Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenze uživatele Eliott k tomuto seriálu (5)

Království zombie (2019) 

Tak, dokoukáno a je čas hodnotit! Na úvod bych řekl, že po zklamání ve formě seriálu The Walking Dead (ukončeno po první sérii), jsem dal šanci dalšímu zombie seriálu a moc dobře jsem udělal. Již dlouho se nestalo, že by mne nějaký seriál takto pohltil a já ho celý projel v několika dnech. Zejména na seriálu oceňuji dvě věci. Jednak ukázku Feudálního uspořádání korejské společnosti zde bylo bezchybně vykresleno a byla radost sledovat jejich smysl pro čest a naprostou loajálnost vůči svým pánům. Zejména mě pobavilo, když šlechticům přišlo horší, když na ně útočili vesničani a vůbec jim nepřipadalo divné, že se lidé na ulici požírají za živa a nebo služebnictvo neustále upozorňující své pány, že zasluhují zemřít kvůli sebemenší chybě které se dopustili. A za druhé ona kombinace mocenského souboje s propuknutím zombie pandemie prostě nemohlo být zvládnuto lépe. Ke sledování mne dovedlo dílo Království Zombie, které i když se mi zprvu dost líbilo, tak ve srovnání se seriálem zdaleka nedosahuje takových kvalit. 93% a zvažuji přidání do mých TOP 10. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Již první díl mne mimořádně upoutal a já tak tuto kombinaci dobového mocenského konfliktu v Koreii řízlou se zombie pandemíí doslova hltal. Všech šest dílů jsem shlédl asi během tří dnů a každý z nich jsem si mimořádně užil. Korunní princ i jeho společnící jsou velice sympatičtí, zaporáci jsou pěkné svině, akce je tu tak akorát a do toho všeho velice nepříjemné a zároveň strašidelné zombie scény zajistily bezkonkurenčních pět hvězd. 91% ()

Série 2 (2020) (S02) 

Jelikož druhá série přímo navazuje na tu první, platí vše co jsem již o tomto seriálu napsal. Přidal bych už jen to, že přetvoření historie po svém se scénáristům velice povedlo a moc se mi líbila verze, kdy nemrtví pomohli odvrátit Japonskou invazi. I když vlastně v obou případech technicky rozhodlo převážně civilní obyvatelstvo, filmová verze mne oslovila více. Dále série představí výborné akční scény, promyšlené příběhové zvraty a velice dojemný závěr. Dokonce bych si přál, aby byl seriál delší. Přitom obvykle štábu dojdou nápady dříve než své dílo ukončí a já si tak u mnoha seriálů přál pravý opak (viz. například poslední série Vikingů a Hry o Trůny). Tak snad se v budoucnu dočkáme ještě nějaké jednohubky. Druhá série možná ještě o něco lepší než ta první. 95% ()

Epizoda 2 (2020) (S02E02) 

U této epizody bych se pozastavil. I když zde byly akční scény provedeny téměř bezchybně a nejraději bych si je přehrál hned znovu, stejně si nemohu pomoci, ale plány obou stran nebyly vůbec promyšlené a prostě to vyšlo jen čirou náhodou. Tento fakt výrazně sráží dojmy z této dlouho očekávané epizody a já sám jsem si ji tedy představoval úplně jinak. Nakonec je z toho pouze serálový průměr. 80% ()

Epizoda 5 (2020) (S02E05) 

Další z epizod u které bych se pozastavil. Jedná se pravděpodobně o nejkratší díl, přesto však svým obsahem patří mezi ty nejvýživnější.  První polovina byla nadmíru uspokojivá s jakým ledovým klidem procházel Korunní princ městem a ve chvíli, kdy jsem si řekl, že to přece nemůže jít tak lehce se rozpoutalo naprosté peklo. Jedna akční scéna střídala druhou za doprovodu svižné hudby, potoků krve a čirého násilí (Z nichž bych vypíchl především scenu jako například vytažený šíp s nabodnutou oční bulvou opět vystřelený do hlavy). Bezpochyby se jedná o nejbrutálnější a nejakčnější díl z celého seriálu. Nemohu se dočkat poslední epizody. ()

Reklama

Reklama