Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Radek99 k tomuto seriálu (7)

Lynč (2018) 

Lynč na diváka aneb béčkové guilty pleasure! Ambice tvůrců byla hned od začátku zřejmá, natočit veřejnoprávní ohlas na bravurně komponovanou i natočenou seriálovou vlajkovou loď soukromé televize HBO Pustina - tam jde také o obraz hluboce nemocné společnosti, sondu do podobného sociálního i etnického prostředí, ovšem byla nanejvýš realistická, umělecky velmi povedená, s hlavními hrdiny se dalo lehce ztotožnit, měli charisma, v Lynči se chovají nelogicky, podivně a jsou nesympatičtí naprosto všichni... Navíc se ukázalo, že (sociální) skupina sedmi mladých scénáristů pod americkou supervizí pracovala až příliš aktivisticky, že přenést ryze americké respektive jižanské téma do českého prostředí vůbec nefunguje, že onen koncept ,,Hořící Mississippi na českém maloměstě" je neživotný, že Louisiana opravdu není Středočeský kraj. Asi by to bylo i zajímavé, kdyby to ovšem nebylo po formální stránce tak ,,provinční" a ve výsledku tak utahané a nudné, tezovité, místy silně nelogické, řemeslně nezvládnuté, špatně zahrané, téměř až amatérské, bohužel i hloupé...a tak místo veřejnoprávní Pustiny tvůrci nechtěně napsali a natočili pokračování Magnuskových Bastardů...béčkový škvár... ()

Vítejte v Buchnově (2018) (E01) 

Koncept ,,Hořící Mississippi na českém maloměstě"? Asi by to bylo i zajímavé, kdyby to nebylo po formální stránce tak ,,provinční" a ve výsledku tak utahané a nudné...a že to jde jinak, to České televizi ukázala konkurenční HBO svou Pustinou, seriálem ze sociálně hodně podobného prostředí, kvalitativně ovšem o několik levelů výše... ()

Neúcta (2018) (E02) 

Druhý díl je ještě větší katastrofa, než ten první - sterilní, tezovité, bez náboje, napětí...hodně prapodivná atmosféra...a co je nejhorší - je to neuvěřitelná nuda! Podivně nečitelné postavy chovající se celkem nepochopitelně. Opět si neodpustím srovnání s bravurně komponovanou i natočenou Pustinou - tam také byl obraz hluboce nemocné společnosti, ovšem s hlavními hrdiny se dalo lehce ztotožnit, měli charisma, v Lynči se chovají divně a jsou nesympatičtí naprosto všichni...jestli to byl autorský záměr, tak přispěl jedině k tomu, že tenhle seriál nikdo nedokouká... ()

Vůle boží (2018) (E03) 

Roztmívačka. Přehodnocuji své srovnání s Pustinou - veřejnoprávní Lynč se blíží spíše tvorbě béčkového krále Tomáše Magnuska. Zatmívačka. Roztmívačka. Béčkové vyznění, béčkový scénář (solitér přicházející zvenčí do uzavřené komunity psychopatů/rednecků/zabijáků...tohle je opravdu výsledek brainstormingu sedmi scénáristů?), béčkové provedení... Zatmívačka. Roztmívačka. Po formální stránce tak špatný projekt dost těžko vyvolá nějakou širší debatu o rasismu, což měla být asi hlavní motivace vzniku celého seriálu. Zatmívačka. Roztmívačka. I angažovanost musí jít ruku v ruce s výborně zvládnutou řemeslnou stránkou, na tohle se nedá dívat, jako divák se seriálem končím...nudí... Zatmívačka. ()

Špína (2018) (E06) odpad!

Béčkové vyznění zesiluje. V ČR se stane v průměru 150 vražd ročně, všechny evidentně v Buchnově... A ti Němci? Uffff... Česká soda hadr... ()

Likvidace zásob (2018) (E07) odpad!

Tedy ten scénář, to je věc...kolektiv nadějných mladých scénáristů pod americkou supervizí :-) ... a jejich výsledkem je dílko, které Jiří Magnusek spíchne přes víkend... Tvůrci chtěli natočit veřejnoprávní Pustinu (toliko zřejmá ambice) a nedokázali napsat a natočit ani Bastardy 4...tolik nelogicky a nepochopitelně jednajících postav nebylo snad ani v oné Magnuskově kultovní béčkové sáze... ()

Pravda (2018) (E08) odpad!

Lynč na diváka. ()

Reklama

Reklama