Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Takoví malí Xmeni 😁 příběh vymyšlený dobře. Bylo tam napětí, drama, láska.... Ale stejně mě to nepřipadalo jako nějaké terno. Ale nelituji toho, že jsou skoro 2 hodiny ráno a já ještě nespím. Každopádně nás ten film nenechal usnout, takže volba dobrá.... 👍 ()

Sadaam 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, ale vůbec jsem nepobral, o čem tenhle film je?! Mladí herci docela sympatičtí a dostat se do něčeho zajímavějšího, dá se na to i koukat. Ale tohle nemá příběh, scenář je bída a celkově to nezaujme... anebo jsem už na tyhle young adult post apo pseudo scifárny overaged :-/ ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Par kritckych poznamek na začátek, celý koncept filmu nedava žádný smysl a když od toho odhlédnu tak stupidita vlády/armády je naprosto mimo. Herci vybraní dobře a i dobre hraji, ale příběh ničím nepřekvapí a je to trochu nuda. Myslim, že dystopicke sci-fi mohlo být o dost lepe uchopeno a zpracováno. Hodnocení: 55/100. ()

Te_Sa 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic výjimečného, takže mě to ani zklamat nemohlo. Film se mi celkově líbil, herci nezklamali. Za mě průměr. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov pri ktorom si tvorcovia povedali, že stačí tak ako to je a nedali si tú námahu ísť ďalej a hlbšie. Podobné filmom The Maze Runner a Divergent s tým rozdielom, že tie filmy, aj keď miestami naivné, dotiahli veci do vcelku vysokého levelu svojho potenciálu. Tuto to bolo proste odfláknuté. Veľmi pútavé scény ukazujúce používanie schopností a pár epických roztržiek boli striedané s až moc klišé cukrovou romantikou – ktorej dali minimum času na dozretie – a scénami kde sa dej vyvíjal veľmi rýchlo a neobozretne priamočiaro. Tým, že tvorcovia zanedbali komplexitu a hĺbku snáď všetkých aspektov filmu, ukončenie sa javilo ako dosť prehnané až úplne nelogické. Bavil som sa, ale veľká zahodená šanca na vysoko kvalitný film. Hodnotím slabými troma hviezdami. Ešte si neodpustím komentár k herečke Amandla Stenberg. Neskutočne sa mi páči a vždy sa rozplývam, keď ju vidím na plátne. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Tohle má všechny neduhy young adult, co si jen umíte představit. Pitomou hlavní hrdinku, debilní zápletku, nesmyslně fungující svět, iritující milostný trojúhelník, trapného záporáka, ulepenou milostnou linku, nic neříkající konec... prostě všechny. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný a dosť zbytočný pokus o znovuoživenie nejakej postapokalyptickej teenage story, ktorá v zásade nepriniesla nič nové a aj keď námet bol veľmi dobrý, režijne to bolo uchopené dosť nešikovne a dalo sa z toho vyžmýkať násobne viac. Jednu hviezdu pridávam za moju obľúbenú herečku Mandy Moore, ale vo všeobecnosti je to len šedý priemer v rámci žánru. 50 % ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Toto se mi líbilo, nejsem si úplně jistý jestli jsem něco podobného neviděl. Kde lidi měli schopnosti a podle nebezpečnosti byli třízení. Nic méně tenhle snímek se mi fakt líbil, nebylo to vůbec špatný, sem tam se to táhlo, ale konec to docela zachránil. ()

GeminiK 

všechny recenze uživatele

Určitě to není film, který bych zařadila do večerního TV programu. Je to o dětech a mladistvých pro děti a mladistvé. Ale jinak proč ne. Určitě si to svého náctiletého diváka najde. ()

Oveckin8 

všechny recenze uživatele

A opět z kina. Mám velmi smíšené pocity mezi jo nebylo to špatné a co jsem to sakra zrovna viděl. Příběh hned od začátku skákal z jednoho příběhů do druhého. Film si moc nedržel dějovou posloupnost a to se pak odráželo i na výkonech herců. Nejvýznamnější postavou je Ruby, která jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii. Když se jednoho rána vzbudila její rodiči najednou nevěděli, že je to jejich dcera a začal jsem se pomalu ztrácet. Najednou byla odvezena do speciálního tábora kde doktor zjistil že je oranžová, které prostě hned zabíjejí. Ruby se samozřejmě hned dotkla aby do systému dal že je zelená. Za pár let co Ruby už dospěla se na to přišlo v tom ji ale zase někdo zachránil a začal zase jiný příběh. Takže abych to shrnul tenhle příběh mi trochu připomínal Maze Runner. No pokud z toho vytřískají aspoň nějaké dobré peníze tak určitě bude dvojka. Osobně si myslím, že tenhle film nebyl špatný jen to chtěl lépe doladit ten děj. Co se týče akčních scén tak byl velmi dobře zpracovány. Konec filmu byl samozřejmě takový, že určitě bude druhý díl. Na závěr chci ještě napsat, že pokud chcete vytáhnout přítelkyní do kina tak si myslím, že tenhle film není špatná volba. Za mně určitě slušných 65%. ()

Jana548 

všechny recenze uživatele

Nevím, tak zlé mi to zase nepřišlo. Hodně jsem se bála po komentářích tady...a nakonec to byla taková příjemná oddechovka, na kterou se ráda mrknu někdy příště. Herecké výkony natož, že tam jsou převážně mladší herci mi taky nepřišli zlé. Jako není to asi nic velkýho, ale film rozhodně neurazí a pořád se něco děje. Jen je trochu škoda, že když už tam je tak dobrý nápad působilo to trochu nedodělaně. Hodně to připomínalo Divergenci a jí podobné filmy...Každopádně za mě 4* určitě, schopnosti u dětí mě bavili. ()

Jemes 

všechny recenze uživatele

to je tak, když vezmete něco co má potenciál a totálně to zahrabe do hlíny... chtěl jsem jít na to do kina a díky bohu jsem si to rozmyslel ! nudná, nezáživná, často nedávající smysl ( i když tam máme chytrého mutanta, ale i tak se chovají, jak idioti ), předvídatelná slátanina :) ()

stanyko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimave teenagerske sci-fi. Dej slape, nenudi a aj "detski" herci hraju celkom dobre. Nemozem sa stazovat. Fajn scifi jednohubka. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Do čoho všetkého sa už dajú majors navliecť.Tisíckrát omieľaná téma s vykrádaním viacerých sci-fi filmov vôbec nefungovala.Jedine pohľad na mladú Amandlu Stenberg zaujal,ako možnú budúcu hviezdu hollywoodskych filmov. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

No, že tomu celému na začátku říkali choroba nebo něco takového, tak tím ten film už sami o sobě zprznili, protože prostě člověk by chtěl víc informací. Celkově ten film nabýval dojmu, že se snažili vařit z ničeho bez toho, aby si to pořádně promysleli a vznikl z toho tento průměrný film pro teens. 50% ()

JihadJoe odpad!

všechny recenze uživatele

Od poloviny proklikáno. Gender slátanina, kde hlavní čtyřku tvoří běloch, černoška, číňanka a ind. Už chybí jen natočit remake sedmi statečných, kde k této čtyřce přibude eskymák, hispánec a muslim. ()

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama