Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (71)

Simako odpad!

všechny recenze uživatele

Teda Jaromile Emile, vlastně Jaromile. Tohle jaro opravdu nebylo milé, vůbec nebylo milé k nám divákům. Tohle je opravdu hrůza, hrůzoucí!! Natočil to sice Jaromil Jireš, ale přece!!Tohle je opravdu ten nejkyselejší odpad!!! ()

ssscream 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Pár neurolů zapitých sklepmistrem a začalo se natáčet. Nechci se dotknout milovníků sklepmistra, ale tenhle film je natolik kvalitní asi jako tohle "víno". Obsazení je bezkonkurenční a tak si člověk řekne, že to přece nemůže bejt tak strašný. JE! Přesvědčte se sami, stačí na to prvních pár minut. V talíři se zapne dobrá nálada a všichni začnou bez starostí a bez špetky logiky skákat po poli. Ani Matuška to nezachránil. Tohle je fakt propadák. Ta jedna hvězdička je za neuvěřitelný béčko. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Plejáda osobností šoubyznysu, prestižní rejža, uznávaný kameraman i hudební skladatel a výsledek... Kdo je paní Mária? ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Tak skrytá kritika  komunistického režimu, jak napsal jeden kolega, to mne tedy fakt pobavilo, skoro stejně jako že k vyjádření myšlenky se to obešlo bez velkých efektů. Jako by tam nějaká myšlenka byla.  Mně to přišlo jako skoro vrchol neideologických (tím vylučuji Hrochy,  apod. ) paskvilů té doby, taková Hodinářova svatební a jiné. Kdyby to alespoň dostal pan Jireš za úkol natočit, aby mohl, jako Jiří Menzel musel tu budovatelskou kravinu, Ale to tohle není, to byli Lidé z metra, klasická pracovní tematika, která ani nebyla tak špatná. A rok před tímto opusem točil s NDR koprodukci, takže rozhodně nebyl zakázaný.  Pan Brodský je zoufalý, asi jako ve seriálu Stříbrná pila, není to jeho jediný úlet, kromě něho je tu paní Medřická, Nárožný, Janžurová, Tříska, a další přitom celkově a taková hrůza. Scénáristka byla manželka Zdenka Dufka, oba ale nikdy nic pořádného nenapsali, jak jsem nahlížel do jejich tvorby.  O pár let později vznikl další film s námětem návštěvy cizí civilizace na Zemi, také komedie, ale Lasica a Satinský ční nad Ludkem Sobotou v Srdečných pozdravech ze zeměkoule o hodně moc. On také Oldřich Lipský komedie uměl psát. ()

JARDAHONDA odpad!

všechny recenze uživatele

Crazy komedie ve sci-fi stylu se soudruhům z Československa moc nepovedla. Propadáková slátanina se vymyká české kinematografii a hodnotím jí zaslouženě 0 % ()

Josef.Svejk 

všechny recenze uživatele

Skveli herci, a to je jediny duvod, proc jsem tomu dal alespon 1 hvezdu. Jinak to ale ma pitomy scenar, a je to nizkorozpoctova kravina, idylka z doby komunisticke normalizace. ()

TheAnimalOne 

všechny recenze uživatele

Film postrádá logiku, dějovou strukturu a vlastně všechno co film dělá filmem. Nelogické chování postav je velmi komické a příběh filmu je na úrovni doby kamené.Co se týče pozitiv, tak musím vyzdvihnout to, jak je film zábavný, jelikož si nedokážu vzpomenout, kdy jsem se naposledy tolik zasmál.Hodnotit tedy toto veledílo je pro mě poměrně velký oříšek, jelikož z filmového hlediska se jedná o čistý odpad, avšak po humorné stránce jsem nucen dát plný počet. Přítomnost přátel, kteří jsou zvyklí na podobné píčovosti je samozřejmě povinností. ()

Reklama

Reklama