Reklama

Reklama

Tiché místo

  • USA A Quiet Place (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Lee (John Krasinski) a Evelyn (jeho životní partnerka Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 256)

Ihor 

všechny recenze uživatele

Skvělý ! Smekám, konečně film, který si budu pamatovat (většina hororů je snadno zaměnitelná). On to není jen horor, spíše rodinné psychodramathriller . Ti, co mají děti , jistě přidají nějaká procenta navíc. Nedoporučuji sledovat v kině s "křupany" , tedy v multikinech se žrádlem, budete slyšet chřoupače celý film... Napětí filmu je úžasné, bezvýchodnost situace vás přiková k sedadlu , rodinná soudržnost dojímavá... ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, ani som netušil, že Krasinski aj niekedy niečo natočil. To myslím odzrkadľuje kvalitu jeho predchádzajúcich filmov. No po tomto kúsku si ho určite ako režiséra pamätať budem. Akurát som totiž zhliadol jeden z najnapínavejších filmov za posledné roky. Úvodná polhodina je ešte relatívne pokojná, Krasinski však od dychberúcej scény s pôrodom do diváka pumpuje taký adrenalín, že ľudia, ktorí nemajú čo to napozerané budú mať fakt veľký problém, prežiť film bez infarktu. Tak skvelé budovanie napätia som snáď ani nevidel. Celý film sa síce sústreďuje len na jednu rodinu, veľa tvárí tak človek neuvidí, no všetci hrajú geniálne (aj keď Emily samozrejme ťažko vládne). Beltrami opäť zložil vynikajúci soundtrack, nápad je skvelý a tie monštrá sú po dlhej dobe aj vážne desivé. Tlieskam a s určitosťou môžem povedať, že sa jedná o jeden z najlepších hororov v roku, a to nie sme ani v polovici. Možno by sa patrilo doladiť ten otvorený koniec, predsa len nie je veľmi pekné ukončiť film v tom najlepšom, no Krasinskému túto maličkosť odpustím. 95% ()

MATTcz 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé musím Johna Krasinského velice pochválit na to že je to jeho teprve třetí snímek, tak musím říct že se mu to velmi vydařilo. Řeknu vám že větší ticho, jsem v kině ještě opravdu nezažil, a atmosféru jakou jsem ve filmu zažil byla nepřekonatelná, a samotný soundtrack který ve filmu můžeme slyšet je taky opravdu epický, a řeknu vám že Krasinski a Bluntová jsou v tomto filmu opravdu skvělí, a co se týče dětských herců tak jsem neznal ani jedno dítko, ale to mi vůbec nevadilo, příjemně mě překvapily. Doufám že to není poslední film s režie Johna Krasinského, protože se mi to velmi líbilo. Kdo ještě film neviděl, tak švihejte na to do kina, to ticho v kině musíte prostě zažít 🤫 ()

Fibonacci 

všechny recenze uživatele

originalny nápad so skvelým prevedením. už dlho som nemal taký pocit napätia pri sledovani filmu, ako teraz. hlavný prvok hororu ma teda sprevádzal od začiatku dokonca až do konca. bavilo ma to riadne, treba ale povedať, že od toho riadneho strachu z hororu, ktoré majú predovšetkým ducharčiny, to malo daleko. emily hraje parádne a ako triler to odporučam pre fanušiky. ()

maro0902 

všechny recenze uživatele

musim priznať že som bol unesený z tolkého bľabotu:))) .poavengers je to druhý najlepší film tohto roku čo sa môjho názoru týka.. ()

KateDanny 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tenhle film byl dost překvapující. Trailer mě moc nezaujal, ale tak jsem si řekla, proč se na to nekouknout. Mnoo, nízké očekávání udělalo z toho vynikající snímek. Nemoci promluvit a vydat jakýkoliv zvuk bylo zcela zajímavé. Herecké výkony skvělé, vybudování atmosféry a celkově i závěr úžasné. ()

Daniel..7824 

všechny recenze uživatele

Skvělé, film předčil mé očekávání. Film si hraje s napětím, a je to super. U filmu si ani na chvíli neodpočinete. Prostě perfektní žánroví film. Napínavé na hlavně zábavné. S postavami se rychle z žijete, a začnete je poznávat. Za mě 75%. ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Najlepší horor za posledných 39 rokov! Čo v preklade znamená, najlepší horor od prvého Votrelca. Dokonca by sa dalo povedať aj o čiastočnej inšpirácii pri práci s monštrom. Originálny nápad a ešte originálnejšie podanie. Celý film je takmer bez dialógov a keď už nejaký nastane, oplýva emóciami. Žiadne hluché miesto a silný kandidát na Oscara hneď v niekoľkých kategóriách. 100% ()

angelle 

všechny recenze uživatele

Najmrazivejší a najnapínavejší film, aký som kedy videla! Len škoda toho až príliš useknutého konca. Ale inak veľmi podarený námet a atmosféra na jedničku! ()

