtí hlavní hrdinové jsou samozřejmostí. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. Solidní. 8/10. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a originální fantasy pro děti. Libily se mi kostýmy a fakt dost se mi líbila Vasilisa. Humor byl cílen asi na mladší publikum, ale dalo se to přežít. Vůbec se mi nelibila vybraná hudba, protože se do filmu ani jedna absolutně nehodila a nekorespondovala s příběhem. Byla to ale zajímavá výprava zajímavých postav v zajímavém světě. Hlavní bitch měla fakt super bič a uměla se s nim ohánět. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Poslední bohatýr" disponuje postavami a rekvizitami ruských pohádek, ale to je asi tak všechno. Pokukování po disneyovských způsobech mu evidentně nesvědčí - ruské duše nemá ani co by se za nehet vešlo a o pohádkové atmosféře si může nechat leda tak zdát. Je ale pravda, že ve výsledku není TAK špatný ani TAK zmatený jako jeho úvod, který se odehrává ve zrychleném rytmu 21. století. Pohádková říše zvaná Bělohoří je vyvedena v docela pěkných pohádkových barvách - a její obyvatelé jsou taky nadmíru malební, jenom si nejspíš neopatřili to správné pohádkové kouzlo, které by jim vdechlo život a dodalo tak jejich dobrodružství iluzi opravdovosti a upřímnosti. Akční scény celkový dojem spíš zhoršují - jak už se stalo nepěkným novodobým zvykem, jsou nasnímané pěkně zblízka - tak, aby divák viděl jen nepřehlednou změť těl, případně zbraní. Nakonec jsou to moderní moskevské mrakodrapy, které jsem si z celé pohádky zapamatovala nejvíc ... stojí si patřičně hrdě, na hony vzdálené ruchu velkoměsta, a ze své výše shovívavě shlížejí dolů na bláhové lidské hemžení ... jenomže to nejspíš nebude výsledek, kterého mělo být dosaženo ... 2,5* ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

No toto... Hodně mi to připomíná mého oblíbeného Robina Hooda: Krále zbojníků v tom smyslu, že je to pohádka, která se nebere vážně a je ochotná účinně žertovat. Velmi sympatický hrdina je doplněn unikátními sidekicks spolu s krásnou Milou Sivackajou, která mi po celou dobu připomínala Alicii Vikanderovou. Na áčkových vizuálních efektech je patrné, že do toho někdo musel nalít pořádný sud peněz. Po dvou Štěpčenkových filmech (Tajemství dračí pečeti, Zakázaná říše), co jsem viděl, je to tedy teď potřetí, co se mi ukazuje, že ruská kinematografie dokáže s dostatkem prostředků vyplodit konkurenci Hollywoodské produkci a neměl bych ji tedy přehlížet. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tedy já se bavil neskutečně. Těch parodických situací (ne přehnaně debilních) je mraky a východní pojetí někomu kdo měl ještě na základce ruštinu vůbec nevadí. Naopak dává o to vtipnější pozadí (třeba tomu, kdo neviděl nikdy Mrazíka, spousta věcí vtipných nepřijde). Jediná vada na kráse je, že ten Ivan je takoj balšoj durak… ale i na to se dá zvyknout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama