Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladého muže, které se dlouho oddával lumpárnám, až se ocitl na scestí, převychová teprve tvrdá práce. Jen díky ní opět získá správné společenské uvědomění... (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe se mi povedlo narazit na totalni bolsevickou bombu:-) Nepokryte stvavy film proti vsem elementum, ktere se nejak odlisuji. Jejich stylizace do totalnich amerikanofilnich zmetku, at uz oblecenim, zajmy, ucesem nebo detaily typu zvykani zvykacky v imperialistickem stylu. Totalne me dostala hlaska, ze farari se sice nemohou zenit, ale deti klidne maji:-) Kachlik opravdu nezapomnel na nic, do ceho by soudruzi mohli pichnout. Kaja do snovych scen hrdiny vriska jako o zivot "Ma touha ma dve kridla...", coz celemu filmu dava i dadaisticky rozmer. Jestlize v roce 1977 natocil soudruh Kachlik priznanou odpoved na Vsechny dobre rodaky s nazvem O moravske zemi, film Jezdec formule risk se zase svym prostredim tvari jako "spravna" verze Skrivanku na niti. Historicke prameny k tomuto neuvadeji nic, definitivni potvrzeni teto verze navic komplikuje, ze na rozdil od Rodaku Skrivanci nestihli mit v 60. letech premieru. Na druhou stranu se to vsak tuto verzi ani nevylucuje a soudruzi mohli myslet na prevenci, pokud by selhaly jejich kadry a Skrivanci se nejakym nedopatrenim dostali na verejnost. Kachlik tak v sobe mohl objevit dalsi polohu - vdecneho recyklatora ideologicky zavadnych del. Byla prece potreba vsechny ty lzi uvest na pravou miru:-) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Reálně-socialistické výchovné pseudodrama. 1) 26letý Alexej Okuněv nadabovaný Petrem Svojtkou v hlavní roli delikventa Jiřího Hudečka se mi docela líbí. Ovšem na 64letého Miroslava Homolu (nerudný dědek Janota) nemá. Pak tu je 19letý Roman Skamene (Prcek), tehdy ještě s jiskrou. 2) Dostal mě Prckův výkřik v kradeném autě poté, co zjistí, že za nimi jedou policisté: Blikají! Jsou to mlíkaři! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Když tě pustili pro dobré chování, tak se podle toho i chovej!" Docela oblíbený typ příběhu: člověk, který se nedokázal vymanit z bludného kruhu zločinu a navzdory zdánlivým vyhlídkám na lepší život spadl do něj záhy znovu. Docela zajímavá variace na tenhle příběh s tím, že hlavní postavou je zde dospívající kluk z mladistvé delikventské party. Bohužel taky docela průměrné zpracování, které mělo daleko k tomu, aby mě to celé navzdory výbornému námětu i nějak výrazně zasáhlo. Asi nejvíc se zde povedla krásná doprovodní hudba Karla Svobody, v čele s překvapivě úplně neznámou písničkou Karla Gotta. ♫ Život je dráha, jedu závod, v cíli bych byl brzy rád. Život je dráha, hledám návod, jak se teď vítězem stát... Skvělá slova písně, skvělý scénář s některými dialogy. Tohle žel (snad s výjimkou ozvláštnění několika stylizovanými snovými scénami a napínavé akční části k závěru) už za mě nelze říci o samotném, nepříliš záživném zpracování. 55% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Karel Gott zpívá titulní píseň, o hochovi, kterých je i dneska požehnaně. Syrové vyprávění o životě kluka po dvacítce, který hledá co v životě stojí za něco, a co za nic. Naráží na drsný lidi, sám se musí chovat podobně. Dobře napsaný film, i zrežírovaný A. Kachlíkem, a s výkony herců, které v dnešním českém filmu najdeme stěží. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa v meste Sedlčany, v lome Něčín u Sedlčan a budove bývalého Chemapolu v Prahe. (Raccoon.city)
  • Sportovní prototyp, do kterého hlavní hrdina Jiří Hudeček (Alexej Okuněv) usedá s dívkou svého srdce Marií Růžičkovou (Marta Rašlová) před podnikem (bývalý Chemapol a.s.), je spider METALEX 2-01, vyrobený v roce 1971. V témže roce, kdy byl film uveden do kin, na něm získal jezdec Karel Jílek titul mistra republiky v kategorii okruhových závodů. (Robbi)
  • Film sa mal pôvodne volať Pláču, protože jsem blbec. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama