Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel (Ondřej Vetchý) podle svého zvyku tráví i tuhle zimu v lese a v opuštěných chatových osadách. Nekrade, neničí, má vypracovaný systém, jak vyžít s minimem a nezanechávat stopy. Teď je ale něco jinak. I když se Karel umí lidem vyhýbat, má čím dál víc pocit, že ho někdo sleduje. Z pronásledovatele se nakonec vyklube kluk (Václav Švarc) na útěku před zákonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se všichni zas asi zbláznili. Patetický příběh s mnoha nepravděpodobnými momenty, nevěrohodným Švarcem a na konci trapně dojímajícím se Vetchým (který celkově taky nic moc), navíc stokrát viděné klišé typu "jsem sám a chci bejt sám, ale ejhle, nechám si do života celkem bez řečí vetřít jednoho dementa, jednu afektovanou krávu s děckem, a hned si k nim vytvořím citové pouto, přestože se (hlavně první jmenovaný) chovaj opakovaně jak hovada, jé, já jsem vlastně strašně hodnej a cituplnej člověk". Tady prostě lidi viděj Vetchýho a nešetřej chválou a vysokým hodnocením. Předchozí povídka je mnohem realističtější a zábavnější, přesto je modrá. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalý Vetchý... Díl mne uchvátil svou zvláštností, prostředím a tajemnem. Mám rád příběhy o samotářích. Do konce jsem si říkal, že to snad bude dokonce za pět hvězd... Tvůrci "Jak si nepodělat život" by si měli sakra rozmyslet, jak si nepodělat vlastní dílo. A to tím koncem. Ten konec to srazil o jednu hvězdu. A možná o dvě, protože mne rozčiluje, když tak velmi nadějný celý příběh navíc s vnikajícím výkonem Vetchého takto zkazí konec, který mi připadal jako dodělaný režisérem typu Renč. Přesto zatím nejlepší díl, ale mohl být dokonalý nebýt toho konce. ()

Reklama

czprava 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to už asi popáté, ale zase mě to přikovalo až do samého konce. Karlova věta "!lidem se vyhýbám" je už pár let moje životní motto, lidi jsou fakt humus, kterýmu se nedá věřit. Nemám rád lidi. Nesnáším je, zrušil jsem všechna přátelství a kamarádství. Nevěřím nikomu a ničemu. Lidi mě neskutečně s***u. Nádherný film plný pravdy a lidech a jejich mnohdy maskované zrůdnosti. ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nevím tedy. Ondra Vetchý vynikající ale co to jako mělo být ? Snad kdyby do toho netahali Mariku, která rozhodně nevypadala jako 3x léčená smažka a nakonec z toho byl thriller nebo co ? Co tím chtěli autoři říci vážně netuším. Některé scény byly výborné, lokace skvělá ale dohromady to nějak nefungovalo. Paradoxně nejlepší byly asi scény s policisty, které byly mrazivé, věcné a poměrně reálné, což se o zbytku příběhu moc říci nedalo. Jak říkám, mělo se zůstat u prvních dvou postav a rozvinout jejich konflikt. Ta ženská s dítětem tam nějak nepatřila. Škoda, mohlo to být zajímavější.. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zérie vygradovala, kdy dosud to byla přetlačovaná mezi partnery (a někdy penězi), nyní, v podstatě „správňákovi“, vlezli do života dva (až tři) magoři, které „musí“, ač nerad, před sebou navzájem zachraňovat. Ovšem je-li magor hoden toho slova, nedá se nic dělat... ----- Nevím, je-li na místě generalisovat, ale nemohu se zbavit pocitu, že vždy vše podělaly dámy. Všiml jsem si ještě jedné jistoty – přesto, že pokaždé utíkají, nakonec se ke svému magorovi vždy vrátí. Např. ve filmu Všechno bude, či (za starší tvorbu) Jízda (1994). Čili vypadá to, že heslo: „Kdo chce kam, pomozme mu tam (přesto, že ani nemusíme)“ stále platí a nic s tím neudělá ani český Old Šetrhend – Ondra Vetchý. ----- Série byla velmi zajímavá a rád si ji o5 šlehnu i přesto, že budu vědět, kterak vše dopadne... Díky ČT! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Přestože je Ondřej Vetchý známý svou fyzickou kondicí, režisér při pádu z lávky do ledové vody raději zvolil kaskadéra. (sator)
  • Při prvním setkání s policií Karel (Miroslav Krobot) tvrdí, že nemá mobilní telefon, protože ho nepotřebuje. O chvíli později při odchodu podává policista Karlovi vizitku, že má zavolat, pokud si na něco vzpomene. Jeho odpověď zní, že „zavolá“, ale to asi těžko, protože jak sám řekl, mobil nevlastní. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno