Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (590)

Jordan 

všechny recenze uživatele

prečo je underwater zlý film? pretože je hlboko (naozaj hlboko) priemerný, zbytočný a nudný. také filmy by nemali v 21. storočí vznikať. nie za drahé peniaze a s takou distribúciou a ohlasom. V 80-tych (a ešte aj 90-tych) rokoch bol taký milý fenomén, ktorý dnes už neexistuje - striaight-to-video... tento film by patril do tejto kategórie. je to na úrovni Sharkenád a Megaoctopusov vs. Gigažralokov. plytké, slaboduché a naozaj nezaujímavé. nepatrí to do kín a nechápem, čo tam robia Stewart s Casselom, a nerozumiem, že som na to bol v relatívne dobrom (a v podstate "artovom") kine. toto už nemá nič s guilty pleasure, s vedomým b-éčkovostvom ani s old-school 90ties nostalgiou. to nie sú Hady v lietadle, ktoré hodnotím v porovnaní s týmto filmom ako o dosť zmysluplnejší, zábavnejší a užitočnejší film. toto je naozaj číry blud, polystyrén na zatepľovanie, vata na vypchávanie pásovo produkovaných plyšákov, bublinková fólia na obalenie práčky pred zabalením do krabice. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart by sa mala rovno vystrihať dohola nech je každému jasné, že je cool LGBT. Už jej aspoň jej priateľka povedala, že vyzerá otrasne? Ale ok, ten černoch vyzeral ešte hnusnejšie a Kristen to zase zahrala dobre, takže v poriadku. Dokonca by som povedal, že to zahrala až na úrovni Cassela a to je už fakt vysoká úroveň. Zrejme sledovanie ich výrazov je to najzaujímavejšie na celom filme. Stiesnená atmosféra v uzavretom priestore, strach z neznámeho? Nedeje sa to tu, neprenáša sa to na diváka. Sem tam sa zľaknete, že vás zožerie príšera, ale inak nič. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj první komentář po roce a čtvrt, tak do toho... Je super, že i dneska (i když jen velmi zřídka) nechá Hollywood zaplatit nějaké to čistokrevné béčko s vyšším rozpočtem. Underwater je totiž nostalgickým výletem do konce 80. let, kdy v kurzu byly všemožné podmořské příšery ala Leviathan či DeepStar Six. A ty já strašně rád. Proto jsem i ochoten spolknout trošku hořkou pilulku v podobě mnoha scén, kde s prominutím "fakt hovno vidíš". Na druhou stranu, příběh se neodehrává v dětském bazénku, ale v zatraceně kurevské hloubce, kde vám baterka bude nápomocna asi jako kondom v klášteře. Alespoň to více přidá už i na tak těžce klaustrofobické atmosféře. Rejža hned od první minuty sešlápne plyn, všech 6 postav hodí do nezáviděníhodné situace, a jelikož se poměrně rychle redukuje jejich počet, nečekejte psychologickou sondu do jejich duše. Na to není čas! A zrůdičky? Ty jsou sice digitální, ale hezky vystajlované a s objevem maminky (nebo tatínka?) má závěr až lovecraftovský rozměr. Ťuťu ňuňu... (80%) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Cameronova Propast na speedu, kde místo ťuťu motýlů jsou Prastaří. A jak se mi ne zrovna často stává že bych chtěl aby film plynul mnohem pomaleji, dal si načas s budováním atmosféry a prohlubováním i vedlejších postav, tak tady mi to věčné uhánění někam od první vteřiny docela vadilo. Film přitom sice nenudí a nedovoluje vydechnout a přemýšlet na nepříliš komplikovanou zápletkou, ale stejně bych byl raději kdyby se ke svému předobrazu, prvnímu Vetřelci, pokusili přiblížit trochu víc i v tomto. 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud zíráte dlouho do Propasti, pak Propast netknutě zírá zpátky do Vás, nebo tak nějak to ten Nietzsche říkal.. Snaha alespoň se přiblížit Cameronovu hlubinnému sci-fi dobrodružství už dopředu ztroskotala na Eubankových tvůrčích i finančních limitech, takže směr podmořské horory sklonku osmdesátek byl jediným možným východiskem. Pak však bylo zapotřebí o něco zajímavějších postav a přehlednosti. Chápu, že na dně Mariánského příkopu není světlo jak v poledne na Champs-Élysées, ale není potřeba nořit diváka do tmy i zmateným střihem.. P.S.: Eminem mi v roli strojního inženýra vůbec nevadil. Dokonce mu to v tom dámském spodním prádle i seklo.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)
  • Snímek byl natočen už na jaře roku 2017, ale po té, co Disney převzal 20th Century Fox, bylo uvedení odloženo. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama