Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som bol až veľmi príjemne prekvapený, akú slušnú úroveň majú posledné kinohorory, síce som nevidel všetky, aj v tejto kategórii si vyberám, ale tie, ktorým som dal šancu ma nesklamali a tak zase musel prísť aj nejaký nezmysel ako je práve Ghost stories. A pritom spočiatku to nevyzerá vôbec zle, zápletka o skeptickom vedcovi, ktorý skúma paranormálne javy, aby ich s radosťou vyvrátil, až sa dostane k takým, pri ktorých už má trochu problém síce nie je vôbec originálna, ale mám ju rád a ani prvá poviedka o strážnikovi nie je vôbec zlá a na ten rozbeh mi bohato stačila, ale to ma ešte nenapadlo, že tým to aj končí. Druhá poviedka je aspoň celkom vtipná, aj keď na seriózny horor predsa len nevhodná a tá tretia je presne ten nefunkčný žánrový nezmysel, aký mi vždy liezol na nervy. Ale vzhľadom na zápletku som aspoň očakával nejaké vyšetrovanie, pri ktorom aj samotný vedec navštívi dané miesta a príde s tým do styku, ale vôbec, toto tvorcovia vyriešili tým najjednoduchším a najhlúpejším spôsobom a vedcovi stačilo len zhodnotiť stav tých, ktorých sa to priamo týkalo, čím úplne zničili to, čo na tomto filme mohlo byť najzaujímavejšie. A aby toho nebolo málo, ešte príde dlhé finále, ktoré sa už venuje len vedcovi a síce pointa vo svojej úplnej podstate nie je zlá, ale toto už bolo použité viackrát a v omnoho lepšom prevedení, tu mi to prišlo skôr trápne, akoby boli tvorcovia úplne bezradní a úprimne ma tým len naštvali. Obsadenie inak nie je zlé, hlavný hrdina je bez problémov a okrem neho potešia aj Martin Freeman a Alex Lawther, ale aj tak mi prišlo, že sa do hororu moc nehodia. Vizuálne je to samozrejme v poriadku a tá prvá poviedka má aj nejakú atmosféru a napätie, ale inak to v rámci žánru vôbec nefunguje. Takže aj keď bol Ghost stories jeden z tých mojich menej očakávaných hororov, bol som naň zvedavý, ale až takýto nezmysel som teda skutočne nečakal. Možno do polovice si to nejakú úroveň drží, ale potom sa už pokazilo všetko, čo sa dalo. 43% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Na Ghost Stories jsem se opravdu těšila. Nicméně, čím víc se blížilo datum premiéry, tím víc jsem začala být skeptická. A taky, že jo, opravdu jsem z toho byla zklamaná. První polovina filmu byla fakt hrozná nuda, jediné, co mi tuto nudu zpříjemnilo, bylo to množství lekaček, které ale byly z větší části předvídatelné. Nic, co bychom už neviděli. Druhá polovina filmu začala nabírat obrátky, ale pořád jsem v tom neviděla žádný smysl, žádný děj, nic. Jen spoustu nějakých nesmyslných scén. Největší řachu tomu dal ten obrat v závěru, který byl hrozně prázdný, protože nám vůbec nic nevysvětlil, ale jenom nás utvrdil v tom, že to , na co jsme celou dobu koukali, vlastně nic neznamenalo. Ale abych furt jenom nehanila, musím pochválit herce, obzvláště Alexe Lawthera, který si tyhle magopsycho postavy dává fakt skvěle! Další věc, která se mi líbila byly masky, ty byly opravdu nechutné, hlavně ta v závěru.. Původně jsem hodnotila dvěmi hvězdami, ale jelikož si u mě Delirium nějakým záhadným způsobem vysloužilo dvě hvězdy, musela jsem tady jednu přihodit. Takže tak... ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina s jistotou pohřbila všechna nesmělá očekávání, která se ve mě rodila během půle první. [Film jsem si rozdělil na pomyslných pět části: 1) Úvod, který navnadí, 2) povídka, která potěší, 3) povídka, která pobaví, 4) povídka, která zneklidní (bohužel, u ní už začínají všechny ty lekačky otravovat, a aby toho nebylo málo, svůj prostor dostane i jeden vyloženě wanovský trapas), 5) dlouhý a těžce neoriginální multitwistový závěr, který leda tak nasere, a to nejen tím, jak je v současných horrorech už takřka povinný.] Nečekal jsem od toho nic - kdy by taky v roce 2018 něco čekal od filmového horroru - pak jsem toho najednou dostal hodně, jen aby mi to všechno postupně zase sebrali a ještě mě na závěr kopli do prdele. A dobře mi tak! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Profesor zaoberajúci sa paranormálnymi javmi sa dostane k trom prípadom, okolo ktorých sa točí nespočetné množstvo nezodpovedaných otázok. Vydáva sa ich rozuzliť, ale čaká ho desivá cesta a objavy, ktoré zmenia celý jeho skeptický pohlad na túto problematiku. - Nič pre mňa. Pozeral som to na niekolkokrát, pretože som nevydržal počúvať tie ohavné prízvuky, ale ani dejovo ma to vôbec nezaujímalo a niečo tak monotónne som už dlho nevidel. No a keď sa to s tými slabými hercami dostalo až do záveru, tak ten so svojou nezmyselnou a hlavne opozeranou pointou toto dielo v mojich očiach úplne pochoval. Plusové body treba rozhodne prirátať za obdivuhodné vizuály a kameru, ale to v tomto prípade nestačí, pretože mám pocit, že ten scenár napísal ten zhnitý retard, ktorý sa tam objavil na konci a smial sa ako zmyslov zbavený. Ale kludne si to pozrite, pretože všetci moji oblúbenci tomu zatial napálili štyri hviezdičky, takže v tomto prípade je zrejme problém na mojej strane. + herec z Severance a The ABCs of Death 2 + herec z World War Z ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek - super, hodně se mi líbil. První příběh - dal se. Druhý příběh - super, včetně postavy Simona. Třetí příběh - nuda s blbým zakončením. Finále (tak poslední půl hodina) - neskutečná blbost. Tak jako ok, profesor Goodman nevěří na duchy a nějak (si?) vyvrátil všechny tři případy, i když se nejspíš staly. Teď by to mohlo skončit tak, že profesor pochopí, že duchové jsou a tak svoji dosavadní kariéru nechá být. Jenže, SPOILERY ono to i tak končí, ale když vyšetří třetí případ, stane se z toho Vánoční koleda od Dickense, kdy médium ukazuje profesorovi jeho chyby v minulosti a pak mu vyčte i jeho kariéru, díky které ničí lidem naději života po smrti a sám si tím zakecává fakt, že duchové možná skuteční jsou. Jenže pak skončí v pekle (aspoň tak ten závěr chápu), i když si teď prošel očistcem. A pokud to peklo není, tohle je trest na celý život, což si napravený profesor nezasloužil ani omylem. Je to prostě blbost. KONEC SPOILERŮ Ono to je zajímavé, aspoň ze začátku, proto mě štve, že ten konec takhle zkazili. 2* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)
  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)

Reklama

Reklama