Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 2

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (142)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka, dá-li se to zápletkou vůbec nazvat, je fádní. Ona nenávidí Němce, on je Němec a ona se do něj nakonec zakouká. Všechno ostatní jsou vlastně jen kulisy laciné romance. Nicméně právě ty kulisy jsou asi největším pozitivem celého filmu. Poválečná atmosféra, byť vyjádřená spíš decentně působila věrně a líbil se mi i studený vizuál. Na druhou stranu studeně působily i výkony trojice hlavních protagonistů, což mi tolik nevadilo jen proto, že se jednalo o herce, na které se rád dívám. A přitom stačily jen hlubší emoce. Moc jsem nečekal, takže nakonec jsem celkem spokojen, ale potenciál tu byl rozhodně větší. 60% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Dejinne zakomponovanie ustredneho motivu, spolocne s vydarenym hereckym obsadenim, by obstalo aj v existencionalnej historickej drame o vyrovnavani sa s bezprostrednymi dopadmi druhej svetovej vojny. Aftermath vsak ponuka predovsetkym plytku a predvidatelnu romancu zasadenu do zaujimaveho prostredia. Absolutne premrhany potencial. 2,5/5 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Silnou stránkou filmu je práve scenár, ktorý nestavia iba na náhle vzniknutom milostnom trojuholníku, ale naopak sa nebojí postavy vyobraziť ako nežné a zraniteľné bytosti, ktoré zo všetkého najviac túžia po celistvosti. Príbeh tak pôsobí uveriteľne a opravdivo, čo ešte umocňujú stopy historických udalostí na pozadí alebo nenápadnosť, s akou tvorcovia divákom ukazujú, že ani Nemecko druhej polovice štyridsiatych rokov nebolo čiernobiele. Režisér pri výbere hlavných rolí vsadil na istotu a obsadil do hlavných úloh skúsenú trojicu, ktorá na plátne plne využíva priestor, ktorého sa jej dostáva a veľmi ľahko divákov presviedča o tom, že nie je nič dôležitejšie ako sa spolu s nimi preberať ruinami kedysi honosného nemeckého prístavného mesta. Jediná vec, ktorá Zranenému srdcu uberá na sile, je možná prílišná roztrieštenosť, kedy režisér Kent do 109 minút podsúva až príliš tém. Väčšinu ich nestihne plnohodnotne vyrozprávať, ale iba nakúsnuť, výsledkom čoho sú potom pomerne uponáhľané pasáže o radikalizácii mladých, pretrvávajúcom nacionalizme či doslovná rychloláska Rachael a Luberta. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu Rhidiana Brooka, který česky nevyšel. Ale buďme rádi alespoň za ten film a českou stopu v něm. Zatímco plakát láká na tuctové melodrama s Keirou Knightley (s naprosto příšerným českým názvem), výsledný film je důležitá zpráva o osudech lidí v poválečném Hamburku. Není to žádná nudná dějepisná přednáška, ale reálií je tam přesně tolik, aby drama získalo nevšední lidský rozměr. Sošný Alexander Skarsgård skvěle slouží ke katarzi vztahu manželského páru, který byl narušen jedné noci při bombardování Londýna. A díky sdílené bolesti přeživších z bombardování v Třetí říši je možné najít společnou řeč. Závěr The Aftermathu je možná méně epický, než by si směřování filmu zasloužilo, ale o to je lidštější. Za zvláštní pozornost stojí výprava a samozřejmě barrandovské kostýmy. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

V podstatě komorní drama o nemožnosti vyrovnat se s následky války. Výborně zahrané všemi třemi hlavními představiteli. Některé dějové smyčky jsou ale dost nepřekvapivé a občas je emocemi až příliš tlačeno na pilu. Mám Keiru fakt rád, ale srdceryvný pláč v detailu po několik dlouhých sekund prostě rozumně neuhraje nikdo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)
  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)
  • Před distribucí se změnil český název filmu, který byl původně „Následky války“. (hansel97)

Reklama

Reklama