VincentB. 

všechny recenze uživatele

Predátor, ktorý ide po zvuku. Geniálne. Presne na takýto film čakajú zvukári celý život. Vyhrať sa s ruchmy a atmosférami. Tu sa im to podarilo. A aj keď som si "zvera" čo útočí predstavoval ináč zažil som vynikajúcu podívanú. Horor-triler jak vyšitý. Jediná vec ma ale sklamala. A to nabitie brokovnice na konci. Čo toto je? Veď to potlačilo celý dovtedajší štýl rozprávania a zakončilo sa to proste gestom a situáciou Béčkových hororoviek. Tak či tak hodnotím 75%. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele

O tichém místě jsem slyšel, že je to dobrý film ještě před tím, než jsem navštívil kino. Těžko bych snad popisoval své pocity v kině, ale můžu vám přesně říct, co jsem cítil po jeho opuštění: radost, smutek, zděšení, nadšení a spoustu dalších emocí. To je totiž to, co ten film dělá tak skvělým, tak dobře si hraje s emocemi a atmosférou, což se pojí na výborně napsané postavy zahrané výbornými herci, a na excelentně zvládnutou práci režiséra. Je to film plný nápadů, které i když ne vždy dávají smysl, tak vás vždy zaujmou, a přicházejí v dobrém fázování, až to najednou zkončí. A vy víte, že jste si to užili, ani nevíte jak, a chcete to znovu a znovu. Tiché místo má možná své chyby, ale přeneslo na mě to, co by na mě film přenést měl. Zatím je to rozhodně to nejlepší, co jsem v kině letos viděl, tak uvidíme do konce roku. 90%. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který svou atmosférou přiková k židli snad každého. Tempo je vražedné a každý zvuk smrtící. Hlavní hrdinové mají poměrně solidně vypracovaný systém, jak přežít ve světě. kde se nesmí vydat ani hlásky. A jak už tobývá, každý systém selhává v lidech, takže se stále něco děje. Film by se mohl přehrávat armádě, aby vojáci věděli, že disciplína je důležitá a když se nebudou poslouchat rozkazy, tak se něco podělá. Způsob, jakým chtěli do takovéhoto světa dostat další dítě se mi taky nad míru líbil. Tomuto filmu se dá vytknout opravdu jen málo. Snad jej nezprzní dalším dílem! ()

igirogi05 

všechny recenze uživatele

Krásne som sa bál, to napätie je hmatateľné..... Scenár super, námet skvelý.... Emily Blunt to hrá excelentne... Už sa teraz teším na dvojku.... Dal som 5 *. Nemohol som ináč.... (aj keď je pravda, že to bola blbosť nechať kráčať toho malého ako posledného.... To by asi rodičia nespravili.... Hold, nič nie je dokonalé...!!!) ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině, kde k mému udivení, nikdo ani nepípnul, což je na naše poměry hodně divné. Fantastický zážitek a perfektně udělané potvory. O samotném nápadu netřeba mluvit-je prostě boží. ()

Eboshy 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý nápad. Avšak film nestaví jen na nápadu, je to perfektně promyšlené, aby to ani na chvíli neuvízlo na mrtvém bodě. Po celou dobu film vyzařuje úžasnou úzkost a bezmoc, která se od hororů očekává. Sice jednou či dvakrát my přišlo, že postavy mají až pochybné štěstí a příšery tam nemuseli být tolik, ale i tak to všem doporučuji. Napění se dalo krájet. ()

Aleksak 

všechny recenze uživatele

Film není pro ty, co mají problém číst doprovodné titulky, i když je pravda, že děj filmu je poměrně přehledný a jen trochu chytřejší člověk si znakovou řeč dokáže hravě přeložit. Zvláštní je, že tvůrci si zde příliš nelámali hlavu nad tím, jak vysvětlit divákům, kde se podivné příšery vlastně vzaly a co chtějí. Ale opět díky pozornosti a základům angličtiny si dokáže určité věci vydedukovat díky detailům v pozadí prakticky každý. V životě bych nevěřila, že film, kde se prakticky nemluví, může vzbudit tolik pozornosti. Za mě napínavá podívaná. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Když si člověk uvědomí, že ty nejděsivější věci můžou pocházet jen z naprostého ticha a když si po shlédnutí filmu uvědomí, že mu i z blbého zvuku otevření dveří v místnosti není dobře na duši (protože to tak strašně VRŽE!!), jak málo filmů umí dobře pracovat se zvukem a jak moc důležitý je pro nás ruch všeho v okolí, nemůže dát prostě méně, než poctivých pět hvězd! ()

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

Spin-off Tichého místa nabral hlavní hvězdu

02.11.2022

Jak začala mimozemská invaze, která v původním filmu Tiché místo sloužila coby pozadí pro události okolo přežívající rodiny Johna Krasinskiho a Emily Blunt? To se dozvíme v chystaném spin-offu A… (více)

Reklama

Reklama