Reklama

Reklama

Ghost Stories

  • Velká Británie Ghost Stories (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ghost Stories" som nejaký čas odkladal. Už viackrát som si hovoril, že si tento film pozriem, no potom sa moja pozornosť presunula k inému dielu. Dnes som mal ale náladu na horor a tak som si konečne pozrel tento film a musím povedať, že som s výsledkom skutočne spokojný. Nakoľko je to antológia, tak sa to pokúsim trošku rozobrať. Najprv si povieme niečo o jednotlivých prípadoch ako takých, potom poviem niečo k celkovému dojmu a udelím hodnotenie. Takže poďme na to. Prípad č. 1 sa sústredí na nočného strážnika Tonnyho Matthewsa, ktorý videl prízrak v budove, ktorú strážil. Tento má v sebe pár dobrých ľakačiek, plus som si po dopozeraní celého filmu uvedomil, že čísla zo záverečnej časti sa objavujú aj tu. Má to pár dobrých vizuálov a skvelú prácu s kamerou, no príbeh pôsobí akosi nedopovedane. Bol by som osobne zvedavý ďalej. Prípad č. 2 sa venuje Simonovi Rifkindovi a jeho stretnutí s démonmi počas nočnej jazdy autom. Opäť skvelé vizuály a mimoriadne fantastická kamera. Miestami som sa zľakol aj niečoho, čo tam reálne vôbec nebolo. To si ani nepamätám kedy sa stalo. Záverečné stretnutie vyzerá super. Prípad č.3 poriadne zamotal hlavu bankárovi Mikovi Priddlovi, ktorý videl poltergeista vo svojom dome. A ako povedal, domov má byť predsa miesto, kde sa človek cíti najviac bezpečne. Podobne ako predošlé 2 príbehy pôsobí nedopovedane, no za to môže viac-menej kostra, ktorú tomuto filmu tvorcovia dali. A hoci by som bol zvedavý viac vo všetkých troch prípadoch, tak záver to posúva do úplne inej roviny. Možno je to síce trošku ospravedlnenie tvorcov za to, že to chceli nejako pospájať a dať tomu nejakú hlbšiu pointu, no mne to nevadí. Pretože to minimálne dáva filmu nejaký nový rozmer. A tie scénky vyzerajú fantasticky. Plus musím povedať, že história nášho hrdinu je celkom silná. Nebudem to spoilovať, lebo všetci asi máme svojich kostlivcov v skrini, ktorých sa vnútri bojíme. A on samozrejme tiež. A rovnako súhlasím, že svojou prácou dokopy reálne nikomu nepomohol. Lebo brať ľuďom nádeje je podľa mňa prehlbovanie rán. Ako celok film vnímam pozitívne. Je to natočené fantasticky, hudba je super, celkovo skvelé zvukové efekty a dobré postavy. Zdá sa, že rok 2018 celkom praje aj hororom. Narozdiel od toho minulého. Hodnotenie: A- ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak trochu netradiční antologie - u naprosto drtivé většiny povídkových hororů si člověk pamatuje právě ty jednotlivé příběhy, kdežto rámující příběh je tak nějak navíc, u Ghost Stories je tomu přesně naopak. Tři strašidelné duchařské mini povídky jsou sice funkční, ale fádní. Postraší, možná trošku znervózní, ale k ničemu nedospějí, protože po chvilce skončí (mne osobně se nejvíce líbila druhá povídka s mladíkem v autě, ta mi přišla skutečně creepy, zvlášť tedy ty okolnosti, za kterých byla hlavní postavě vyprávěna). Gró nicméně leží v příběhu profesora Goodmana, který celým filmem provází. V něm se divák dočká pár nečekaných překvapení, po nichž mindfuckmetr rázem ukazuje mnohem vyšší hodnoty, než by člověk před projekcí předpokládal. Zamrzí pak ale závěrečné vyústění, tenhle typ point považuju za poměrně zbabělý způsob, jak vysvětlit předchozí dění. Nehledě na to, že to tvůrci v Ghost Stories pojali až vtipně doslovně. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba 80 minut je to nadprůměrný horor, který se, ale v posledních zhruba 18 minutách absolutně podělá. Celý film se skládá ze 3 povídek (k tomu se ještě dostanu) , které ´´ vyšetřuje,, chlápek, který si založil image na tom popírat nadpřirozené případy, kterou odkoukal od chlápka co to dříve dělal taky, ale ´´zmizel,, . První povídka je o nočním hlídačovi, kterého v jakémsi opuštěném ženském ústavu pronásleduje duch druhá o teenagerovi co neudělá řidičák rodičům to zatají a po cestě domů něco/někoho srazí a to ho pronásleduje a třetí o chlápkovi v jehož domě straší. U první chybí pointa u druhé vysvětlení a třetí je taková nemastná neslaná, ale první a druhá mají parádní atmosféru. Chtěl jsem dat 80 procent, ale ten závěr to totálně podělal. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som bol až veľmi príjemne prekvapený, akú slušnú úroveň majú posledné kinohorory, síce som nevidel všetky, aj v tejto kategórii si vyberám, ale tie, ktorým som dal šancu ma nesklamali a tak zase musel prísť aj nejaký nezmysel ako je práve Ghost stories. A pritom spočiatku to nevyzerá vôbec zle, zápletka o skeptickom vedcovi, ktorý skúma paranormálne javy, aby ich s radosťou vyvrátil, až sa dostane k takým, pri ktorých už má trochu problém síce nie je vôbec originálna, ale mám ju rád a ani prvá poviedka o strážnikovi nie je vôbec zlá a na ten rozbeh mi bohato stačila, ale to ma ešte nenapadlo, že tým to aj končí. Druhá poviedka je aspoň celkom vtipná, aj keď na seriózny horor predsa len nevhodná a tá tretia je presne ten nefunkčný žánrový nezmysel, aký mi vždy liezol na nervy. Ale vzhľadom na zápletku som aspoň očakával nejaké vyšetrovanie, pri ktorom aj samotný vedec navštívi dané miesta a príde s tým do styku, ale vôbec, toto tvorcovia vyriešili tým najjednoduchším a najhlúpejším spôsobom a vedcovi stačilo len zhodnotiť stav tých, ktorých sa to priamo týkalo, čím úplne zničili to, čo na tomto filme mohlo byť najzaujímavejšie. A aby toho nebolo málo, ešte príde dlhé finále, ktoré sa už venuje len vedcovi a síce pointa vo svojej úplnej podstate nie je zlá, ale toto už bolo použité viackrát a v omnoho lepšom prevedení, tu mi to prišlo skôr trápne, akoby boli tvorcovia úplne bezradní a úprimne ma tým len naštvali. Obsadenie inak nie je zlé, hlavný hrdina je bez problémov a okrem neho potešia aj Martin Freeman a Alex Lawther, ale aj tak mi prišlo, že sa do hororu moc nehodia. Vizuálne je to samozrejme v poriadku a tá prvá poviedka má aj nejakú atmosféru a napätie, ale inak to v rámci žánru vôbec nefunguje. Takže aj keď bol Ghost stories jeden z tých mojich menej očakávaných hororov, bol som naň zvedavý, ale až takýto nezmysel som teda skutočne nečakal. Možno do polovice si to nejakú úroveň drží, ale potom sa už pokazilo všetko, čo sa dalo. 43% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený, ale těžce nedotažený, kousek. To je škoda, jelikož všechny parametry, pro dobrou žánrovou jednohubku, na místě byly. Nevyčerpány do mrtě a tudíž, to co mělo strašit, tak nestrašilo vůbec a nebo jen trochu a chvíli, to co mělo šokovat, tak nešokovalo prakticky ani jednou. Atmosféra byla fajn, ale, na film s názvem Ghost Stories, to prostě nebylo dostatečně ,,creepy". ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy dva chuligáni šikanují mladého Goodmana (Samuel Bottomley), si jeden z nich potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. Potom mu položí k nohám lahev od piva. Pak následuje střih a v další scéně opět potáhne z cigarety a odhodí nedopalek. (Pelidor)
  • Názov filmu bol nesprávne napísaný ako "Ghost Storeis" vo väčšine propagačných materiálov, ako dôkaz sloganu "Mozog vidí to, čo vidieť chce." (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. října 2017 na Londýnském FF. (Varan)

Reklama

Reklama