Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 7

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (141)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka, dá-li se to zápletkou vůbec nazvat, je fádní. Ona nenávidí Němce, on je Němec a ona se do něj nakonec zakouká. Všechno ostatní jsou vlastně jen kulisy laciné romance. Nicméně právě ty kulisy jsou asi největším pozitivem celého filmu. Poválečná atmosféra, byť vyjádřená spíš decentně působila věrně a líbil se mi i studený vizuál. Na druhou stranu studeně působily i výkony trojice hlavních protagonistů, což mi tolik nevadilo jen proto, že se jednalo o herce, na které se rád dívám. A přitom stačily jen hlubší emoce. Moc jsem nečekal, takže nakonec jsem celkem spokojen, ale potenciál tu byl rozhodně větší. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Aftermath má především výborné kulisy s výraznou českou stopou, které skvělým způsobem navodí patřičnou dobovou atmosféru poválečných měsíců a nálad v Hamburku. Avšak to ostatní zas tak skvělé není. Je to dáno především lacinou a bolestně předvídatelnou dějovou linií, která je velmi neobratně naroubována do ulic rozbombardovaného města. Snímek se sice rovněž může pochlubit solidními hereckými výkony ústředního tria s mimikrami Keiry Knightley, Alexandera Skarsgårda a Jasona Clarka, ovšem ani ti tento stokrát omílaný příběhový koncept nezachrání. Škoda. „Pain was uniquely one's own, and undiminished by a democracy of suffering.“ ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Děsivý český překlad a všude stejně hrající Keira... A přesto jsem filmem nadšená. Kvůli českým kulisám (mami, já říkala, že je to pražský Hlavák), mrazivé zimní atmosféře, krásnému domu a kvůli Alexandru Skarsgardovi, kterého jsem po dlouhé době tak mohla vidět v nedbalkách. A taky kvůli tomu netypicky americkému konci. Jo, možná to je holčičí film, ale mně se moc líbil. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Mne sa to pacilo, i ked dej je od zaciatku velmi predvidatelny. Malo to vsak peknu atmosferu, vypravu, kostymy, sympatickych hercov a samotny zaver filmu je podla mojho gusta. Povojnove Nemecko, to uz samo o sebe znie ako zaujimavy namet a v The Aftermath je to slusne spracovane. Dobry vyber hercov. Keira patri medzi moje oblubene herecky, i ked je pravda, ze uz akosi dostava podobne roly - dufam, ze ju nezaskatulkuju :-) A som rada, ze som spoznala Skarsgarda mladsieho. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já se řadím do fronty, která chválou nešetří. A to jsem na škleb Keiry vysazená. Proběhl však jenom jednou, když vystoupila z vlaku a pak se už haltovala. A byla výborná. Stejně jako oba sympatičtí chlapíci. Psychologická dramatická romance, ve složitém historickém období, ve zdevastovaném městě, se zlomenými srdci všech hlavních představitelů a do toho všeho jeden nádherný velký dům... Film se bude více zamlouvat ženám, ale to neznamená, že nestojí za vidění. Výprava, kamera, kostýmy, scénář, v podstatě komorní, chvílemi až divadelní pojetí, vše se mi líbilo. Osobně příběh nevnímám jako červenou knihovnu, jelikož (pozor tématický spoiler) ústředním tématem je neštěstí manželského páru, který válka připravila o malé dítě. Takové tragédie mění nebo ničí vztahy... Mám za to, že se Kiera role nešťastné maminky bez dítěte, ( račte si povšimnout, že dítě bez rodiče je sirotek, ale rodič bez dítěte je buď stále rodič nebo nikdo, kdo by stál za slovní výraz), zkrátka své role se zhostila důstojně. Na mě osobně smutek ústřední dvojice i smutek ostatních postav dopad měl a jejich počínání mi připadá pochopitelné. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)
  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)

Reklama

Reklama