Reklama

Reklama

Ivan Najdenov (Viktor Choriňak), celkom obyčajný mládenec, sa náhodou prenesie zo súčasnej Moskvy do fantastickej zeme Belohorie. V tomto paralelnom svete žijú hrdinovia ruských rozprávok, kúzla sú prirodzenou súčasťou ich života a problémy sa riešia súbojmi s bohatierskymi mečmi. Na svoje veľké prekvapenie sa Ivan ocitne priamo v centre súbojov svetlých a temných síl. Zatiaľ mu ale nie je jasné, prečo má v týchto dramatických udalostiach zohrať hlavnú úlohu práve on. Všetci totiž veria, že on jediný dokáže ukončiť zničujúcu vojnu dvoch znepriatelených svetov. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kéž bysme i v Česku měli takhle vymakaný pohádky. Popsala bych to jako takový prdlý pokus o parodii na ruské legendy a mytologie a koneckonců i na pohádky obecně. Je to šmrcnuté o nenásilný humor, který ve většině případů funguje, má to originální koncept a mixuje to dva odlišné světy úspěšnou metodou zapojování moderních aspektů. Plusové body to má samozřejmě za efekty a kulisy. Rezervu si ale ještě nechávám pro další díly. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Poslední bohatýr je hodně zvláštní směsicí všeho možného i nemožného. Je velmi těžké ho jakkoliv objektivně zhodnotit. Nemyslů je ve filmu požehnaně, kamera je místy vysloveně šílená, až člověk přemýšlí, jestli byl kameraman časteji střízlivý či nikoliv. Na druhou stranu musím říci, že mě to celé bavilo a narozdíl od mnoha podobných počinů jen málokdy vysloveně vytáčelo. 60% ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rusko opat dokazuje svoje kvality na filmovom platne a Posledny bohatier je toho dokazom,skvela fantasy-jazda zmixovana s dalsimi zanrami,pripomenulo mi to slavnu rozpravku Mrazik,v ktorej sa objavili tiez rozne postavicky akou je napriklad Baba-Yaga ci Chalupka na stracej nozke a to su krasne spomienky,druhy diel bol taktiez super,takze spokojnost nadovsetko,uz teraz sa tesim na trojku...:-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Poslední bohatýr" disponuje postavami a rekvizitami ruských pohádek, ale to je asi tak všechno. Pokukování po disneyovských způsobech mu evidentně nesvědčí - ruské duše nemá ani co by se za nehet vešlo a o pohádkové atmosféře si může nechat leda tak zdát. Je ale pravda, že ve výsledku není TAK špatný ani TAK zmatený jako jeho úvod, který se odehrává ve zrychleném rytmu 21. století. Pohádková říše zvaná Bělohoří je vyvedena v docela pěkných pohádkových barvách - a její obyvatelé jsou taky nadmíru malební, jenom si nejspíš neopatřili to správné pohádkové kouzlo, které by jim vdechlo život a dodalo tak jejich dobrodružství iluzi opravdovosti a upřímnosti. Akční scény celkový dojem spíš zhoršují - jak už se stalo nepěkným novodobým zvykem, jsou nasnímané pěkně zblízka - tak, aby divák viděl jen nepřehlednou změť těl, případně zbraní. Nakonec jsou to moderní moskevské mrakodrapy, které jsem si z celé pohádky zapamatovala nejvíc ... stojí si patřičně hrdě, na hony vzdálené ruchu velkoměsta, a ze své výše shovívavě shlížejí dolů na bláhové lidské hemžení ... jenomže to nejspíš nebude výsledek, kterého mělo být dosaženo ... 2,5* ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Kostěj je k*rva king! Ruský pohádky jsem měl v dětství hodně rád a i když Vasilisu jsem si tenkrát představoval o hodně krásnější, než byla tady, tak ten feeling se mi vrátil.Sprintující chaloupka, basující Ivan, to jsem se válel smíchy. Vlastně jediný, co mi kazilo dojem, byla očividná snaha Disney zapasovat do děje trochi těch imperialistických prvků - povedl se pouze jeden a to Ivanův pěvecký a taneční výkon v jeskyni. Ale já se u toho výborně pobavil a to jsem od toho nic moc nečekal. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Za necelé dva týždne od uvedenia film prekročil hranicu zárobku jednej miliardy rubľov (17,2 milióna dolárov) a stal sa najlepšie zarábajúcim ruským filmom roku 2017. Nakoniec zarobil v kinách 30 700 192 dolárov. Rozpočet projektu, ktorý oznámili výrobcovia, bol 345 miliónov rubľov (cca 6 miliónov dolárov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama