Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý pražský advokát JUDr. Oldřich Lukášek má byt s výhledem na Vltavu, a přátele v pražské kavárně Slavie. Přesto uposlechne svého lékaře, aby se přestěhoval z Prahy na venkov. Jeho novým působištěm se tak stává malé městečko Mezihoří a prvním případem stará venkovská babička Márová, které synovec dluží sedm a půl tisíce korun a odmítá je vrátit. Jako odměnu za pomoc obdaruje vděčná babička Lukáška králíkem. Přestože je brzy zavalen dalšími případy, od vykradače aut Pastyříka až po žárlivce Vránu, který v hádce bodl svou družku, jeho hlavním zájmem zůstává causa králík, tedy babička Márová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (100)

nash. 

všechny recenze uživatele

Smutná a místy až nepříjejmě hořká podívaná, která na sobě má, nevím proč, nálepku komedie. Výborný Miloš Kopecký, který ať pronese sebevětší moudro, stále zní lidsky a věrohodně, výtečně zachycené miniatury aktérů jednotlivých případů, místy mrazivé i skutečností, že za těch třicet let se to příliš nezlepšilo. Spíš naopak. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A spravedlnost pro všechny…kromě králíků udělaných na víně, co zahynuli zbytečně.. Právnická starožitnost v každodenním boji proti nespravedlnosti bez ohledu na její rozměr. V charakteristickém dietlovském stylu, kdy se komika všedního života v pravidelných intervalech paktuje s tragédií a s výmluvným koncem, kdy brilantní Kopecký nahodí v ušáku výraz truchlivého Boha. Čeledín Kuba se od svého sudetského jemnostpána ledasco přiučil a ani se to ve své sebejisté slizkosti nesnaží skrývat. A Rýbrcoul mimo svůj revír nemá jak zasáhnout.. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek a sonda do života jednoho stárnoucího advokáta, který stůj co stůj musí bránit čest staré tety, jejíž chamtivý a arogantní synovec nehodlá zapůjčené peníze vrátit. Mám však výhradu, o komedii se zde skutečně nejedná, spíše, když už, tak o tragikomedii s velice dramatickou "celospolečenskou" zápletkou. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tady si nejsem moc jist co to bylo. Komedie?? Tak proč ta hudba v úvodu při titulcích? Mi tam prostě neseděla. Ale titulky jsme překonali a samotný film…? Nehrát tam pan Kopecký, asi by u mě neuspěl. Takže jde prostě o další „komedii“, kde to všechno kolem má jen lehce komediální podtext, ale smát se nahlas asi divák nebude. Satoranský byl dobrý. Ostatní v mezích slabšího průměru. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

První věc, která mě zaujala, byla hudba. Jaké zklamání však následovalo, když jsem zjistil, že hudba není původní a že Vadim Petrov vykradl Beethovenův Smyčcový kvartet č. 15. Jinak příjemný film, který si dle mého neklade přílišné nároky a "na nic si nehraje" , a proto plní nad míru očekávání diváků. Skvělá paní Jana Andresíková - jako vždy a samozřejmě pan Kopecký. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl v roce 1980 vybrán do soutěže Un Certain Regard festivalu v Cannes. (trojúhelník)
  • Scény v restauraci byly filmovány na rozhledně Bramberk, dále se filmovalo v Lučanech nad Nisou, Haraticích a v Železném Brodě. (M.B)

Reklama

Reklama