Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (77)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Kryptosoučasná rodina selsky barokního krále je podána a zahrána dosti sympaticky (oteckovský král, důstojná královna i neprinceznovská princezna jsou každý svým způsobem přesní), sebekarikační dvorské prostředí jako troškovina bez Trošky docela zábavné, ale i tak je to příšerná slabota. Že si princezna vyvolí cirkusáka, je prostě skandál, ale budiž, patří to k osobité poetice Ladových „zvrhlých“ pohádek. Problém je, že Ladova poetika v tomto filmu naprosto nefunguje, jak se ukazuje také na dvojici Mulisák – Brčál, z nichž jsem měl střídavě rýmu a vyrážku. O peklu raději nemluvím a jinak... no jinak nebudu opakovat, co zde již napsali jiní. Odpad to není, ale za vidění to nestálo. Od princeznina útěku byly pro mne jedinými spočinutelnými momenty „smlouva se dodrží“, zubař Nepuč a dvě ztracené Julie, ušla též scéna hospodské hádky s vojáky. Z komentářů doporučuji sportovec a Radek99, k nimž lze přečíst ještě třeba Mariin, nash. (jehož ovšem koriguji, že Hrátky s čertem nejsou „z Ladovy truhlice“, nýbrž z Drdovy), giovanni3, Ezis, offlineman. A to by k této pohádce stačilo. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný spíše rodinný film než pohádka. Není příliš pohádkový, i když mezi hlavní postavy patří král, princezna i několik strašidel. Ale své kouzlo má (včetně pohádkového konce)... Navíc je tu atraktivní cirkusové prostředí a mnoho zvířátek. I to možná přispělo k tomu, že se film velice líbil našim malým dcerám, takže v hodnocení oproti svému názoru hvězdičku přidávám - vždyť je to film, který je určen dětem. Zajímavé komentáře: sportovec, Jezinka.Jezinka, Mariin, CageDepp. ()

Reklama

Janinka73 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka mi již jako dítěti nepřipadala příliš pohádková. Nyní v dospělém věku - po opakovaném shlédnutí - se tento názor ani trochu nezměnil: děj se dost táhne, herecké výkony jsou slabší a vůbec celé je to takové neslané, nemastné. Ani ta strašidla s čerty nemají patřičnou šťávu. Myslím, že *** musí stačit a jsou víc než velkorysé. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

I když pohádky mám rád, tahle k těm dobrým nějak nepatří. Je taková nudná a nezáživná. Tady je zřejmý začátek VELKOPRODUKCE pohádek, které se od té doby hrnou v takových kvantech, že to kazí dobrou pověst i těm starším. Možná kdyby ta pohádka nebyla dělaná tak strašně umněle, mohla být daleko lepší. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Režisér Bajaji natočil i tuto Ladovskou pohádku a já vám říkám, že ji mám daleko radši. Už pro to, že princezna není nemastná neslaná slečinka v šatičkách, už pro ty strašidla a čerty. Postavy nejsou černobílé a cirkusové prostředí miluji. Jo a hlášky jako “dávám tě princi, říkám principálovi” zůstanou věčné. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na konci pohádky, když vojáci obléhají cirkus, jsou v pozadí na několik sekund jasně vidět sloupy elektrického vedení. (Mishell)
  • Filmovým sídlem pana krále (Oldřich Vlach) byl zámek Červená Lhota. Dále se natáčelo na Hrádku u Úštěka, v Záluží, Varvažově či v Křešicích a okolí. (rakovnik)
  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)

Reklama

Reklama