Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Nejvyšší stupeň ohrožení - je čas na pilu!- Vyhrocené sociální drama na téma - podřízení a nadřízení - v rychlejším tempu. Scénář je poněkud stručnější, páč fakticky jde o probuzení se s letargie a říci šéfovi, jak to všechno je. Mě bavila ta dynamická kamera, co udělá jen pár přestávek, a líbil se mi důraz na vizuální stránku, jelikož jsem stále přesvědčen, že film má být především obrazové médium. Asi jsem byl správně naladěn, a tak mi tenhle adrenalinový zážitek příjemně sednul; úplně jsem cítil, jak chci někomu rozbít hubu. Jistě, gore se nabízelo šťavnaté, ale já byl tentokrát spokojen. Pozor na krvavé oči! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak. Niečo sa javí ako dobrý nápad, ale nie je. Niečo sa vám snaží nahovoriť, že je to inteligentné, nad vecou a zároveň riadne brutálne...ale nie je. Snaží sa to vo vás vytvoriť sympatie voči postavám a zároveň predať hlbšiu myšlienku...ale nedeje sa to. A to je Mayhem. Scenár je tak veľmi zlý...že podkopáva čokoľvek, čo je na tom filme dobré. Ale ani tých vecí nie je až tak veľa. Hodina a dvadsať minút sa nesie v znamení predvídateľnosti a neskutočnej nudy. Po prvých 20 minutách som vedel presne ako to bude vyzerať na konci. O postavy sme sa nebáli a vtipy nefungovali. Krvi bolo málo a tie dejové zvraty pôsobili samoúčelne. Toto nie je ani béčko. A teraz k tomu dôležitému. Mali by sme začať riešiť fakt, že Samara Weaving zachraňuje filmy. Len kvôli nej som túto ohavnosť dopozeral a bol som ňou unesený. Každý film čo som s ňou videl, posunie o úroveň vyššie a ja len napäto čakám kedy prejde z druhotriednych filmov do prvej ligy. Herecky to ťahala veľmi a pritom je vedľajšia postava. Jej gestá, drobná herecká akcia, aj keď na ňu nie je kamera upriamená, a ten zlatý úsmev. Ona filmu vyslúžila dve hviezdy. Inak je film tak nelogický ako vyprážaný ľad. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A máme tu další vybíjenou z kanclu. Tentokrát za ní nestojí upíři ani vládní experiment, ale další podělanej virus, co z lidí vytváří vraždící magory. Z počátku je Mayhem dost ukecanej a zbytečně se podbízí mladšímu publiku skrz cool zpomalený záběry, rychlej střih a sprostej slovník. Ale v těch akčnějších pasážích to nevypadá vůbec špatně a krvavá mlátička při doprovodu chytlavýho songu "Motherfucker" od Faith No More je dokonce výborná. Potěší ještě ta celková ujetost, zamrzí však absence peprnějšího gore. No a pro šukatelnou Samaru Weaving je to po The Babysitter další maniakální role, bohužel ani tady neukázala svoje kůzlata, přestože si tu střihne jedno sexuální číslo. Takže asi tak. P.S. Možná to byla náhoda, ale během filmu mi něco spadlo do oka, a jelikož jsem to nemohl dlouho vytáhnout, vypadal jsem jako při nakažení virem ID-7. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do konce roku už moc očekávaných hororů nezbývá, ani si nejsem jistý zda nám ještě něco zajímavého výjde, ale Mayhem určitě stojí za pozornost, byť jsem dle našláplého traileru očekával více. Mayhem se určitě nevyhne srovnání s nedávným Belko Experiment( Pomalu se nám zde vytváří nový subžánr kancelářských krys, ale podobně jako u Belka, Mayhem nesplňuje potenciál slibovaného masakru, což při 300 zaměstnancích je absence gore neodpustitelná). Film má i docela pomalejší rozjezd a je hodně ukecaný, sice zde jsou vtipné i inteligentní dialogy zároveň( což možná vysvětluje 80% na rottenech), ale nesmírnou zábavou a vzrůšem jsem vyloženě neoplýval. Potěší svůdná Samara Weaving, kterou jsme naposled viděli v sexy Babysitter( že by nová hororová herečka na scéně?), zajímavé a dobře zvolené hlavní postavy- sympatický hlavní hrdina, drsný šéf i jeho bodyguard. Akce je slušně natočená, dynamická a souboje jsou docela drsné, ale chybí zde scéna, kterou bych si rád pustil znova či něco z čeho bych vyloženě padl na zadek, to zde bohužel není. Zábava však slušná a podobných snímků moc nenajdete, jen důvod k velké nadšenosti zde není, byť být měl. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námetom podobné Belkovmu experimentu (2016) no nemalo to také napínavé scény ani takú výbornú atmosféru. Ale na druhú stranu nemôžem ani tvrdiť, že by som sa nudil. Akčných scén je tu pomerne dosť, ani na šetrenie krvou si tu divák nemôže sťažovať (škoda, že väčšinou to išlo mimo obraz) a snímok zaujal aj nápadom. Vírus čo zbavuje ľudí emócií a zábran - slušné. Na priemer to stačí. 60/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)
  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)

Reklama

Reklama