Reklama

Reklama

Kouzelný park

  • USA Wonder Park (více)
Trailer 21

Obsahy(1)

Vymýšlet atrakce, jaké svět neviděl, je pro June a její maminku ta úplně nejlepší zábava. Ve své představivosti vyčarovaly kouzelný park, v němž všechny ty dechberoucí a fyzikální zákony popírající atrakce řídí mluvící zvířata s velmi vyhraněnou osobností. Například bezpečáka tu dělá dikobraz, který se všeho bojí a ve stresu nekontrolovaně střílí bodliny, o údržbu se starají dva bobří vtipálci a tak by se dalo pokračovat. June však není pouze snílek, ale taky hodně praktická holka, která zkouší aspoň některé z těch fantastických modelů reálně postavit z toho, co jí zrovna přijde pod ruku. Asi tušíte, že takové pokusy nemůžou dopadnout dobře a většinou končí demolicí celého sousedství. Po jedné takové mimořádné destrukci June slíbí, že už začne sekat dobrotu, všední i nevšední starosti ji navíc připraví i o chuť vymýšlet výjimečné atrakce aspoň teoreticky. June přestane snít. Jednoho dne ji však osud a šťastná místa zavedou na zpustlé místo, kde kdysi skutečně existoval park, jaký si vysnila. Dokáže June znovu probudit vlastní fantazii a zastavit jinak nevyhnutelný zánik tohoto ráje atrakcí? Zdejší mluvící zvířecí personál na ni dost spoléhá. Jinou naději totiž nemají. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 21

Recenze (60)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Animák na slušnej úrovni, ktorý sa nemusí hanbiť hlavne vtedy, keď cieľovou skupinou boli fakt len malé deti. Vytvorený alternatívny svet plných nápadov a možností, ktoré sú však využité na priemernej úrovni. P.S.: Neviem si ne vypustiť jednu otázku. Modrý medveď, really? Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Keď sa na vizuálnu stránku kladie oveľa väčší dôraz ako na príbeh, nedopadne to dobre. Je fajn písať recenzie na filmy s odstupom istého času, aspoň v tomto prípade. Utvrdilo ma to v tom, že to nebola žiadna sláva. S Čarovným parkom sa mi spája prepracovaná animácia a vizuál, ale o čom to bolo, si už ani za Boha nespomeniem. Pamätám si však, že priamo po skončení filmu som si povedal, že mi to stačilo vidieť raz. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Eh... tak takhle rozporuplné dojmy jsem z animovaného filmu měl naposledy snad u Alfy a Omegy. Rozeberu to. Prvních 25 minut pro mě bylo skoro nekoukatelných. Celé to byl maraton überkýčovitých dojemných kýčů, které se snažili diváka (dětského, samozřejmě, ale nedivil bych se, kdyby se ti citlivější rozbrečeli taky) tak strašně citově vydírat skrze dialogy, hudbu a vizuál, že už to nebylo ani směšné, ale jen nesnesitelné. A do toho ještě ty patetické kecy typu "Nenech to světélko v sobě zhasnout." atd... Uf. A ještě lepší byl ten indický klon Clyda McBrida z Hlasiťákových, který nejen že má úplně stejný charakter, on má i homosexuální rodiče (jestli jsem teda dobře viděl)! K tomu se podrobněji vyjadřovat nebudu, nemá to smysl, každopádně když ze scény vypadli všichni lidi (kromě June), stala se z toho sci-fi a June se dostala do paralelního světa, sice to pořád nebylo vtipné, sice ty postavy moc zajímavé nebyly a některým kýčovitě "dojemným" scénám se to nevyhlo, ale i tak se na to celkem dalo dívat a ani jsem se od té chvíle moc nenudil. Akorát ten příběh se dal vymyslet líp. Každopádně, v tu chvíli jsem měl hodnocení mezi 2* a 3*, no nakonec rozhodl závěr, ve kterém SPOILER se ukázalo, že maminka nakonec neumřela a je na živu - což mi udělalo radost, jelikož nesnáším ten podivný trend jednoho mrtvého rodiče v animácích (a Disney se v tom echt vyžívá). Takže slabé 3* nakonec dám, ale znova se na to rozhodně nepodívám. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, animácia, no je to celé akési ani pre dospelých ani pre deti. Deckám sa to nepáčilo, bolo to pre ne moc zložité, občas strašidelné, málo vtipné a rýchle. Pre dospelého zase nerozvinuté, taktiež nie moc vtipné, postavičky nemastné a neslané. Ako malo to potenciál, ale myslím, že nevyužitý.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný a roztomile infantilní animáček pro děti do 10 let, který se komerčně neprosadil, stihla jej nepřízeň kritiky a (odvolaný) režisér Dylan Brown ho neměl plně pod kontrolou a jeho jmenovka v titulcích chybí. I tak je výsledek celkem v pohodě. Paramount do něj nalil neskutečnou sumu, aby byl konkurenceschopný, angažoval pro dabingové účely Milu Kunis, Jennifer Garner nebo Matthew Brodericka, ač se rýsovalo, že u dospělých s přebujele naivním pojetím nepochodí, ovšem mravní výchova dětského publika by oživlým zábavním parkem, který trůní jen v mysli mladé smělé slečny June, co před týdnem vytáhla první tampon, nemusela být radikálně ohrožena. Jak už to tak bývá, odborná kritika většinou není sestavena z dětí předškolního věku, takže naprosto těmto nerudným mužům s dysfunkcí prostaty a neuspokojeným ženštinám s hormonální nerovnováhou chybí nazírání dětskou optikou, načež jim jakékoliv skotačení mluvících zvířátek kolem hlavní hrdinky bude připadat nevyzrálé až prostinké, ještě neopomenou zmínit silný vliv fantasy klasiky "Nekonečný příběh". Asi takhle - vyserte se na tyhle lidi, sami by vytvořit nic nedokázali, nemluvě o jejich grafických schopnostech, takže sezvěte své ratolesti a přesvědčte se, že tohle animované dobrodružství má svůj emoční náboj, co je přesně nastaven na nervovou soustavu společné rodinné podívané. 7/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Práce na tomto projektu trvala 5 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama