Reklama

Reklama

Anti Matter

  • angličtina Worm

VOD (1)

Obsahy(1)

Ana (Yaiza Figueroa) studuje fyziku jako doktorandka na univerzitě v Oxfordu a zabývá se červími dírami. Ve volné variaci na Alenku v říši divů se tým dostane do časové tísně a musí – po zvířatech – urychlit testování na lidech. Ana si vylosuje (vypálená sirka) první pořadí a nastoupí do stroje. Když se ráno probudí, je něco jinak. Jenom trošku jinak, ale skoro nic neudrží v paměti a i části starších vzpomínek jí chybějí. A i lidi kolem ní včetně týmu jsou nějací jiní. Nebo je jiná ona ? Co je příčinou a jak situaci řešit? Je to problém fyzikální nebo etický, je problém ve hmotě nebo v podstatě lidské paměti? (Peabody)

(více)

Recenze (23)

space weaver 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné, nízkorozpočtové Sci fi s lehce fylosofickým nádechem, kde se hodně mluví a kde paranoia prostupuje příběhem. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert, který ve volném čase úspěšně proniká do tajů kvantové fyziky, spatřuji v režii/scénáři Keira Burrowse téměř nolanovské kvality. Jeho intelektuálně podnětný debut má blízko k noirovému sci-fi thrilleru, jenž místy transcenduje až do psychologického hororu. Popkornový laik bezpochyby uteče z projekce již po pár minutách pod náporem četných termini technici, které však Burrows chytře využívá jako obyčejný zastírací manévr k nahnání diváků do slepé uličky. Od publika je vyžadována opravdu vysoká míra důvtipu a koncentrace. Anti Matter zároveň úchvátí unikátní paranoidní atmosférou, kterou se podařilo vybudovat i za pomoci agresivního střihu s mnoha flashbacky a snovými sekvencemi. Zcela po právu snímku uděluji slabších pět hvězd a již netrpělivě vyhlížím Burrowsův následující projekt. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah filmu mě celkem nalákal. Poté jsem si ale všiml, že zdejší hororový exPRD Psychor dal 5hvězd. Takže moje prvotní nadšení rychle opadlo a já si říkal, že film asi zase takovou výhrou nebude. Nakonec jsem ale filmu přece jenom dal šanci a musím chtě nechtě uznat, že tentokrát se psychor celkem trefil. Anti Matter je solidní Sci-Fi kde především pro hlavní hrdinku je to solidní psycho nátlak. Od jisté minuty se dá film(pointa) sice předvídat(nebo alespoň mně se to podařilo) to nic nemění na tom, že i tak tenhle film musím ocenit. Film má samozřejmě i spoustu chyb ale na ty tady poukazovat nechci a ani nebudu. Myslím si, že tady platí za málo peněz hodně muziky. Ikdyž né každej semnou bude souhlasit, protože né každýmu tenhle film sedne. Já 4slabší hvězdy dám. Závěrem jen upozorním případný další diváky, že tohle není Sci-Fi o efektech. Tohle je o něčem jiným. Film má k dnešnímu dni jen 300hodnocení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj se věnuje vzrůstajícímu úsilí hlavní hrdinky porozumět tomu, co se stalo, a zjistit kdo nebo co stojí za vzrůstající strašidelností jejího života. Velmi rychlé dialogy celkem vyčerpávají. Stránka science fiction je slabší (fanouškům žánru jako jsem já to bude stačit), ale film alespoň baví dobrými herci. Celkově člověk nelituje , že tomu věnovat čas. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ultralevné sci-fko s parádním scénářem, hutnou paranoidní atmosférou, která neustále navozuje pocit, že je něco špatně, ale divák, stejně jako hlavní hrdinka, neví co. Vyvrcholení docela originální a film se snaží tvářit hodně vědecky a chytře, ale i mně jakožto obyčejnému peasantovi je jasné, že je to celé docela pitomost s haprující logikou. Jenže je to jinak fakt dobré, napínavé a dobře zahrané. Za tak mrzký peníz a se štábem složeným z několika málo lidí supr práce! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak chytré jak se to snaží tvářit a závěrečná pointa se dá odhadnout celkem rychle (což se povedlo i mě), ale i přes to mě to dokázalo držet v napětí a taky mi to přišlo solidně natočené (přičemž ta mindfuckovost tomu funguje, ale kvůli výše uvedenému důvodu ne zrovna dokonale), navzdory tomu, že to určitě moc nestálo. Navíc to v sobě má určitou osobitost, zajímavý nápad a upřímnou snahu a přesně tohle na tom oceňuji asi nejvíc, protože hlavně díky těmto třem prvkům mě to celkem oslovilo. A závěr na mě taky zapůsobil, i přes to, že jsem ho čekal. Jen teda ty protesty aktivistů za práva zvířat tam jsou zasazené tak podivně, že sice mají smysl a dávají tomu filmu další vrstvu, ale celou dobu působí, jako by tam byly jen tak hozené bokem a v závěru vlastně vůbec nemají hlubší účel. A taky mám pocit, že to v sobě má i pár nesmyslů, ale nejsem žádný fyzik, tak to nechám na posouzení jiným. Za mě to ale je zajímavá sci-fi, která za zhlédnutí stojí a i přes mé průměrné hodnocení na ni určitě jen tak nezapomenu, ale taky to není nic extra. 3* ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Kto má niečo nakukané, pointu filmu uhádne hneď, ako sa na scéne objaví postava s maskou šimpanza a "hlavnej" hrdinke zmizne pas a možno aj tampóny. "Najoriginálnejším" prvkom filmu je vysvetľovanie fungovania červej diery prepichnutím zloženého hárku papiera ceruzkou. To už ozaj nikto od premiéry v Event Horizon nepríde s lepším nápadom a bude sa to kopírovať do aleluja? V ženských úlohách sa vám predstaví panoptikum príšer. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Teleportace červí dírou by snad mohla být možná, ale k vytvoření červí díry by bylo zapotřebí víc energie, než jakou lidstvo disponuje. To, jak ve filmu dvě ženské a jeden chlap svítí na něco žárovčičkami a nastavují souřadnice, kam něco přesunout, je vážně komické. K dokonalosti chybělo snad jen to, aby se propočty dělaly na logaretmickém pravítku. Tento neohrabaný úvod však slouží jako prolog k rozvinutí příběhu, v němž přesunou jednu z těch ženských. Konkrétně ji přesunou domů do postele. Dotyčná se probudí v realitě, která je oproti té, v níž žila předtím, trochu jiná. Hlavní hrdinka se v tom moc neorientuje, divák zpočátku rovněž ne, ale děj je patřičně ponurý a plný jakýchsi temných náznaků. Chtějí jí kolegové úkrást její vynález? Začaly se do toho montovat tajné služby? A co ti ochránci zvířat, co se kolem ní pořád motají? Nepohybuje se dotyčná v oscilující časové smyčce? Nebo jí prostě jenom začalo hrabat? Nakonec to filmoví tvůrci vyřešili docela elegantně. Nadstandardně dobrý film. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Vezmi Čistou duši, smíchej s Mouchou a Guyverem, protřepej, přidej led, hoď tam špetku Signálu z neznáma, lžíci třtinového cukru, kapku Malenky v říši divů, pokrop Mementem, přidej extrakt z Nepřítele, olej z Bekushiru 2077, důkladně zamíchej, přidej kostku z Hyperkrychle, důkladně promixuj, dej do skleničky na ocelovém podnosu a podávej až na samém Horizontu události. Tak, a to je konec dnešního kulinářského speciálního dílu, který vycházel z Vašich dopisů, e-mailů, tvítů a jiných blítů. Příště se můžete těšit na recepty z vyjetého motorového oleje... ■ No, a teď vážně. Já jsem se ani chvilku nenudil. Vůbec mi nevadí témata, která se v té či oné formě už objevila v mnoha jiných filmech, ale musí to mít dobrou atmosféru a tu jsem při sledování tohoto filmu cítil. ■ Od provedení onoho experimentu na Aně je vše okolo zastřené a musí vás nutně napadat spousta otázek, postupně přibývají další a další. Něco tušíte, něco si domýšlíte, něco vám docvakne a něco prostě nedává smysl, a tak to právě tady má být, protože vysvětlení se vám dostane až na konci celého filmu, ikdyž... ■ (R) [80/100] ■ (K) [75/100] ■ (V) [68/100] ■ (H) Yaiza FIGUEROA [78/100] ● Philippa CARSON [70/100] ● Tom DUFFY [63/100] ■ (♫) [70/100] ■ (E) The Fly (1986) ● The Lawnmower Man (1992) ● Kyôshoku sôkô Guyver (2005) ● The Discovery (2017) ● Star Trek: Voyager (1995) ● Memento (2000) ● Event Horizon (1997) ● Sunshine (2007) ● Sphere (1998) ● Sliders (1995) ● A Beautiful Mind (2001) ● Oculus (2013) ● The Signal (2014) ● Ondine (2009) ● Bekushiru: 2077 Nihon sakoku (2007) ● Malice in Wonderland (2009) ● Enemy (2013) ● Cube 2: Hypercube (2002) ● Solaris (2002) ● Dark Matter (2007) ● Another Earth (2011) ● Twelve Monkeys (1995) ● Oblivion (2013) ● Surrogates (2009) ● Code 46 (2003) ● Moon (2009) ● Dark City (1998) ● Proyecto Lázaro / ReAlive (2016) ■ (Č) 1 ■ (P) [Úterý, 26-IX-2017; 10:30] [1080p] [ϿϾ] [PZ-cz] [83/100] ■ (CSFD) hooofispace weaver(C) [83/100] ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Byť se film při hlubším zamýšlení tříští a rozpadá, rozhodl jsem se hlouběji nezamýšlet a být spokojen. Vědecko-fantastický začátek se zajímavou premisou se lusknutím prstů přehoupne v paranoidní drama, kdy jsem chvílema nedýchal, tak dobře to bylo natočený. A tak si tak dumáte, jakpak se ten spletenec asi vysvětlí on se vysvětlí a možná to i trefíte, není to žádná obrovská katarze, nic co by vás posadilo na zadek a pokud se rozhodnete podívat zpět a zamyslet se, dojde vám, jak byla celá předchozí "část" filmu nesmyslná a asi vás film ztratí. Já si ještě frčel na adrenalinu předchozích minut, takže jsem se nezamyslel a nechal se emocionálně podusit závěrem, který mi sedl jak prdel na hrnec. Epilog: a) vypouštím, protože mi neseděl k předchozímu vykreslení hlavní hrdinky b) je chytřejší, než mi na první pohled přišlo a pak tvůrcům pochvala. Třešnička na čtyřhvězdičkovém dortu je pak herecké obsazení, zvláště pak hlavní hrdinka, very najs bjůtifl + ňadérka. Jo a opravdu je to low cost jako kráva, ale to je v mých očích další důvod, proč chválit. ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

Ať už většina říká opak, bylo to brilantní. Jednoduše natočený film. Lehce umělecký, lehce amatérský, ale super. Na tohle se rozhodně dalo koukat a víc než to. Relativně originální téma se zápletkou, která se nedá předvídat. Výborné manévry příběhu, jenž vás stočí tam, kam chce režisér. Parádní paranoia, fakt jsem se bavil a doporučuju. Jsem akorát rád, že jsem si o tom nic dopředu nečetl, doufám, že se ostatním poštěstí to samé. ()

smarkus 

všechny recenze uživatele

Ako nizkorozpoctove sci-fi to celkom funguje,samozrejme ten napad bol trosku prevareny a tiez som trafil pointu pribehu hned po experimente. Velke plus je atmosfera filmu, citit ju stale a aj ked som bol presvedceny ako to skonci, chvilu to vyzeralo inak. Paranoja bola znacna, temnejsie prostredie aj filter filmu, tomu len pomahali. Ciste 3* na viac to asi nema. Pre fanusika sci-fi to stoji za pozretie. ()

Daveoff 

všechny recenze uživatele

Stojí za to film vidět? Jestli máte rádi nízkorozpočtová sci-fi, kde se celý film nic moc neděje, ale na závěr dostanete zajímavý zvrat, tak nejspíš ano. Nejedná se o žádný revoluční film v tomto žánru, spíš jsem si připadal, jako bych se díval na amatérský film vytvořený bůhví kým a shlédnutý někde na youtube. Když film hodnotím v této rovině, pak je dobrý. Ale spíše by mu slušel opravdu krátkometrážní formát do 15 minut, vzhledem k tomu kolik děje nabízí. ()

hooofi 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to nebyl špatný. Po filmové stránce poutavé dílko, se spádem a mystikou... prostě místama fakt nevíte, co se děje, což vás spojuje s hlavní hrdinkou. Po stránce fyziky už je to slabší. Jako fyzik amatér, a tím zrovna nemyslím, že bych masturboval nad speciální teorií relativity, musím konstatovat, že divák je svědkem hned několika nelogičností. Nebudu konkrétní, abych nespoileroval, ale pokud by po této stránce bylo dílo dotaženo aspoň v rámci akademické půdy, mohl tento film být masterpiece. ()

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Film funguje pouze v rovině námětu a originální myšlenky, je znát slabej rozpočet a díky tomu to celé působí nedostatečně autenticky. Nechci tu psát spoilery, nicméně jsou to slušné 3 hvězdičky a na vyšší počet bodů to nemá šanci, protože ačkoliv jsou filmy, kde nulovej rozpočet funguje "Expres na západ", tak ve Sci-Fi filmu to fungovat nemůže. ()

Reklama

Reklama